*

  • pek akılda kalıcı bir site ismi koyamadık ne yazık ki, açılımının bile ne idüğü belli değil, bu sebeple şu anda okumakta olduğunuz tanıtım yazısına gerek olduğu kanısına vardık.

    esyktp -ki aslında kendi kendini tanımlıyor, bu kadar edebiyat parçalamanın gereği nedir, onu da bilmiyoruz-, ekşi sözlük yazarlarının kendi aralarında kitap takası yapabileceği bir ortam olmayı amaçlar. benzer amaca yönelik başka siteler olduğu da doğru, ancak sadece sözlük yazarlarının yararlanabileceği bir ortamın daha güvenilir olması şu aşamadaki tek artımız diyebiliriz.

    iki tane ufak kuralımız var şu anda, olaylar geliştikçe dahası da gelecektir herhalde:

    1- esyktp, sadece ekşi sözlük yazarlarına ait bir platformdur.

    2- esyktp, sadece kendi üyeleri arasında takası amaçlar; kendi kanalı aracıyla satış yapılması yasaklanmıştır.

    izleyeceğimiz sisteme dair bir şeyler de karalamadan olmaz elimiz değmişken tabii ki. platforma katılmak isteyen yazarlar, google documents’da bir spreadsheet’te kitaplarını dilediği şekilde listeledikten sonra katılma isteklerini uyku inadim inat’a sözlük’ten ö.m. vasıtasıyla bildirecekler, tabii listelerini linklemeyi de unutmayacaklar ki katılımcı yazarlar ve kitap listeleri sayfasına ekleyebilelim. bundan sonra yazarlar arasında, iletişim kanalı olarak ekşi sözlük’ün kullanılması makul gibi şu aşamada.

    fikir babası için: uyku inadım inat

    olayların döneceği yer için: esyktp
  • düşük denemeyecek kitap fiyatlarına karşı özverili bir tepki. desteklenesi eylem. çok incelemeye fırsat bulamadım ancak, bir de ''istenen kitaplar '' tadında bir bölüm eklense yazarlar için müthiş olur kanısındayım.
  • kitaplarımı vermeden kitap alabilir miyim acaba diye merak uyandıran oluşum.
  • şu an üniversite mezunu ve işsiz olduğum için kitaplara çok para veremememden dolayı severek katılacağım oluşum.
    bukowski, richard dawkins kitapları özenle okunup geri teslim edilir.
  • şu ana kadar sözlükte gördüğüm en güzel oluşum. e-book kullanıcılarına da açılsa da e-reader'larımız kitaba doysa keşke.*
  • yine verdiğimiz kitaplar geri dönmeyecek ben ona yanıyorum.
  • okuduğum her kitabı sonrasında keyif alacağını düşündüğüm bir arkadaşıma hediye etme alışkanlığımdan dolayı halihazırda sayıca pek fazla olmayan kitaplarımı hibe etmekten mutluluk duyacağım platform.
  • sevindirik eden ve topuklarımı kıçıma vura vura koşarak katılacağım oluşum.

    benim de dahil olduğum bir kısmın ''sadece belli kişilere ödünç kitap veren, vermeden önce kitabı alana 'asla yapılmaması gerekenler listesi'ni ezberleten -altını çizmek, kapağı kırmak vs vs- ve kişilerin de şehir dışına çıkmalarını yasaklayan takıntılı okur''lardan olacağı düşünülürse, baştan bir sistemin oturtulmasının şart olduğu düşünülebilir.

    hibe ve takas diye ikiye bölünebilecek sistem için takas kısmında şöyle bir şey şukela olurdu: x kişisi y kişisinin elindeki bir kitabı istiyorsa karşılığında y'ye x'ten aldığı kadar kitap vermeyi kabul edecek ve güneş doğarken toplanılan sahil kenarında yakılan ateşin üzerinden üç kez atladıktan sonra 'kitapları geri getireceği' sözünü elini arkasına saklayıp isaret ve orta parmagiyla çapraz işareti yapmadan(bu oldukca eski bi "saka yaptim kii saka yaptim kii" yontemidir) verecektir.

    kitabı elde etme kısmı ise kargo ve zirve yolu olarak ikiye bölünebilir, yazarların yaşadıkları şehirlerin belirtilmesi ise iletişimi kolaylaştırmaya yarayabilir. zirveler aracılığıyla kitaplara oturup kahve içerek ulaşılması da tadından yenmeyebilir.
    bu konuda söyleyeceklerim bu kadar sayın yarkıç.
  • ümit vaadeden platform.
    (bkz: sözlük yazarlarının en çok kafa yorduğu konular)
    - kitap mı? hangi kanalda?
  • simdiye kadar eksi sozlukten clkmls en mantikli fikirlerden biri
hesabın var mı? giriş yap