• burda insanların birbirine mesaj atarken sen diye hitap etmeleri durumu. ben her ne kadar siz diye hitap etsem de anlamamazlığa gelip sen diye hitap etmeye devam etmeleri. birbirimizi hiç tanımıyoruz ki saygı ve mesafe açısından siz diye hitap etmek daha doğru olmaz mı?

    edit: aslında biraz açsam daha iyi olacak galiba. şimdi dışarıda gördüğün ve hiç tanımadığın birine genelde direkt sen diye hitap etmezsin. ama internet ortamında nasılsa tanımıyorsun ya sanki 40 yıllık arkadaşmışsın gibi insanlarda gereksiz samimi tavırlar oluyor. burda mahlas kullanarak kimliklerimizin belli olmaması birbirimize lakayt davranabileceğimiz anlamına gelmiyor. sonuçta burda nette yazsak da hepimiz gerçekte var olan insanlarız ve hayal ürünü değiliz. ben de böyle sulanmalar yaşanmasın ve mesafe korunsun diye siz diye hitap ediyorum açıkçası. karşı taraftan da aynı şeyi beklemem manasız birşey olmasa gerek.
  • bana göre problem olmayan durumdur. duruma göre siz de derim sen de derim, bana da aynı şekilde ikisini de derler ne fark eder ki?
  • gereksiz kibarlik gostermemis insandir. g8 zirvesi mi bu, eksi sozluk. ortamina gore davranmak gerekir. ne her yerde kibar ve mesafeli olunur ne de her yerde yavsak ve patavatsiz olunur.
  • içsel sorunları olanların taktığı durumdur. bir eziklik hissetmiyorsan 'sen' de geç. mesajın altında kaşeli imza atacak halimiz yok di mi?

    edit: saygıda kusur ettik galiba. zamanın ötesine gitmiş ya la.
  • memlekette ne kadar çok öküz olduğunu göstermiştir. sokağın sözlüğe yansımasıdır.

    amcası yaşında adama "sen" diye hitap eden tipler var her yerde. sanki askerliği beraber yaptık eşeoğlueşşekle.
  • ekstra bi hayvanlıkla karşılaşmadıkça çok da problem edilmemesi gereken durum. bak ben sen diyene sen, siz diyene siz diye devam ediyorum. akıllı bir compiler'ım yani eheh.
  • normal karşıladığım eylem. aksi beni sarsıyor yav.

    (bkz: sizli bizli mesajlaşam sözlük yazarı/#28077849)
  • gercek hayatta anlayisla karsilayabilcegim ama sözlük ortaminda gereksiz oldugunu düsündügüm serzenis durumu, ben genelde mesaj atanalara sen yada siz demek yerine direk hocam diye basliyorum muhabbete, rahatsiz olan varsa bir sonraki mesajinda belirtir nede olsa.
hesabın var mı? giriş yap