• 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı başlığı altında galatasaray oyuncusu befetimbi gomis'e beşiktaşlı sözlük yazarlarınca yapılan ırkçılıktır.

    hatırlanacağı üzere hakan hepcan isimli şahıs da gomis'e bu tip bir ırkçılık yapmış, sonucunda ise galatasaray harekete geçerek hepcan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. bu şahıslar için de kulüp hareket geçmelidir. ırkçılık bir insanlık suçudur. sahada oynana oyunun içinde ne olursa olsun, hangi takım oyuncusu olursa olsun bu kabul edilemez.

    işte o entryler ve sahipleri:
    crows20 isimli yazarın entry'si: (bkz: #72542033)
    (silinirse diye capsi: https://i.hizliresim.com/mjaj4p.png)

    imperfection isimli yazarın enrty'si: (bkz: #72542783)
    (silinirse diye capsi: https://i.hizliresim.com/3pgb7j.png)

    özellikle sağduyulu beşiktaş taraftarı bu tip kendi renkdaşlarına sahip çıkmamalılar. ırkçılık, birisinin sadece ten rengi yüzünden ve rakip takım oyuncusu diye bu tip söylemler hoş söylemler deği. ayrıca ırkçılık bir suçtur. bu kişilere destek vermeniz suça ortak olmanız anlamına gelir. bu suça ortak olmayın.
  • öncelikle: "beşiktaş taraftarı olduğu ne malum?" dediğimiz holiganlıktır.

    futbol holiganlarının takımı nefrettir arkadaşlar. nefretsporludur bunlar. o yüzden kaile almayınız engelleyip geçiniz.

    şahsen beşiktaş taraftarının da bu akıl fakirlerini sahiplenmeyeceğini düşünüyorum.

    imza: bir gs'lı yazar.
  • eyvallah bir ırkçılık yapıldı tamam kötü bir şey yapan hain ama ulan adamın beşiktaşlı olduğunu nereden anladın ? elinde beşiktaş'ın kongre üyelerinin listesi mi var ne var nereden biliyorsun adamın beşiktaş'lı olduğunu?
  • no to racısm
  • yok artik.

    o gomis'in galatasaraydaki gomis oldugunu nereden cikardin? belki nijerya'da hindistan cevizine kafa atan gomistir?

    ırkciligin takimi rengi olmaz.
  • ırkçılık ve aptallık arasında doğru orantı olmasıyla ilgili araştırmalar var günümüzde. bilimsel dayanaksız, nefret kültürünün bir dayatması olan sonradan öğretilen bir şeydir ırkçılık. insan türünün tek bir ırkı vardır o da homo sapiens, hepimiz aynıyız.

    malesef dünyada hala, az da olsa kendine yer bulabilen bir kavram. ırkçılıktan daha kötü olan şey ise "ırkçılık kartı"dır. buna en büyük örnekler bir kaç sene önce will smith' in saçma sapan filmler çekip, sonra "zenciyim diye oscar adaylığım yok" diyip oscar gecesini boykot etmesi, o.j. simpson'ın bariz cinayetini, avukatının "zenci diye hapse atmaya çalışıyorsunuz" şeklinde paklamasıdır.

    günümüz internetinde ise bu kart müthiş bir circle jerk malzemesidir. benim ilkokuldaki sınıf arkadaşıma "maymunluk yapma" diyen öğretmenim ırkçılık yapmazken siyahi birini herhangi bir primatla ilişkilendirmek ırkçılıktır* , "beyazlar zıplayamaz" demek ırkçılık değilken "asyalılar araba kullanamaz" demek ırkçılıktır.

    yapmayın, yaptırmayın, bunlar ırkçılığın geri uyanmasını sağlayacak şeyler.
  • bir beşiktaş’lı olarak yazıklar olsun diyorum. karakterli, düzgün, efendi bir adam gomis. iyi bir futbolcu. iyi bir insan. olgun biri.

    ancak şunu da belirtmek isterim ki, bu sözlükte kimlere neler dendi. herkes aynı bokun laciverdi hiç kimse bunu inkar edemez. yine de şayet sözlük yönetimi yerinde olsaydım bu şekilde ırkçılık yapan ahlaksız, edepsiz yazarları sözlükten uçururdum.
  • yaratıcılığı küfür veya cıvıklıkta gören beşiktaş taraftarlarının ırkçılığıdır. tinerle kafayı bulan bünyeler adabıyla sevinmeyi de bilmediği için cinsiyetçi, sözüm ona türlü komikliklerle galibiyeti kutlamakta.

    o bu değil adamlar tebrikte edilmiyor. iyi oynadınız diyosun biz her zaman sizden iyi oynuyordukta fetö, hakemler vs. başlıyor saymaya. bir gün biraz adabınız olursa belki sizde büyük bir kulüp olursunuz.
  • ayb nickli kullanıcı

    http://gss.gs/bse.jpg

    japonmanyagi nickli kullanıcı

    http://gss.gs/ift.jpg

    ikisi de entrylerini silmiştir.
hesabın var mı? giriş yap