• ülke bitince rte de bitmiş sayılacak yoksa pil %0'ı göstermeden telefon bile kapanmıyor...
  • kendisiyle beraber bizi de götürmemesi dileği ile.
  • umarım bu sav doğru çıkar çocuğumun geleceği için
  • ekonomik kriz olmaz ki bu ülkede anlamadınız hala. neden? çünkü ekonomi çoğ eyi

    edit:imla
  • yurt dışı agresif ve arapçı politikamızın yanlışlığı bir kenara; yurt içinde buna göre biraz daha başarılıyız (yurt dışında -10 isek yurt içi -7 diyorum. ikisi de başarısız ama yurt içi, yurt dışına göre daha başarılı). kriz olur mu olmaz mı kestirmek güçtür ancak olası bir durumda tayyip'in gitmesi söz konusu olamaz. oyunu aldığı çiftçinin anası hala ağlıyor ancak hala desteklemeye devam ediyorlar. endişelenmemiz gereken nokta oğul erdoğan gelmesin bunun yerine...
  • kabuklunun üzerinden türkiye ve ortadoğu'ya bakıldığında, öyle mi?görünüyor, diye sordurtan sav.

    avrupa'nın 2014 den beri eksi hanelerinde dolaşan enflasyonunu, alman merkez bankasının iflas ertelemesini görememek...sahip olduğu diplomayı çekiirdekçinin yaptığı külahtan elde etmek.
  • çalıştığımız firmaların bir bir batışı,
    aldığımız müşteri çeklerinin geri dönmesi,
    birçok senetin protesto yemesi,
    doların yükselmesi yüzünden bütün tedarikçilerin fiyatlarını yükseltmesi,
    hammadde tedarikçilerimizin doların yükselişi yüzünden plastik hammadde ithalatı yapamaması.
    imalatçı firma olarak müşterilerin bizden mal alamaması.

    üretimde çalışan 20 makine ve 50 işçi varken, şu an makinaların 4'ü anca çalışıyor. işçi desen yarısı patron ve tayfası tarafından mobbinge uğradı.
    sanırım son yaklaştı!

    ama ehonomimiz eyi durumda...
    diyen çomar sürüsü bitmedi hala.
  • krizler genelde otoriteye olan ihtiyacı azaltmaz, arttırır. kriz anlarında kitleler yönetimin demokratikleşmesini ve ifade özgürlüğünde mesafe alınmasını değil, artık birisinin çıkıp masaya yumruğunu vurmasını ve acil tedbirler alınmasını isterler. krizden medet ummak zaten yanlış bir şey, ama bu da bilinsin. bu yüzden ben bu ülkede bir kriz olmasını istemiyorum. kriz, hiç bir iktidarı zayıflatmaz, güçlendirir.

    edit: bu entry'den sonra pek çok kişi özelden mesaj atıyor bana, 2001'de neden öyle olmadı diye. açıkçası o krizi yaşayanlara efsane nesil denebilirse o nesildenim. o dönemde bir yandan okurken bir yandan çalışıyor, bir yandan da bir partide aktif siyaset yapıyordum. ben bu entry'mde halkın olağan tepkisinin ne olacağına dair fikir yürüttüm. ama 2001 krizi bu kalıba girmiyor, çünkü o kriz siyasi gelişmelere halkın yön verdiği bir ortamda gerçekleşmedi. 2001'deki anasol-m iktidarı kukla bir iktidardı. seçimde 5 parti meclise girdi ve bu 5 partinin 2'li hiç bir kombinasyonu yeterli çoğunluğu sağlayamazken 3'lü bütün kombinasyonlar bir koalisyon oluşturuyordu. yani 10 ayrı 3'lü koalisyon olasılığı vardı. gelişmelere de asker yön veriyordu ve asker bu 10 olasılıktan fazilet ve doğruyol'lu olanları veto edince geriye sadece anasol -m hükümeti olasılığı kaldı. yani o iktidarı halkın seçtiğini söylemek zor. her partinin %10 ile %20 arasında oy aldığı bir seçim sonucu askerin atadığı bir hükümet olarak görüyorum onları. dolayısıyla "iktidar" değillerdi, güç onlarda değildi, halk o 3 parti liderinden herhangi birisini ülkenin lideri olarak görmüyordu, zaten süprüntü partilerdi, ecevit de son derece yaşlıydı ve bu işi devam ettiremeyeceği açıktı, altına bez bağlandığı falan anlatılıyordu. sadece asker desteğiyle ayakta duruyorlardı yani.

    o yüzden 2001 krizi normaldışı bir dönemdir. bu dönemki gibi kendi kitlesi açısından çok güçlü bir "tek lider" figürü yoktu. şimdi ise var ve demokratik yollardan seçilmiş güçlü hiç bir iktidarın bu tip bir krizde güç kaybedeceğine inanmıyorum. özellikle de bu kadar net bir milliyetçi söylemle her krizi dış düşmanlara bağlayabiliyorlarken, krizin tek olası sonucu dış düşmanlara karşı liderimizin etrafında birleşme gereğinin bir kez daha güneş gibi açıkça ortaya çıkacağı, yoksa bizi ham yapacakları falan filandır.
  • bu tü şeyler artık türkiye için geçerli değil. ülkemizde sayısal veya maddi boyut önemli değil. maneviyatla yönetilen bir ülke olduğumuzu kabul edelim. çok kullanışlı bir argüman ve bu argümanı satacak bir medya gücü var.
  • son günlerde yine sözlükte organize entry'ler farkediyorum.
    kendimi "acaba bu seferki kimin operasyonunun parcasidir" diye düsünmekten alikoyamiyorum.
hesabın var mı? giriş yap