• kısaca ekv olarak adlandırılan, kaliteli müzik altyapısına sahip yugoslav rock grubu. vokalist milan mladenovic'in vefatı sonrasında grup dağılmıştır.

    ana kadro:

    milan mladenovic (gitar, vokal)
    margita stefanovic (keyboard)
    bojan pecar( bas gitar),

    albumleri :

    katarina ii
    ekatarina velika (catherine the great)
    s vetrom uz lice (with the wind upon my face)
    ljubav (love)
    samo par godina za nas (only a few years for us)
    dum dum (bang bang)
    neko nas posmatra (somebody's watching us)
  • genç yaşta yitip giden üyeleri nedeniyle ayrı bir sevgim var ekv'ye. hele keyboardcu margita stefanovic'in uyuşturucudan sokaklara düştükten sonra kimsesiz bir halde ölmesi çöküşteki yugoslavya'nın ya da o sırada ondan arta kalan şeyin durumuyla paralellik kurmaya müsait. dinlerken başka bir hüzün veya ona benzer bir duygu hasıl olabiliyor.
  • sırp müzisyenlerden oluşmasına rağmen hırvatlar ve boşnaklar tarafından da sahiplenilen bu yüzden dibine kadar yugoslav rock grubu diyebileceğimiz her tarafından kalite akan bir müzik grubu. ti si sav moj bol, krug, par godina za nas, sarajevo, stvaran svet oko mene gibi müthiş şarkıları vardır.

    bugün grubun kurucusu ve gitar/vokalisti milan mladenovic'in 27. ölüm yıl dönümüymüş. 36 yaşındaki mladenovic'in erken ölümünden sonra grup dağılırken ljubav, par godina za nas gibi albümlerin kapağındaki kadın olan, magi adıyla tanınan klavyeci margita stefanovic 1996 yılından itibaren uyuşturucu problemiyle uğraşmış, ömrünün son aylarını kimsesiz bir halde vozdovac sokaklarında geçirmiş, hiv kapmış ve 2002 yılında 43 yaşındayken aşırı dozdan ölmüştü.

    ljubav favori ekv albümümdür.
hesabın var mı? giriş yap