• (bkz: the new york times)'ın ortaya attığı iddia.

    new york times tarafından yapılan 31 mart yerel seçim analizine göre ekrem imamoğlu ve mansur yavaş chp gibi sol kökenli değil aksine ak parti ve mhp'ye daha yakın görüşte olduğu iddia edildi.

    mansur yavaş'ın dün başdanışman olarak atadığı kişinin ülkü ocakları eski genel başkanı olduğu düşününce çok da yanlış bir analiz gibi gelmedi.

    ekrem imamoğlu'nun da erdoğan gibi kurduğu cümleler son günlerde dikkat çekiyor.

    mesela; imamoğlu'nun ibb çalışanlarına mektubunda hizmetkar olarak geldik ve hep öyle kalacağız. demesi.

    edit: imla
  • halkı sınıflandırıp ayrıştırmadıkları için sağ görüşlü olmadıkları kesin. sol görüşlü olmalarını bekleyen de yok onlardan. atatürk'ün ilke ve inkılaplarını kılavuzları olarak gördükleri sürece bizim açımızdan sıkıntı yok.

    düzeltme: imla.
  • memleket adına iyi işler yapmak için akp'li ya da chp'li olmak gerekmediğinin göstergesi olan durumdur. normali budur yani.
  • imamoğlu'nu bilmiyorum. ama mansur yavaş'ın gönülden chpli olmadığını ankara'da herkes bilir.
  • ben de chp liyim demeyi unutmuşsun aktroll kardeş..

    linke tıklamayın boka çıkıyo
  • türk siyaseti ne yazık ki muhafazakarlığın esiri olmuştur. doğru tespittir.
    geldiğimiz şu durum aslında bir çok kırılma noktasının sonucudur :

    -1950 : devrimler halk tarafından benimsenmemişken çok partili rejime geçilerek, muhafazakar ve popülist politikalar yürüten bir anlayış hükümet olma fırsatını yakalamıştır.

    -1960 : yapılan darbe bu anlayışı hükümetten indirerek, özgürlükçü bir anayasayla halk kitlelerine, sosyo-ekonomik değerler etrafında örgütlenme şansı vermiştir. işte tam da bu noktada, ortanın solu hareketi doğabilmiş ve geniş bir tabana yayılabilmiştir.

    -1980 : bir önceki konjonktürün hedeflediği örgütlü toplum yapısı gerektiği gibi kurumlaşamamış ve bir kaosa yol açmıştır. burada özellikle, istikrarsız ekonomi ve basiretsiz yöneticilerin rolü büyüktür. malumunuz asker bir kez daha duruma el atmış ve tüm sosyal-siyasi kurumları temizlemiştir. artık istedikleri ideolojiyi devlet içinde, toplum nazarında, siyaset sathında uygulayabileceklerdir. bu ideoloji, aydınlar ocağından feyz alan kenan evran, şürekası ve özal'ın fikirlerini derinden etkileyen türk-islam sentezidir.

    sosyo-ekonomik değerler üzerinden örgütlenen halk artık sosyo-kültürel bir siyasi angajman içinde tercihlerini yapacaktır. bu da muhafazakar milliyetçi bir anlayışa işaret eder, yani devletin yeni ideolojiisi türk-islam sentezi. ortam buna zaten hazırdır, zira türk solu deniz gezmişlerle beraber çoktan idam edilmiştir. sol artık marjinal bir fikir olarak, kürt milliyetçiliğinin temel taşı haline gelmiştir.

    -1990 : 90'lar türkiye için kayıp yıllardır. dışa açılan bir toplumun sancıları her alanda derinlemesine hissedilmiştir. suyunun çıktığı anlaşılan türk-islam ideolojisi 28 şubat ile tasfiye edilmeye çalışılmıştır ancak belirttiğimiz gibi sosyo-kültürel unsurlara göre yürüyen bir siyasi anlayıştan kurtulmak, sosyo-ekonomik değerlere göre örgütlenmiş olandan kurtulmak kadar kolay değildir. öyle ki, 28 şubat öncesi yükselen türk-islam sentezinin islam ayağı, 2000'lerin başında şu anki muhafazakar aktörleri başa getirmiştir.

    bu aktörler 20 yıldan fazladır türk siyasetini domine etmiş durumda. tüm söylemler onların belirlediği kriterlere, standartlara ve isteklerine göre ilerlemektedir. bu söylemler ise bildiğimiz gibi daha çok dini, muhafazakar ve gelenekseldir. şaşırtıcı değildir ki, chp sürekli olarak muhafazakar- milliyetçi eğilimli adaylarla başarı sağlamaya çalışmaktadır (muharrem ince istisnadır). bu strateji chp'ye şu an için geçici bir başarı sağlasa da türk siyasetinin muhafazakar aktörler tarafından baskın bir şekilde yönetildiği ve yönlendirildiği gerçeğini değiştirmemektedir.
  • particiliği bırakıp hizmete odaklandıkları için seçildi zaten bu adamlar. gümbür gümbür çalışmaya da başladılar.
  • ekrem imamoğlu’nun 15 yıldır chp de aktif görev aldığnı google bile söyler.
  • burada onaylanmasına gerek yoktur. imamoğlu'nun aileden anap'lı olduğunu, babasının özal döneminde aktif siyaset yaptığını, gençlik yıllarında chp tabanına kaydığını, yavaş'ın ise ülkücü tabandan geldiğini zaten dünya alem bilmektedir.

    şimdi bir diğer açıdan bakalım: chp'de kaç gerçek chp'li var?

    google'ı açıp

    - sezgin tanrıkulu tr 705
    - öymen baykal kılıçdaroğlu hillary clinton
    - canan kaftancıoğlu 10 aralık

    anahtar kelimeleriyle aratırsanız dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.
  • millet ittifakı'ndan olması yeterlidir.
hesabın var mı? giriş yap