• kemençe'yi resmen öttüren genç yetenek. daha genç yaşında kemençe ile yapılabilecek hemen hemen her tür müzikal aktiviteyi gerçekleştirebilmektedir. kendisi hakkında bir takım bilgi ise şöyle;

    21 ağustos 1991 yılında trabzon çaykara’lı bir ailenin çoçuğu olarak istanbul’da dünyaya gelen ekin uzunlar baba tarafından aslen arnavut kökenli olup annesi trabzon çaykaralı’dır. 7 yaşında iki tahtayı birbinine sürterek başlamış olduğu sanat hayatına dayısının desteğiyle resmiyet kazandırarak 8 yaşından itibaren kemençe çalmaya başlamıştır. günümüz karadeniz otantik müziğiyle batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koymustur. kat ettiği bu yolda ona en büyük desteği veren, renkli kişiliği, mizahi anlayışı ve sahne performansıyla birlikte yine kendisi olup kemençeyi de kendi kendine öğrenmiştir. ayrıca ekin uzunlar aktif olarak pera güzel sanatlar lisesi tiyatro bölümü mezunu olup. bir dönem fenerbahçe futbol klübü alt yapısı lisanslı futbol oynamıştır.. teona isimli karadeniz grubunda bir süre kemençe sanatçısı olarak çalışmıştır ve bir çok karadenizin önde gelen sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaşmıştır.. şuan apolas lermi ile birlikte müzik hayatına devam etmektedir.

    kişisel bilgiler için kaynak: [http://www.yoremizden.com/ http://www.yoremizden.com/]
  • apolas lermi'ye göz atarken kendisiyle karşılaştım. şu şarkısını dinledim ilk, kuzenim sayesinde. sesi acayip cool gelmişti ancak 50 yaş üstü biri zannetmiştim. 1991'li olduğunu şimdi sözlükten öğrenince şoka girdim açıkçası. yolu açık gibi görünüyor, şansı da yaver gider umarım.

    edit: doğumgününde yazmam da hoş bir tesadüf olmuş, kutlu olsun!
  • resul dindar'ın ekibinde yer alan trabzonlu kemençe sanatçısı. çalmış olduğu kemençe ''rum tarzı kemençe'' diye söylenegelir.
  • mustafa ceceli'nin yeni albümü kalpten'deki aşkım benim şarkısına kemençesiyle harikulade eşlik etmiş müzisyen.
  • kemençe çalarken sürtünmeden kemençesi alev alacak diye korkuyorum .
  • aşağıda linkini paylaşmış olduğum parçadaki kemençe performansı ile döktürmüştür.

    https://www.youtube.com/watch?v=31fzc_uqets
  • şöyle de bir youtube hesabı bulunan sanatkardır. bunun yanında şuradaki gibi bir vine, şuna benzer bir instagram ve inanır mısınız böyle de bir twitter hesabı mevcuttur.

    bunların yanında önereceğin şarkı ne derseniz sizi şöyle alabilirim: https://www.youtube.com/watch?v=ppfnmlpiz6k
  • hisler: ah benim sevgili kardeşim, o nasıl ses, o nasıl duygu, o nasıl enstrüman hakimiyeti?

    tanım: yıllar önce, apolas lermi vasıtasıyla tanışmıştım kendisiyle.

    ela pulim - with apolas

    sanırım uzungöl civarlarında yaşıyor. tanışmayı çok isterdim bu genç kardeşimle.

    2 adet niyaz: işallah enstrüman ve ses tekniklerini biraz eğitim desteğiyle zirveye çıkartır. ve işallah yaşadığı coğrafyanın bazı faşizan ve milliyetçi damarlarından etkilenmeden gerçek bir sanatçı gibi ömrünü geçirir.
hesabın var mı? giriş yap