• ülkenin şu an yaşadığı krizin sorumlusu hiç tartışmasız recep tayyip erdoğan ve oy vereninden il başkanına onun peşine takılan kitledir. oturup başka suçlular filan aramak gereksizdir ve bu arayışları ciddiye almak da bu zararlı kitleye suçu bize kakalama fırsatı verir. tekrar etmek gerekirse cumhurbaşkanı ve tayfası ülkenin içine sıçtı!
    peki muhalefet partileri ne alemde dersek onlar yine boka batarken "birlik!" kazanırken "onlaaaar!" diyen akp'nin tuzağına düşüp, "yanınızdayız!" goygoyuna girmişler.
    bunun da anlamı biz sıçtık batırdık ama derdini size yükleyeceğiz. bizim yandaşlarımız yine sefa sürecek sizin emekçinizden maaş, tazminat ve bilimum hakları kırpacağız. işimiz bitince de yine başlayacağız "onlaaaar!" diyerek tepelerine binmeye.
    daha dün ülkenin ekonomi yönetimini elinde tutan bakanın iki lafı bir araya getiremeyerek yaptığı sunumu izledik ve bunun üstüne ülkenin en büyük holdinglerinden birinin başının da "sayın bakana güvenimiz tam!" saçmalamasını gördük.
    bu durumda bize yani halka ne bu sermaye patronlarından ne de siyasi parti adında insanların umutlarıyla oynayan sözde muhalefetten hayır yok.
    ülkenin öngörü sahibi, demokrasiye inanmış ve yaşadığımız saçmalıkların gerçeklikten kopmuş bir alternatif dünyada olabileceğini düşünen insanlar olarak kendi savunmamızı geliştirmemiz lazım.
    öncelikle en büyük silahımız tüketim! tüketimi minimuma indirip kendi alternatif pazarlarımızı yaratarak bu krizi en azından yok olmadan atlatabiliriz.
    meyve ve sebzemizi ne semt pazarı ne de süpermarketten alırsak, buna alternatif olarak oluşturulacak pazarlardan, üreticiden direk alırsak ve yine kendi sahip olduğumuz bilgi, beceri ya da ürünü de bu pazara sürerek para kullanımından kaçabilirsek o zaman bu ülkenin aydınlık kesimi bu barbar sürüsüne hiç unutmayacakları bir ders verir.
    çünkü bu kitle bu krizin hem sebebi olmayı hem de zeytinyağı gibi su yüzüne çıkıp bizleri suçlama yüzsülüğüne bürünmeyi çok iyi bilir.
    bunların aymazlığına, arsızlığına ve acımasızlığına inat kendi alternatifimizi geliştirmek durumundayız, bu kadar basit!
    chp, iyi parti ve hdp, onlar da meclis lokantasında 3 tlye 100 tllik yemeklerini yiyerek ceylan derisi koltuklarında muhalefet yapmaya devam etsinler!
hesabın var mı? giriş yap