• günden güne belirginleşen durumdur.

    ben ki ekşisözlüğe yazar olabilmenin çok zor olduğu ve araya kimseyi sokmadan 3-4 sene beklemek gerektiği zamanlarda sözlüğe ilk girişimi yapmış birisi olarak bu duruma biraz şaşırıyorum. nerede o eski bayramlar misali nerede o eski ekşisözlük demeden kendimi alamıyorum.

    özdemir asaf ın bir şiirini buradaki entryler arasından görüp beğendiğimi hatırlıyorum. gitmek istediğim bir filme buradaki yorumlara bakıp sonrasında gittiğimi hatırlıyorum. hatta 2000 yılında sözlük olarak kullanmışlığım bile vardır.

    ancak bugünlerde ekşisözlük daha çok siyasi olayların tartışıldığı ve hatta trollendiği mecra olmuş durumda.

    bunun nedenleri arasında bir ara moderasyon ekibinin ayrılması, gündem sekmesinin eklenmesi, twitterın getirdiği alışkanlık, ülkenin içinde bulunduğu buhran vs. gösterilebilir.

    (bkz: yaşasın siyasi olmayan entryler)

    edit:(bkz: bkz)
  • evet aslında yayınlanan tapeler arasında en iyi ses miksajı oscarını hangisi alır falan tartışabiliriz bence.
    tüh keşke oscar az daha geç dağıtılsaydı,favorilerim şu şekilde olurdu:
    en iyi erkek oyuncu :rte
    en iyi yardımcı erkek:fetoş
    en iyi görüntü : ntv
    en iyi montaj/kurgu : akp production
    en iyi film: beraber yürüdük biz bu yollarda
    en iyi yabancı film: pensilvanyanın dumanı da dumanı

    yalnız en iyi kadın dallarında ödül vermeye zorlanırdık, malum akp kabinesinde kadın milletvekilllerinin yerine maket konsa kimse farketmez.
    öyleyken böyle güzel kardeşim
  • biz internet erleri, nefes alma alanımız daraldıkça siyaseti alan belliyoruz zaar. rtenin bu konuya katkısı yadsınamaz.

    bir antik kullanıcısı olarak nadiren göz attığım normal sözlük sitesinde kendi hakkımda bilgi edinmeye bastığımda (evet, en az bilgi sahibi olduğum insan kendimim) katkıda bulunduğu kanallar adındaki başlıkta sanatdan fazla giri yaptığımı gördüğüm kanal siyaset. ben bile sanattan fazla siyasetmişsem, memleketin hali vahim sözlük!
  • ekşi sözlükün kutsal bilgi kaynağı olması çok para getirmez, devir sosyal medya devri. ssg de işini yürütmek için devre ayak uyduruyor.
    sosyal medya da gündem odaklı olduğu için doğal olan durumdur.

    mikemmel tespit için gelsin
  • sözlüğün içine sıçan solcuların sebep olduğu durum.
hesabın var mı? giriş yap