• son zamanlarda dikkatimi çeken olay. özellikle android & ios aplikasyondan sonra gerçek profil resmi koyan mı dersin, sosyal medya mecraları gibi takipçi kasan mı dersin, şahsi twitter, instagram, facebook linki veren mi dersin... lan hani burası anomimdi? açıkçası ekşi sözlük ruhuna aykırı diye düşünüyorum.
  • uygulama kullanan kadın yazar/çaylaklar itinayla fotoğraflarını koyuyorlar amaçlar nedir bilemiyorum fakat burası tinder değil yedirmeyiz. 2011'den beri bu sözlükteyim. çaylaklık dönemi dahil, belki 2 kişi ile sadece kendi kimliğimi vermiştim son 1 senedir bu rakam 10 falan oldu. hani amaç erkek arkadaşı mı bulmak, benden fotoğraf istmeyin sonra beğenmiyor yolunuza bakıyorsunuz. haydi naş!
  • benim de dikkatimi çeken olay, sanırım herkes sevgili, fuckbuddy veya eş bulma derdinde. haklılıklar da. burası türkiye cinsel açlık tavan yapmış.
  • sözlük değil, abazan yuvası amk.
  • ekşi sözlük, hiçbir zaman tam anlamıyla anonim olmadı.

    sosyal medyanın yaygın olmadığı dönemde sürekli, aralıksız düzenlenen zirveler nedeniyle zaten yazarların çoğu birbirini tanıyor, arkadaş oluyor, sevgili oluyor ve hatta evleniyordu.

    yani, kendi içinde anonimliğin çok az olduğu, fakat dışarıya karşı anonim takılmanın bir gelenek olduğu yerdi. şimdi ise sözlük zirveleri bitti. insanlar sosyal medyadan tanışmaya kaynaşmaya başladılar. yani, değişen pek bir şey yok.
  • herhalde anonimliğini korumaya çalışan sayılı insanlardanım. yok arkadaş ben buluşmak görüşmek istemiyorum dedikçe de ısrarlar son bulmuyor. tuhaf bir yüzyıl. iki güzel sohbet edince illa devamının gelmesine gerek mi var? anonim arkadaşlık da süre gelebilir.. diğer türde ilişkiler için de aman evlerden ırak..

    edit: imla
  • fikirleri sevistirelim profilleri degil
    saygilar.
  • cıa peşimde hahahaha
  • insanlar tanımadıkları insanlardan değil de tanıdıkları insanlardan gerçek adını gizlemek istiyor. onun için burada tanışınca insanlar isim söylemekten pek de çekinmiyor.

    yabancı insanlar sizin siz olduğunuzu bilerek sizi yargılasa bile bu çok koymaz ama seni tanıyan insanlar burada veya herhangi bir sosyal medyada yazdıklarınla yargılarsa senle kavga ederse bu çok daha ağır olur. onun için birçok insan instagramda yakın arkadaş diye bir şey çıktı. hiç tanımadığımız insanları yakın arkadaş olarak ekledik ama memleketteki hüseyin amcayı, ayşe teyzeyi o yakın arkadaşlara eklemedik bize laf etmesin yargılamasın diye.
  • koskoca devlet başkanları, belediye başkanları kameraya dil mil atıyor biz adımızı, işimizi, yaşımızı söylemişiz. bir profilden bir de boydan foto atmışız çok mu? hem bir kahve içeriz belki, belki de bira.
    herkes sıkılıyor ve sosyalleşmek istiyor ne var bunda? devrin getirdikleri olduğu gibi kabul edilmeli bence.
hesabın var mı? giriş yap