• olan biten duyurularindaki komik olma kaygisi ile aynı sebepten yapılan kaygı. ikisinin de ana kaynağı günlük hayatta komik olma kaygısıdır. bu kaygı olmadan yazılar okumak, konusmak, yaşamak, nefes almak için olunması gereken insan türü için ise tam yerine geldiniz (bkz: düz adam)
  • öyle bir kaygıdır ki; yazdıklarını ya diyalog haline getirip sonuna "ehh ehh" tarzı, zannımca gülme anlamına gelen bir ifade koydurtur ya da sanki çook komik şeyler anlatıyormuş gibi akışkan akışkan toparlamaya çalıştığını örnekler ve küçük düşürmelerle pekiştirme gereği hissettirir insana.
    bu arada son moda olanları ise hakikaten zekice üretilen esprilerin ardından, kelimeleri değiştirerek aynı kalıbı kullanıp popülerliği sağlama çabasıdır.
    kaygı taşıyan ile deha arasındaki fark birinci bilemedin ikinci 'entry'de kendini ele vermektedir. velhasıl kaygı ile hareket edilerek yazılanı ötelerden belli olup, buram buram sırıtmaktadır.
    bunu yapmanın amacı eksik olan birşeyleri tamamlama ihtiyacıdır. kimine göre ilgi, kimine göre sevgi, kimine göre ise mutluluğu paylaşma ihtiyacı olabilir. meselenin bizi ilgidiren yanı süreci değil sonucudur.
    kimisi ilkokul 3 esprilerini hatırlatsa da onlar nostaljidir, güzeldir, öpüp sevilmelidir.
  • yazarlarında bulunmadığı takdirde sözlüğün, wikipediadan farkı olmamasına neden olabilecek kaygı.
    (bkz: ekşi sözlük)
    (bkz: wikipedia)
  • dedim ki hayatıma renk katayım, kitap okumaya başlayayım. hem bilgileniyim, hem öğreniyim, hem de kendimi donanımlı hissedeyim. ekşici abi abla ve kardeşlerim bu konuda neler söylemişler çok merak etmiştim açıkçası. hemen az buçuk ilgili başlığa üşüştüm:

    (bkz: yazarların hayatını değiştiren kitaplar)

    tabi altında gerçekten güzel tavsiyeler vardı da. insan neyle yaşar ı okudum hemen. ama yok kuranı kerim, çünkü ateist oldum ahahahah tarzı entryleri görünce midemi en yakın çöp kutusuna bırakasım geldi. bravo. nece güzel bir nükte yaptınız. bu entry'nizden kuran'ın bir safsata olduğunu çıkarmam lazım öyle mi? peki. şu anda çıkardım. evet tam olarak öyle oldu.

    yoo dostum yooo. sorun yazarlarda değil. sorunun adresi okuyucularda. ne olurdu şu bilgi dolu entarileri de favlasanız? artı döşeseniz?

    döşeseniz güzel bir kelime oldu bu arada bununla ilgili ayriyetten konuşacağım. ama sayın okuyucu, lütfen bilgiyi göz ardı etmeyiniz. faidesiz girdiye basınız eksiyi. ben olsam dahi acımayınız.
  • ekşi sözlük’te komik olma zorunluluğu yoktur. önemli bir başlıkta ciddi ve doğru bilgi bir bilgiyi edinmek için csi new-york ekibi gibi lab ortamında analiz yapmak gerekiyor hale gelmiş. yeri geliyor sayfalarca aralıksız zırvalık okuyoruz. asıl bilgi de aradan kaçıyor. istirham ediyorum.

    (bkz: ekşi sözlük'ün komik olma zorunluluğu)
hesabın var mı? giriş yap