• küçük bir çocukken seçim günü oy kullanılan mekanların önünde oy kullanmış büyüklere hangi partiye oy verdiniz diye sorduğumuzda"ekmek partisine " diye yanıt verirlerdi genellikle, ama ben o zamandan beri böyle bir partiye hala rastlamadım.acaba o dönemlerde kandırılıyormuyduk ne?
  • geçenlerde haberlerde basın açıklamasını dinledim, ayşe tükrükçü ve saliha ermez in. daha çok ayşe tükrükçü konuşuyordu. hayatsız kadınlar hayat kadınları için yapılabilecek şeylerden bahsetmek istiyordu ama sesi düğümleniyordu, göz yaşlarına engel olamıyordu. işte o sırada "ben bir dilim ekmeğe satıldım geneleve, o ekmek çok önemli hayatımda. o yüzden parti için ekmek partisi ismini düşündüm" dedi.

    toplumumuzun azgın potansiyelinden genç kızlarımızı, "bacılarımızı," "namusumuzu" koruduğu söylenen, bazen de modernlikle eş tutulan oysa devlet eliyle tecavüzün meşrulaştığı, senetlerle kadınların ordan oraya savrulduğu yerler işte genelevler. herkes bilirken bunu, kimsenin umursamaması o kadar ilginç ki. nasıl bir düzense bu kurtarmak mümkün değil o hayatlardan o kadınları , annesinin vesikasıyla yaşamak zorunda olan çocukları.

    bu konu üzerine çalışan her hangi bir sivil toplum örgütünün sesini duyuracak en azından "bir milletvekili" girmiştir umarım meclise de bu konu gündeme taşınır.
    adaylık parasını şefkat der in topladığı ayşe tükrükçüyü gülümsetir belki de bu.
  • 1980 öncesi gergin ortamlarda pek sık adı geçen partiydi.
    şöyle ki: o günlerde çocuk olanların belki başına gelmiştir, sokakta yürüken ha bire tanımadığınız birileri yanınıza gelir, sorardı: 'söyle bakalım senin baban hangi partiden?'
    ailece rengimiz açıkça belli olduğundan olsa gerek, bana pek sorulmamıştı bu soru açıkçası. ama örneğin o zamanlar babsının tayini nedeniyle yozgat'ta yaşamak durumunda kalmış olan bir arkadaşım, hemen her gün babası ile ilgili bu soruya maruz kaldığını anlatır.
    bu sorunun niyeti çok belliydi, sorunun bir şekilde geleceği de belli olduğundan, çocuklar evde tembih üstüne tembihlenirdi, "biri sana sorarsa baban hangi partiden diye, ekmek partisi diyeceksin" denirdi.
    ekmek partisi o günler için rengini belli etmeme, hayatını tehlikeye atmama partisi anlamına geliyordu.
    zira bir şekilde babanızın hangi partiden olduğunu gerçekten ağzınızdan kaçırıverseniz, yarın öbür gün babanızın öldürüldüğünü öğrenebilirdiniz.
  • bu partinin yeşil sahalardaki yansıması da ekmek takımıydı. eskiden seçimlerde ekmek partisi'ne oy verip, ekmek takımı'nın şampiyonluğu için emek veren amcalar vardı. şimdi pek kalmadı onlardan. (bkz: biz buyuduk ve kirlendi dunya)
  • türkiyenin ihtiyacı olan siyasi partidir. %90 oy alır. %10'luk kısımda oyunu pasta partisine verir.
  • daha güzeli de vardır...

    (bkz: halk ekmek partisi)
  • (bkz: mamakrasi)
hesabın var mı? giriş yap