• 30ların amerikasında yaşanmış, türkiyedeki ekonomik krizden biraz farklı bir olay.
  • 1929 yilina girerken new york borsasi ndaki asiri değerlenme ve hizli yükselen endeksin, artan arzin ve buna kiyasla dü$en talebin ayni yılın sonlarinda aniden patlamasi neticesinde ortaya çikan ekonomik bunalim.
    klasik iktisat kuraminin sorgulanmasini beraberinde getiren bu bunalim, piyasada aslinda gizli el olgusunun sözkonusu olmadigi, aslinda insanlarin rasyonel de hareket etmedigini ve ekonominin daha buyuk bir elin mudahalesine ihtiyaci oldugunu gostermi$tir bizlere.
  • türkiye'nin içinde olduğu şey, türkiye'nin yaşadığı şey kriz değil, buhran.
  • 1 ekim tarihi elektrik, lpg zamları, döviz artışı sonrası arka arkaya gelecek olan zamlar, gıda fiyatları, taşınır taşınmaz mal fiyatları derken tepeden tırnağa artık kriz vs değil ekonomik buhran içerisinde hızla uçuruma ilerliyor canım ülkem.

    bu türk düşmanı siyasal islam kanseri ülkenin tüm ayarlarıyla oynamakla yetinmeyip anlaşılan yiyecek ekmeğe muhtaç edecekler.

    yokluk içinde olanlara, çocuklarına yokluk öğreten ana babalara ve en masumlarımız bu ülkenin çocuklarına allah yardım etsin, allah bu yurdu ve bu asil türk milletini korusun.
  • geldikmi, oradamıyız?
    bu akşam dolar 10 diyorlar, buhran buysa haber verin.
  • 36,000 ailenin geliri, 12 milyon ailenin gelirine eşit olması sonrasına gelişen buhran. bu 12 milyon ailenin ekonomik durumu ancak geçinebilecek kadar olması anlamına gelmekteydi.

    kısaca yoksulluk ve yokluk, endüstri ve üretim kapasitesindeki büyüme pazar gücünün üstüne çıkmış ve talebi aşması ile ekonomik sistem çökmüştür.
  • ocak ayı sonunda gelecek olan elektrik ve doğalgaz faturalarıyla birlikte çok daha hissedilir olacaktır.

    367 bin kişi türkiye'deki bankalarda döviz/tl mevduatın %72'sine sahip. en yüksek eşdeğer gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay %47,5. en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay ise %5,9.

    gelir adaletsizliği aslında yaşananları çok net şekilde ortaya koyuyor. en alttaki %20'lik grup yıllardır ekonomik buhranı zaten yaşıyordu. şimdi en alt ve en üst arasındaki %60'lık grup ekonomik buhranın etkilerini yaşamaya başladı. reel enflasyon ile resmi enflasyon farkı en çok bu %60'lık grubu etkiliyor ve etkilemeye devam edecek.
hesabın var mı? giriş yap