• güzel bir kampanya. destekliyorum. şöyle tek bir tıkla ülkedeki tüm rezaletlerden haberdar olmak pek şık olur. hatta böyle bir kanalın şimdiye kadar açılmamış olması rezalet. :)

    (ara: rezaleti)
  • olursa güzel olur, içeriğin doğru şekilde sınıflandırılması da faydalı olur. desteklediğim kampanya.
  • gayet mantıklı. hatta harika olur.

    (çaylak olarak desteğim pek etkili olmasa da en azından tarafımı belli etmiş olurum)
  • acilsa da rahatlasak amk.
  • (bkz: şerefsizim aklıma geldiydi)

    başıma bir şey gelmeyecekse desteklediğim kampanyadır.
  • bugünde takılan beni çok da etkilemeyecek kampanya. açılsa iyidir ama o başka.
  • (bkz: #48276691)

    biz bunları zamanında yazdık ama sallayan olmadı. *
  • mantıklı lan, vallahi mantıklı. bu saatten sonra hayatta sırıtmaz böyle bir düzenleme.

    şimdi herhangi bir yazar herhangi bir firma ile yaşadığı sıkıntıyı gidip de ilgili firmanın başlığına yazmıyor değil mi? yani adam gidip domino's pizza başlığına pizzam geç geldi, üstüne bir de para aldılar yazmak yerine gidip gg aa yyyy domino's pizza rezaleti diye başlık açıyor.

    yazarların çoğu neden böyle davranıyor peki? yazdığı şeyin dikkat çekmesini, firmanın bir şekilde geri dönüş yapmasını, belki diğer yazarları bir şekilde uyarmayı veya salt sözlükte ilgi çekmeyi amaçlıyor.

    şimdi sözlük bu problemle ilgili yakın zamanda bana göre bir dönüm noktası yaşadı.

    (bkz: ne2000 uyumlu)
    böyle bir kondüktör arkadaşımız vardı. rezalet başlıklarının iyice ayyuka çıktığı bir ara şöyle bir şey yazdı daha sonra da bu şekilde bir rezalet başlığı açan bir yazarı uçurdu. hemen akabinde "yetkisini aşma"nın sonucu olarak yetkisi elinden alındı ve bununla da kalınmayarak uçuruldu.

    şimdi sözlük yazarları adam yerine konup da doğru düzgün bir açıklama yapılmadığı için varsayımlar üzerinden gidelim. benim bu olaydan anladığım sözlük yönetiminin ağzından aşağı yukarı şöyle bir şey;

    "yetki verilen kondüktörler keyiflerine göre yazar uçuramazlar. her şeyi belirli kurallara ve sözlük formatına göre yapmaları gerekir."

    eyvallah. ne kadar güzel. buna kimsenin itirazı olmaz herhalde. (her ne kadar bu bile tartışmalı olsa da)

    "bu tarz bir rezalet başlığının açılması daha önce bahsedilen kural ve kaideler açısından herhangi bir problem yaratmaz."

    şimdi burada sıkıntı başlıyor işte. tamam isteyen yazar başlık açacak, o başlığa format dahilinde istediğini yazacak ona da eyvallah. peki hepsiburada.com'dan alışveriş yapmak için sözlük üzerinden bilgi arayan adam rezalet başlığı avına mı çıkacak? bu şekilde bir yazarın aradığı bilgiye ulaşmasını zorlaştırmıyor muyuz?

    yani cidden merak ediyorum, bilginin sözlük içerisinde doğru bir şekilde tasniflenmesi umurumuzda ya da umurunuzda değil mi artık? yani olayınız nedir artık? kafadan yardırıyor muyuz yani allah ne verdiyse?

    hani rezalet kanalı fikrine mantıklı dedim ya, hah işte bu şartlar altında mantıklı. yoksa normal şartlarda sözlüğün düzenini bazı yazarlar kadar herkes önemsese böyle bir problem zaten ortaya çıkmayacaktı belki de.

    şimdi böyle bir furya bir şekilde ortaya çıktı. bu saatten sonra yapılacak olan yine kök nedeni çözmeye çalışmak yerine kanal açılsın, başlıklar filtrelensin, o yapılsın, bu yapılsın diye problemin etrafından dolanacak fikirler olacaktır.

    kök neden çok da kimsenin sikinde değil artık belli ki.
  • destekliyorum. bıktık ulan rezilliklerinizden. açılsın kanalınız da doya doya anlatın rezilliklerinizi cümlealeme, kimseyi rahatsız etmeden.

    hoş, kebabı pudingle yiyip üstüne kola içenlerin rezaletlerini pek kaldıramasam da, bunu ana sayfadan uzak bi yerde paylaşma hakkınıza saygı duyuyorum
  • kesinlikle iştirakçisi olacağım kampanya.. sol framede xxx rezaleti ve türevleri gereksiz ve kontrolsüz üremektedir.
hesabın var mı? giriş yap