• bu sabah başıma gelen hadise.

    efendim bu sabah 9:30 sularında önce kendi sosyal medya hesaplarımda ardından da 18 temmuz 2017 istanbul yağmuru başlığında 9:35'te #69575473 entry ile paylaştığım görsel ve espri idil wans isimli bir kullanıcı tarafından küçük bir rötuşla (cevizlibağ yerine istanbul) ödünç alınmış ve twitter'da fenomen olmuştur.

    işte o intihal

    twitter hesabı gizlenmiş sanırım böyle bir şeydi.

    velhasıl insanlar gülsün eğlensin, zaten maksat muhabbet olsun. madem bu kadar eğlenildi ekşi'nin ve entry'nin de hakkı verilmesi lazım gelirdi. biz ssg'den, kanzuktan böyle gördük.

    o yüzden twit sahibine de yazdım. kendisi de "ahsjsh sahibi geldi kaçın" şeklinde karşıladı. eh bu da bir referans sayılır dedim, güldüm geçtim.

    sonuçta intihal davası açacak değilim, kendimi değil ekşi teknoloji ve bilişim anonim şirketi'ni düşünüyorum. *

    kanzuk göreve!

    not: twitter'ı ara sıra trendlere bakmak dışında hemen hemen hiç kullanmıyorum, beni de fante uyardı.

    ironiden anlamayan nesil için son edit: bu başlık ve sözkonusu entry dahil yazılan her şey geyik amaçlıdır. başka arakdaşlar örneklerini de paylaşmış ama benim ilk defa başıma geldiğinden şaşırıp hem eleştiri hem de goygoy amaçlı paylaştım.

    zaten daha sonra gazeteler, çeşitli sosyal medya hesapları vs. de dahil pek çok site görseli ve yorumu kullanmış, telif filan işin esprisiydi ama bazı ekşi sözlük yazarlarının ruh halini görmüş olduk.

    ne telifi, ne parası allah belasını versincilerden tutun, kızın üstüne gitmeci meriçlere, intihal bilimsel makalede olurculardan tutun, komik değil allah belanı versincilere kadar epey mesaj/yorum geldi. işin esprisi kaçtı evet ama suç bende değil sizde. bir şeye de bakıp geçin işte neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? ciddi ciddi para filan istediğimi sanan var asdfgjk. işiniz mi yok, sevilmiyor musunuz, probleminiz ne lan sizin ?
  • görende çok matah bir şey sanacak. on insandan on birinin aklına gelebilecek ve yüz kaslarımda herhangi bir oynamaya sebebiyet vermemiş bir caps altı üstü. bunu çalmaya tenezzül etmeleri asıl komik olan o.
  • amma taktın kafana be olm, sabahtan beri her yere yazıyosun aq. olsun ya da olmasın siktir et takıl ya bak keyfine. alla alla. benim de bir sürü tavan vantilatörü tasarımım var ama aynılarını firmalar sürekli üretip satıyor. bir şey diyor muyum, demiyorum. sal.
  • intihal için bilimsel eser olması gerektiğini düşünen yazarları gösteren olay.

    roman, hikaye vb. eserlerde de intihal olabileceğini vurgulamak gerek.

    intihal, basit bir ifadeyle başkasına ait bir eseri kendisine aitmiş gibi kullanma fiilidir. fotoğraf, kabul edin ya da etmeyin bir eserdir. izin alınmadan kullanılması hukuka aykırıdır.

    birisi de demiş herkesin aklına gelebilecek bir şey neden eser olsun. ilgili fotoğrafı kullanan kişi çıkıp çekseymiş o zaman..
  • gayet yerinde bir uyarıdır.
    madem alıntı yaptın altına not düşülsün değil mi efendim?
    burada kimse para için yazmıyor ama
    marifet iltifata tabidir.
  • aynısı hercai için yapılan anlatımın youtube da beğeni rekoru kırmasıyla da olmuştur.
    (bkz: hercai şarkısının en çok beğenilen youtube yorumu)
  • alıntıladığı yazıya ve görsele kaynak göstermekten aciz birinin neden olduğu olay.

    alışın artık şuna yahu. medeniyetten, görgüden, saygıdan uzak ortadoğulu malların tipik davranış şeklidir bu. çünkü ortadoğu'da geçer akçe aklını kullanmak ya da aklını kullanan birine saygı göstermek değil, kolay yoldan bir şeyler elde edip buna kılıf uydurmaktan ibarettir. ortadoğulu twitter kaşarları için de geçerli bu durum ..
  • (bkz: emek hırsızları)

    bu adam aç, sussuz ve uykusuz kullanıcıları/ziyaretçileri bilgilendirebilmek adına bu entryler ile saatlerini harcıyor hayır maaşlarda aksıyor bu aralar, sende tutup entryi çalıyorsun.

    insan bir atıfta bulunur!
  • survivor izlemiyorum, komik.
  • hehehehe sahibi geldi kaçın
hesabın var mı? giriş yap