• yadsınamaz gerçek.

    1- konuğun kaçta geleceği ve tam olarak kaçta soruların alınacağı belli değil. dün mehmet demirkolgillerin soruları 19:07'de alındı (fenerbahçe'ye gönderme). haliyle ekşi sözlük'ten 30 dakikalığına çıkıp geri gelince soru sayısı 15 sayfa olmuş oluyor, tren kaçıyor.

    2- 12-13 sayfalık soruların hepsini sormak mümkün değil. konuk sadece ilk 3 sayfayı cevaplandırıyor. arka kısımlarda sorulabilecek güzel bir soru veya paylaşılabilecek güzel anılar güme gidiyor.

    3- belki konsept böyle olmayabilir, ama cevaba göre 1 soru sorma hakkı daha tanınsa, özellikle politikacı konuklar için çok yararlı olacaktır.

    konuk gelmeden saatler öncesinden, gün içerisinde belirli bir saatte soruları yazabilme imkanı olsa daha yahşi olurdu. mesela bu sorulardan en çok puan alınanı, şukela mantığına göre en önde dururdu, bu sorular önce sorulurdu.
  • sorusu olmadığı halde sırf soru sormak için soru soran yazarlar. belki soru sorduğu kişiyi tanımıyor ama soru soruyor. kafaya bak...
  • yazar başına bir soru hakkı olmalı ve bu soruda karakter sınırı olmalı. çok uzun sorular soruluyor, konuk bütün gece oturup soru cevaplayacak değil ya.

    sorular bir şekilde elenmeli ve aralarından seçilenler cevaplanmalı. ilk iki sayfa cevaplanıyor sonrası okunmuyor bile.

    etkinlik kesinlikle geliştirilmeli.
  • soruların editlenmesi engellenmeli.

    cenk & erdem'de ergenin biri ilk sırayı kapıp saçma sapan, uzun ve garabet bir soru sormuştu. haliyle es geçilince de milletin eğlenceli sorularına b.k atıp "koskoca adamlar işiniz gücünüz goygoy" yazmıştı gerizekalı.

    aha bak: (bkz: #76763939)
  • en büyük mantık hatası, sözlük formatına çok ters olmasıdır. ama zaten artık sözlük sadece isim olarak sözlük olduğundan pek de önemli bir ayrıntı sayılmaz.

    ben sitenin şu anki halinden gayet memnunum sadece keşke ismi değişse ekşiforum olsa daha iyi olur, çünkü göstermelik şeylerden huzursuz oluyorum. ya ismi sözlük kalsın ve sözlük formatına geri dönülsün ya da böyle kalsın (ki bence bir sakıncası yok) ama ismi sözlük olarak ifade edilmesin. bu tip uyumsuzluklar obsesif kompulsif dürtülerimi tetikliyor, sonrasında derdini sikeyim butonu bile fayda etmez oluyor.
  • 300 sorudan 250'sini cevaplamadan sonlandırdıkları aktivitelerde olan mantık hatalarıdır.
    lan cevaplamayacaksın madem neden gelip şekil şükül yapıyorsdun?
    git erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular veya kadın yazarlardan erkek yazarlara sorular başlığında takıl o zaman çükük.
  • bugün itibariyle merhaba ben ozan bingöl sorularınızı bekliyorum sekmesinde yeniden karşımıza çıkan, mantık hatasından da öte artık utanç verici bir hal alan durum. bir hoca vakit ayırmış gelmiş, soru sormak isteyenler yerine ilk sayfa ozan bingöl kim amk bakınızları ile dolu...

    düşünsenize bir hoca geliyor ve hocaya soruları okutuyorsunuz veya soruları siz okuyorsunuz, hocaya dönüp ''evet hocam sonraki soru da ozan bingöl kim amk şeklinde, eki eki'' mi dersiniz? her soru-cevap bölümünde bu tipler yüzünden ilk sayfalar çöp oluyor, cidden soru sormak isteyenler ise sorularını ulaştıramazken, konuk olan kişiye de saygısızlık yapılıyor.

    ekşi sözlük de binlerce farklı düşüncelerde kullanıcı var, aleyna tilki bile gelse, kendisine cidden soru sormak isteyenler ve cevap almak isteyenler olabilir. bu soru-cevap kısmının ilk sayfasının çöplerle dolu olmasına karşı bir çözüm bulunmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap