*

  • radikal ekonomik ve siyasi reformlar yapmak yerine gunu kurtarmak icin ekonomik onlemler alinmaya devam ettigi surece her 5 senede bir karsimiza cikacak olay. ekonomik daralma , alim gucunun azalmasi, issizlik yan etkilerinden sadece birkacidir. spekulatorlerin gitgide zenginlesmesine olanak saglar. dovize bagli hammaddenin uretim faktorleri vazgecilmezlik orani yuksek sektorlerde sermayesi fazla olmayan veya likit dovizi olmayan firmalar batar. emek yogun uretim yapan firmalar (teknoloji faktoru yuzunden pek kalmadi) reel ucretlerin dusmesiyle kar ediyor gibi gorunmesine ragmen uzun vadede istemin (talep) azalmasiyla kar egrilerinin asagi dustugunu goreceklerdir.
  • hepimizi %40 fakirlestiren ve ulkeyi yavas yavas moldovya'ya donusturen,henuz ciddiyetinin farkina varamadigimiz olgu
  • her kosulda her ulkede gece hayati ni azdiran bir durum... sasirmamak lazim su laila nin doluluguna, china white in pahaliligina, etrafta patlayan partilere...
    dahasi gelecek
  • krizin ucuz olanı... (bkz: ekonomik) (bkz: kriz) (bkz: konuyu saptırmak)
  • pazarda yiyecek kısmının boş olup, giyecek kısmının ana baba günü olmasını gözlemlemenizle inanılmaz çelişkiler yaşatabilecek durum..
    kimsenin yiyecek alacak gücü yok pazara gelenlerin hepsi zengin diye düşünmenize yol açacak durumda olabilir.
  • 79 yılda 15 tane yaşadığımız şey.
  • annemin her borsaya girdiğinde olan şey..iki de iki gidiyor hadi bakalım..annem bir daha borsaya girmeye niyetlenirse tüm halkı uyaracam krize karşı..
  • yok edici. yaratıcı.

    2001'de başımıza geleni bir neslin umutlarını, inancını, yaşama gerekçesini, ülkesiyle arasındaki ilişkisini yok etti. 1975 ve sonrasında doğan milyonlarca insanın, kendi hayatına başlamasına dahi müsaade etmedi. ucube kitleler yarattı. korkak, güvensiz, işsiz, geleceksiz, inançsız. bildiğimiz herşeyi yıktı, yerine anlayamadıklarımızı koydu.

    en trajiği 2001 krizi doruğa ulaştığı sıralarda mustafa sarıgül öncülüğünde şişli esnafının başlattığı krize dur demek için haydi alışverişe kampanyasıydı. alışveriş yaparsak piyasa hareketlenecek, borsaya güven gelecekti. herkes öyle söylüyordu. yıllardır israfa karşı reklam filmleri izletilen, bu ülkenin kurtuluşu tasarruftur, çoraplardan paspas, bayat ekmeklerden köfte yapalım diyen herkes.

    bildiğim herşeyin çoğunu nişantaşı'nda bir pankartın altında bıraktım.
  • adı her ne kadar "ekonomik" kriz olsa da, meydana geliş sebebi sadece ekonomik alandaki sorunlarla sınırlı kalmayan, bunaltıcı durumdur.
    bir ülkede ekonomik, siyasi, sosyal, hukuki, toplumsal vb. gibi alanlarda, düzeni sağlamak üzere, işlevsel olması düşünülerek getirilen kavramların, sadece kağıt üzerinde ve sözde kalması sonucu, zincirleme bir reaksiyonla oluşur. doğal olarak sonuçları, en yıkıcı haliyle ekonomik alanda görülür.

    (bkz: türkiye)
  • çok yakın bir tarihte "geri dönecek" olan salgın hastalığımız.
    en basit tabiriyle, piyasa da para dönmüyor, şirketlerin bir çoğunda tahsilat yapamama problemi var. özellikle ithalat yapan şirketlerin acilen önlemini alması gerekiyor, euro ve dolar'ın ne olacağı belli değil.
    önümüz yaz ve bir çok açıdan donuk bir sezona giriyoruz.sahillerimizde yabancı turist girişi geçen seneden bile daha az. bir çok tatil yöresi, extra indirimler yaparak müşteri çekmeye çalışıyorlar.
    yeniden işten çıkarmaların, karabasanın olmaması için gündemi takip edip, paniğe kapılmadan el birliği ile hareket etmemiz gerekiyor . ancak bu da ülkenin idarecilerine düşüyor.
    en kısa sürede ayağa kalkmamız dileğimiz.
    (bkz: tehlikenin farkında mısınız)
hesabın var mı? giriş yap