• sozlugun son zamanlarda eski dinamizmini kaybetmis olmasinin "bence" tek nedenidir. ve oyle dusunuyorum ki sozlugu okuma zevkimizi kaciran pek cok irili ufakli sorun da bu durumun bir uzantisidir.

    eskiyen kuskusuz ki sozlugun surekli bir kac bin kusur yazar tarafindan tazelenen database i degildir. eskiyen bunlarin sozluk icerisinde yer alma bicimi ve bizim sozlugu kullanis bicimimizdir.

    eskimeyen? sozluge olan sevgim(iz) . ama sozlukten aldigimiz keyif bir nebze eskimis olabilir, bunda da gecen zamandan baska birinin suclanabilecegini sanmiyorum.
  • sadece ve sadece yazanlarına bağlı olarak
    (bkz: şarap)
    (bkz: çöp)
  • eksi sözlükten çok şey beklenmesi sonucudur.

    açıldığı zamandan beri eksi sözlüğe birşeyler öğrenmek, ufkumun genişlemesi, biraz da hoşça vakit geçirmek için takılıyordum. son birkaç yıldır da yazar olarak...

    elbette eski tadı yok çünkü sahipleri eski heveslerini yitirmiş durumdalar. bu yüzden yalnızca çok göze batan ya da yasal sorun çıkarabilecek girdiler ya da yazarlar uçuruluyor. hiçbir kalite, zeka ya da bilgi vermeyen binlerce girdi çöp olarak ortalıkta dolaşıyor.

    bugün bir girdi de görmüştüm, bulunca linkini de vereceğim. yazarlar çok da önemliymiş gibi kendi duygularını girdilere yazıyor diyordu. yani iyi ki ölmüşler, üzülmemiş, sevinmemiş, güldürmemiş daha bir sürü bok çuvalı girdi. bana ne senin duygularından. girdinin bir katkıda bulunmadı lazım. bana birşeyler kazandırması, öğretmesi, ya da eğlendirmesi. bir abuk olay oluyor 3000 tane girdinin 2500ü küfür.
    söyleyecek gerçek bir şeyin varsa yaz, yoksa yalnızca oku.

    futbol seyretmeyi seven birisiyim ama buranın futbol forumuna dönüşmesi kadar gıcık bir durum yok herhalde. ortalama bir beşiktaş taraftarının, galatasaraylıdan ne farkı olabilir.

    gittikçe azalan bilimsel ya da edebî, felsefi girdi sayısı.

    eski tadı yok tabii ama ekşi sözlük de parlamento değil ya da üniversite. alt tarafı forumdan bir tık öte birşey.

    tabii ki ekşi sözlüğün boşalttığı alanı dolduracak yeni birşey çıkacaktır.
hesabın var mı? giriş yap