• chp tayyip erdoğan'ın yıpratma politikasıyla çok başarılı olduğunu biliyor ve bu adayı çıkarırsak bu adamı yıpratamaz diye düşünüyor ama çok yanılıyor, recep tayyip zafere giden yolda babasını yıpratır.
  • (bkz: çatırt)
  • bugun itibari ile iki parti cati adaylarini aciklamis ve secimlerini ihsanoglu yonunde yapmislar.

    kendi fikrimi yazmadan once ihsanogluna dair kucuk bir anektot paylasmak istiyorum.

    'islam konferansı başkanlığı görevi yürüttüğü dönemde ak parti iktidarıyla yakın ilişkiler içinde olan eklemettin ihsanoğlu'nun hükümetle arası mısır'daki darbe sonrası açılmıştı. mısır'da askerin iktidarı ele almasını 'darbe' olarak nitelendirmeyen ve gelişmelere karşı sessiz kalmaya tercih eden ihsanoğlu, erdoğan ve kurmaylarını açık hedefi haline gelmişti.

    ak parti genel başkan yardımcısı hüseyin çelik, o dönem "islam işbirliği teşkilatı genel sekreteri prof. dr. ekmeleddin ihsanoğlu’nun ne iş yaptığını bilen var mı? bu zat, darbeden sonra mursi’yi suçlamıştı. prof. dr. ihsanoğlu’nun iit genel sekreteri seçilmesi için sayın cumhurbaşkanımızın ve sayın başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça yazık diyorum" eleştirilerinde bulunmuştu. ihsanoğlu'na yüklenen bir diğer isim de adalet bakanı bekir bozdağ olmuştu. bozdağ, ihsanoğlu'nu istifaya çağırmıştı (biografie.net).'

    ne hikmettir ki basbakan erdogan'la arasi kotu olan herkes, ya da bildigimiz cogunluk diyeyim, chp'de kendine yer buldu. chp siyaset mi yapiyor yoksa basbakanin arasinin acildigi kisileri 'mor cati' altinda kendi partisinde mi topluyor anlayan beri gelsin.
    ana muhalefet chp, yavru muhalefet mhp oldugu muddetce akp'ye cok ekmek var bu ulkede.
  • aslında sıra ekmeleddin'e gelene kadar yılmaz büyükerşen, mansur yavaş ve ilber ortaylı isimleri üzerine çokça düşünüldü. büyükerşen hoca yaşı itibariyle olmadı, mansur'u bahçeli istemedi, ilber hoca da hiçbir zaman siyasete bulaşmak istemedi. peki ama neden ilker başbuğ düşünülmedi hep merak etmişimdir. 2014'te gündem fethullahçılarla mücadeleydi, ilker başbuğ bu teröristlerin mağdur ettiği bir genelkurmay başkanıydı, muazzam propaganda imkanı vardı. üstelik her kesimi birleştirebilecek donanımda biriydi, o makama fazlasıyla yakışırdı.

    vah gidene diyelim.
  • bu ülkede chp+mhp'nin (akp'ye oy veren mhp kökenliler de dahil) birleşme ihtimalinin sıfır olduğunu bilmeyenlerce eleştirilen durum. 7 haziran'da mhp'ye oy veren ulusalcı arkadaşım seçimi boykot ederek ekmelettin'e oy vermedi. chp'nin önereceği laik bir isim oy vermeyen chplileri çekerdi ama dini yönü ağır basan mhplileri uzaklaştırırdı ve alınan oyda bir fark olmazdı.

    7 haziran'da chp+mhp+hdp'ye giden emanet oylar akp'yi geçmiş olabilir ama bu kesimin herhangi bir seçimde aynı kişiye, duruma toplu oy atma ihtimali sıfır kabul etmek lazım.
  • ekmeleddin'e kefil olan kılıçdaroğlu hala koltuğunda oturmaktadır bu arada.

    işte biz bu yüzden kaybedeniz bu ülkede. ülkeye yaymaya çalıştığımız değerlere biz sahip çıkmıyoruz.

    ülkenin bu halinden kılıçdaroğlu, bahçeli, baykal da en az erdoğan kadar sorumludur. bu ülkenin aydın gençliği erdoğan'dan dolayı değil, sizin bizi ittiğiniz çaresizlikten dolayı yılmıştır.

    erdoğan'dan bir tiksiniyorsam, kılıçdaroğlu'ndan iki tiksiniyorum. onlar seçim kaybetmedi ama siz kaybettiniz. gidin artık.

    bahçeli ise en rezilleri.
  • chp nin son yıllardaki en basiretsiz hamlesidir.bahçelinin tuzağına düşmüş olmasıdır.
  • neymiş 3 dil biliyormuş. neymiş, profesörmüş...
  • seçimi kaybetmesinin sebebi sadece mhp seçmenlerinin bir kısmının akp ye oy vermesi değildir. ondan da büyük bir sebep olarak tembel chp seçmeninin yazın ortasında zahmet edip oy kullanmaya gitmemesidir. istanbul'da chp ve mhp oylarının toplandığı takdirde ekmeleddin bey'in kazanabileceği bir ilçede oturuyordum. ancak gelin görün ki etrafımdaki bir düzineden fazla chp seçmeni tatillerini bölüp oy kullanmadıkları için erdoğan çok rahat bir şekilde kazandı.

    tabi sadece kişisel gözlemden yola çıkarak olmaz, sayıları da bilmek lazım.

    yerel seçimler istanbul sonuçları; şöyle alalım

    görüldüğü üzere akp nin oy sayısı 4,1 milyon, chp 3,4 milyon ve mhp 340 bin

    cumhurbaşkanlığı istanbul sonuçları böyle alalım

    görüldüğü üzere erdoğanın oy sayısı 3,56 milyon ihsanoğlunun oy sayısı 2,94 milyon.

    ihsanoğlu nun oyları arasında 100 bin civarı diğer partilerden gelen oylar olduğunu da söyleyebiliriz. yani diyelim ki istanbuldaki bütün mhp seçmeni ihsanoğlu yerine erdoğan'a oy verdi. bu durumda dahi neredeyse 600 bine yakında chp seçmeni sadece istanbulda zahmet edip de oy vermedi. daha muhtemel bir senaryoya bakarsak; örneğin 340 bin mhp seçmeninden sadece 200 bini ihsanoğlu'na oy verdi. bu durumda da 800 bin chp seçmeninin sandığa gitmediğini görüyoruz.

    kısacası, evet mhp seçmeninin bir kısmı muhtemelen erdoğan'a oy verdi ancak bu seçimi erdoğan chp seçmeni kendi yazlıklarında ve konakladıkları otellerde armağan ettiler.
hesabın var mı? giriş yap