• saçma olduğuna inandığım vaziyettir. neden?
    şimdi mesela ben sebebini bilmeden çaylaklıkla lanetlendiğim zaman, doğal olarak, her insan gibi, yaptığım hatanın ne olduğunu öğrenmek isterim. herhangi bir moderatörle enseye şaplak göte parmak pozisyonunda değilsek, bunu yapmanın da en sağlıklı yolu kendilerinden herhangi birine mesaj atıp, durumu sormaktır. lakin işte böyle bir seçeneğim yok çaylakken. anca sözlük eşrafından yazar bir tanıdığım olacak, "moderatörlerden hederetör'e mesaj at bi sordur bakalım bizim mevzuyu." falan diyeceğim. halbuki ne gerek var? açın arkadaşım mesaj fasilitesini çaylakların kullanımına (en azından çaylak yapılanların kullanımına veya sadece moderasyonla iletişim için kullanılabilecek şekilde) adamlar dertlerini, meramlarını izah edebilsinler. 2 tane soru sorabilmek için ona buna muhtaç olmasınlar.
    hayır, ben neden bu fasilitenin kapatıldığını da anlayabilmiş değilim (teknik bir husussa bilemem tabi ki). nedir yani, mesaj fasilitesi açık olsa, çaylak yapılanlar açıp moderasyona küfürler falan mı yağdıracaklar sanılıyor? veya bir komplo teorisi olarak; keyfilik faktörünün uygulanmasında rahatlık sağlasın, çaylak olanlar susturulsun, nedenlerini sorgulayamasınlar diye mi böyle bir uygulama getirilmiş? hakikatten hiç anlayabilmiş değilim. en mantıklısı bir ceza gibi görünüyor göze, "al bakalım ibne, formata aykırı gidersin he!!!" minvalindeki düşüncelerle yapılıyor olabilir, bilemedim. bu konuda daha önce sorulmuş bir soru, verilmiş bir bilgi bulamamam da oldukça garip olsa gerek.

    edit: yıllar önce bu başlığı "çaylakların mesaj fasilitesinden yararlanamaması" olarak açmış idim. entari o bağlamda ele alınırsa okurken maksimum verim alınabilir.
  • yalan olmuş gibi artık bu olay. misal myriamonde... infosunda çaylak yazıyor ama mesaj atıyorum, basbayağı gidiyor.
    -bu arada, hangi arada çaylak oldu ki bu!!!-

    editelli pirelli: scugnizzi düzeltti; gidiyormuş ama karşıdaki okuyamıyormuş. buyur burdan yak! ne saçma şey lan.. o zaman niye gidiyor ki bu hede! gitmesin...
  • an itibariyle çaylaklar kendilerine gelen bir mesajı okuyabilmekte, lakin cevap verememektedir.
  • bundan böyle bu durum ortadan kalkmıştır. tüm çaylağa düşen gencolarımıza hayırlı uğurlu olsun! çaylaklar hem mesaj alıp hem de gönderebiliyorlar oleeey!

    (bkz: #20068494)
  • reklam, spam mesaj atmak için sözlüğe kayıt olanları sevindirecek bir girişimdir. zira yazarların mesajları bile sıkarlen daha dün kayıt olmuş bir çaylak fazlasıyla can sıkar.
  • açma lan bu çaylaklar birbirine ferre yollar
  • hiç olmazsa yazarlarla sözlük hakkında bilgi amaçlı yazışmalar yapabilirler.

    malum girdiklerinde pek çok eksikleri oluyor.
  • bence olması gereken olay. hatta her caylaga bir akıl hocası atansin yazarlardan. hatta nüfusa geçirip maaş da bağlayalım. güzel şeyler bunlar.
  • ekşi sözlükte yapılması gereken şeylerden biridir. çaylaklar ile yazarlar arasındaki bağlantı zaten çok zayıf. bence çaylakların entrileri de yazarlara direk görünmelidir. görünmeli derken normal entrilerin arasında görünmesinden bahsediyorum. böylece yazar ön yargısız bir şekilde çaylak hakkında oylama yapabilecektir.
hesabın var mı? giriş yap