• başbakanlık teşkilatı hakkındaki mevzuatta detaylı bilgisi mevcut olan kurul:
    ekonomi koordinasyon kurulu, başbakanın belirleyeceği bakanlardan oluşur. kurul üyesi başbakan yardımcısı, kurula başkanlık eder.

    ekonomi koordinasyon kurulu toplantılarına konuyla ilgili bakanlar ve kamu görevlileri ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri davet edilebilir.

    ekonomi koordinasyon kurulunun görevleri şunlardır:
    ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek.
    para, kredi, finans, maliye, borçlanma, gelirler ve diğer ekonomi politikaları ile plan ve programların tespitinde, uygulanmasında ve güncelleştirilmesinde koordinasyonu sağlamak.
    küresel ve ulusal ekonomi ile ilgili gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, gerektiğinde araştırmalar yapmak veya yaptırmak.
    ekonomik güvenlik ve ekonomik savunmaya ilişkin ilke ve esasların tespitinde, uygulanmasında ve güncelleştirilmesinde koordinasyonu sağlamak.
    gerektiğinde, gelir azaltıcı veya harcama artırıcı önerileri değerlendirmek, uygun görülenler hakkında etki analizlerini yapmak veya yaptırmak.
    devlet yardımları politikalarının tespitinde, uygulanmasında ve güncelleştirilmesinde koordinasyonu sağlamak.
    kurul kararlarının uygulama süreçlerini izlemek, değerlendirmek; sonuçları ilgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına bildirmek ve başbakana sunmak.

    ekonomi koordinasyon kurulunun çalışma usul ve esasları, kurulda temsil edilecek kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile sekreterya hizmetlerine ilişkin hususlar yönetmelikle belirlenir.
    kurul, görev alanına giren konularla ilgili her türlü bilgi ve veriyi, bakanlıklar ve kamu kurum ve kuruluşlarından isteme yetkisine sahiptir.
  • dolar , euro vb. bir iki parabirimini lüks tüketim sayıp ötv düzenlemesi çıkarmalarını beklediğim kurul.
  • bugün yapmayı planladıkları toplatıyı iptal eden ve gerekçeyi başbakan'ın istanbul'da katılacağı bilişime ilişkin bir zirve olarak açıklayan kurum.

    usd/try nin tavan yaptığı bu dönemde bilişim zirvesi nedeniyle iptal edilen toplantıya kimseler inanmaz elbet. kaldı ki başbakan'ın programı benim spontan sinemaya gitmem gibi bir konu değil. bilmem haftalar belki aylar önce hiç olmazsa taslağa dökülür falan.

    ezcümle, hayır olsun.
  • bugünkü de başbakan yıldırım'ın yoğun programı nedeniyle iptal edilmiş;

    http://www.ntv.com.tr/…iptal,bzmf8_2epuwfsxrczegdya
  • yılbaşından önce dolar 3.50lere doğru yol alırken baya sık toplanıyordu. bu ara kar tatilinde sanırım
  • ben ekonomiyi tek kişi kararlarıyla batırıyor sanardım demek kurul olarak topluca emekleri var. artık çoğul olarak saygılarımı yollarım.
  • dosta korku düşmana güven veren, üyeleriyle sesli güldüren bir kurum.

    https://pbs.twimg.com/…oae6aoe?format=jpg&name=orig
  • (bkz: ne işe yaradığı anlaşılamayan kurullar)

    bir yabancı yatırımcı kazara şu odaya girip üyeleri görse koşarak kaçar. bugüne kadar kurulmuş en anlamsız ve saçma kurul olabilir.
  • son toplantıdan sonra cevdet yılmaz beyanatı:

    - mali disiplin
    - kamuda tasarruf
    - eylülde açıklanacak ovp
  • "fiyat istikrarıyla birlikte finansal istikrarın devamı için merkez bankası’nın uhdesinde olmayan alanlarda atılacak adımlar" merak ediyorum tayyip ne kadar daha dayanacak bu işlere. bu kadar vergi vs geldikten sonra umarım yine başa sarmazlar.
hesabın var mı? giriş yap