26789 entry daha
  • dertleşecek insan başlığı yaran veri tabanı. olm siz deli misiniz ahahhaha ya ben mi çok yaşlandım. 2010'lu yıllar ya fıtı fıtı entry okurduk efendi efendi. entry üzerinden söyleyecek bir şeyimiz varsa yazara mesaj atardık, sözlükte mesajlaşmak zor olduğu için sohbetin devamında numara falan verilirdi falan.
    boy kilo yazmışlar telegram ne ekşinin tindır'ı mı? ya vay yazıklar olsun be höh be. gücüme giden şeyler listesine ekledim. ben şok ben vefat.
    geleceğe değil geçmişe gitmek istiyorum beeeğğğnnn :((((((
  • engellediğin kişi entrylerini görüyor mu diye merak ettiğim platform.
  • selam ey sözlük. senin güzelliğini sana anlatmak için sana bir ayna hediye etmek isterdim. sen benim işgal edilmeyen son kalem, anonimliğimle iftihar ettiğim son varlıksın. bunu yitirirsem mecbur tavan ve benim aramdaki köprüyü kurması için halatı ikna etmem veya yazmayı bırakmam gerekecek.
  • ben yazar değil miyim, neden başkalarının entrylerine oy veremiyorum?
  • içip içip şarkı başlıklarında gezdiğim....
  • bircok nlp task’i icin mukemmel bir veri kaynagi olabilecek bir potansiyeli var. belli bir formata uyuyor, gereksiz baslik bakiniz gibi seyleri filtrelemek cok kolay. 1999 yilindan beri gelisen ve evrimlesen dili cok rahat yakalamak mumkun. ayrica konular arasinda bkz ve yazarlarin yazdigi kanal gibi metadata ile organik baglar kurmak (en azindan noisy bir sinyal) mumkun. ama bu arti puanlari karsilayan bir de eksileri var: turkce karakter kullanmanin istikrarsiz olmasi ve buyuk harfe izin verilmemesi sorun. bunun icin genelde uncased modeller train edilir ama isi cok karistiracagi icin direk wikipedia corpus'u gibi alternatifler en azindan ilk bakista daha rahat.

en basitinden formata uygunluk, hakaret, ve diger bir suru moderasyon islerini otomatige baglamak (en azindan is yukunun yuzde 90'ini insanlardan almak) hic de zor degil. cok ustune dusunmedim ama daha bir suru sey vardir akla gelmeyen. generative text mesela (chatgpt, gpt-4, opt, llama, bloom, ...). eksi sozluk'te entry'ler arti eksi oylaniyor, bunu kullanarak bir entry'yi kaliteli yapan unsurlar, konuyla alakali mantikli kisa makaleler yazmak cok mumkun gunumuz teknolojisiyle.

eksi sozluk'un arastirma icin degilse de ticari isler icin bu firsati kullanip kullanmadigini bilmiyorum, ama kullanmiyorlarsa cok yazik ediyorlar.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap