• özellikle son zamanlarda gözlemlediğim, beni sözlük'ten soğutan durum. ortada bir ideoloji yok, hemen her konuda ırkçı, nefret dolu, ağızdan akan salyalar eşliğinde edilen küfürler, diğer kullanıcıları bilmem ama beni çok rahatsız ediyor artık. pek yazmıyordum zaten, artık okumayı da bıraktım çünkü eskiden çok daha kaliteli yazılar okurken artık sözlükte nefreti körükleyen ucuz başlıklardan, baştan aşağı ırkçı, şovenizmden beslenen entryler dışında bir şey okuyamaz olduk.

    edit: başlığa cevap olarak yazılanlar, zaten durumu özetler nitelikte. bu arada sözlüğü ülkü ocağına benzetmek ayrı bir tartışma konusu olmakla beraber, benim asıl derdim üslubun kendisi, bu saldırgan tutum.
  • chp ve mhp zihniyetinin temel konularda birbirinden hicbir farkinin olmamasindan kaynaklanmaktadir. burda arada anket yapiliyor hangi partiye oy atcan diye yuzde 70 chp cikiyor. bakiyosun her baslikta irkcilik yapicam derken beynini kaybeden zavallilar var. sonuc olarak burda kendinin chpli ve ''solcu'' oldugunu soyleyenlerin bir ulkucuden hicbir farki yoktur. en fazla biri en cok ocaga gider digeri anitkabir'e filan. zaten bu ulkenin tasi topragi irkcidir sozlugun farkli olmasini beklemek hata olur.
  • türkiyede tv kanallarında,üniversitelerde,gazetelerde,dergilerde sadece ve sadece biz konusuruz başka bir fikir kabul etmeyiz,sadece biz propoganda yaparız siyasetide sadece biz yaparız zihniyetinde olan başka düşüncelere zerre tahammülü olmayan .yüzyılların vermiş olduğu aşagılık kompleksi veya yine yüzyılların vermiş olduğu atalarından kalan benliksizlik mirası sonucu tek bildiği türke ve türke ait olan herseye saldırmak olan gereksiz numunelerin klasik böğürmesi sonucu akıttığı bir miktar balgam içerikli başlık.
  • yine densizin birisi batıdaki kürtlerin davranışlarını elestirdi galiba. yoksa sözlükte her gün türklere giydirilir, ifade özgürlüğü olur. müslümanlara hakaret et ama ifade özgürlüğü, atatürk'e imalı sözler kullan ifade düşünce vesaire özgürlük kombosu. bunlar için elestiride bulunan faşist, bunlar icin elestirinin ötesinde bir de aksini savunan varsa sictik. bir türk kürt dedi goşun daşlayam.
  • bedava çay verilmediği için henüz dönüşmemiştir.

    (bkz: ocakta çayı olmayan ülkü ocağı)
  • ülkü ocaklarının gerçekten neyin ülküsünü taşıdıkları ayan beyan meçhulken o kadar da netliği olmayan durum. ancak ülkü ocağı şiddetin metaforu olmuş. bu konuda hemfikiriz. şu entrylerin biriktiği bu ortamda bile şu kelime grubunun eleştiri konusu olmasına karşı: "ülkücülük", "milliyetçilik" inanılmaz bir öfke birikimi var. bu öfke birikimi de aşırı voltaj yaftalamayla karşı tarafı çarpmaya çalışıyor. sahiplendiğiniz türkeş'in, yazıcıoğlu'nun hatrına harita boyunca iki ölçek arası kadar argüman mesafesi alsanız ne güzel olurdu.
  • bak gardaş bizim davamız.. diye başlayan cümlelerin sonunda para isteyen birileri olmadığı için henüz tamamlanamamış dönüşümdür. ayrıca milliyetçilik kürtlerin tekelinde mi arkadaş ben türk milliyetçiliği yaptığım zaman neden ülkücü, faşist, ırkçı gibi ayrı ayrı kavramların hepsi birden oluveriyorum? kürtler yaptığı zaman özgürlükçü dersin amk.
  • benzetecek kötü birşey bulamayınca, toplumun bir kesimine nefret kusan kelime özürlülerin sallaması, sahi ülkü ocağı ne lan, ocak mı kaldı a.mk.. ne sesleri çıkıyor ne ortalarda gözüküyorlar, hala rahat durmuyorsunuz. illa götünüzü mü kessinler istiyorsunuz anlamadım ki..
hesabın var mı? giriş yap