• yönetimin vosvos adlı çoklu üyeliklere göz yumması başlığını okumuşsunuzdur. vosvos kelimesi içeren nick alıp sözlükte aktroll'lük yapıyorlar. yönetim bunları uçuruyor ama bir türlü bitmek bilmiyorlar. sürekli yeni hesaplar ortaya çıkıyor.

    vosvos 1303 ve turkuaz vosvos isimli azılı aktroll'ler de dikkatinizi çekmiştir. bunlardan biri de ekşiup isimli uyduruk sitenin sahibi olan @gri vosvos'tu. bu şahıs uyduruk sitesinin çevirdiği dolaplarla ilgili insanları bilgilendiriyorum diye bana birkaç farklı hesaptan peşlerini bırakmam için "konuşalım" diye mesajlar atıyordu. hatta bir keresinde 3 kuruşluk aklıyla beni tehdit etmeye bile çalıştı. bu vosvos'ların neredeyse hepsi bu ekibe ait. bana attıkları mesajların hepsi kayıtlı. özel mesaj ifşası suçu sebebiyle çaylak olmamak için buraya koymuyorum. zaten bu mesajların hepsini sözlük yönetimi biliyor. hepsi onlarda da kayıtlı sonuçta.

    sanat filmi izliyorum isimli çaylak yapılan aktroll de bunların. daha birçok hesap var yukarıdaki başlıkta görmüşsünüzdür. onların dışında sadece ekşiup reklamı yapan ve bu sebeple uçurulan 30-40 tane hesap var. sanat filmi izliyorum çaylak olunca direkt turkuaz vosvos nick'ini aktif ettiler. turkuaz vosvos'un bugün girdiği ekşiup entrysi: (bkz: #106200422)
    görsel

    kendi sitesini nasıl da savunuyor. bu entry'nin neredeyse aynısını gri vosvos da girmişti. hesap uçtuğu için link veremiyorum ama o dönem şurada bahsetmiştim: (bkz: #101733600)
    ağız aynı ağız. "kullanıyorum ama pek tercih etmiyorum" ağzı. bugün de başlığını açmış hatta tutmayınca gelip up'lamış. (bkz: murat övüç'ün özbeklere ettiği çok ağır hakaret) görsel

    yani, gri vosvos = turkuaz vosvos

    yedek hesabı da turuncu vosvos'tur. başlığı açan hesaba dikkat. görsel

    gelelim en önemli kısma. @yukselen duvarlar'ın bu ekip hakkında vahim bir iddiası var: (bkz: #102867579)

    --- spoiler ---

    bu şahıs eksiup sitesine verdiğiniz bilgileri aldıktan sonra ekşi sözlük hesabınıza giriş yapıyor. hesabınızla rte'ye ağır bir hakaret ettikten sonra entryi egm'ye şikayet ediyor. akabinde haberiniz olmadan o entryi siliyor. sonra sizi nur topu gibi bir soruşturma süreci bekliyor.
    --- spoiler ---

    bütün gün sözlükte sağa sola küfür edip aktroll'lük yapan bu ekip bunu yapar mı? ben inanırım. bunlardan her şeyi beklerim. bunlara mail adreslerinizi ve şifrenizi verdiyseniz hemen değiştirin. bunlar aylarca uydurma hikayelerle, başlıklarla bizi salak yerine koyup ekşiup linklerine tıklamamızı sağladılar. üzerimizden yalan dolan rezalet başlıklarıyla bol bol reklam içeren linklerden para kazandılar. (bkz: eksiup.com/#96588044) sözlük nihayet görsel ekleme getirip dur dese de halen de buna devam ediyorlar. torpilli yandaş elif can yetim başlığından bile para kazanıyorlar. başlıktaki onlarca ekşiup linki içeren entry'leri görmüşsünüzdür. aslında bunların bir ideolojisi yok. para neredeyse bunlar orada. bunların linklerine tıklamamak, başlıklarına yazmamak gerek. onlarca sözlük hesabını nereden temin ettikleri de ayrı bir soru işareti. binlerce çaylak sıra beklerken, her gün heyecanla "acaba yazar oldum mu" diye sözlüğe giriş yaparken bunlar her hafta 3-5 tane hesap harcıyor. nereden geliyor bu hesaplar? sözlük yönetimi bu konuda derin bir araştırma yapmalı.

    edit: malum hesap kendisinin bana mesaj atmadığı söylüyor ama zaten ben öyle bir şey yazmadım. bana mesaj atan gri vosvos'tu. turkuaz olanı mesaj atsa zaten kendini ifşa etmiş olur, bu kadar meseleye gerek kalmazdı. bunu düşünecek zeka bile yok bunlarda.
  • şeytan bunların önünde diz çöküp tövbe eder diyeceğim durum
  • sözlük yönetimi arastırma yapmamalı ne arastırması dalga gecer gibi , çıkıp bu yazarlıkların nasıl alındıgının hesabını vermeli. ortaya geçerli ve ikna edici sebepler sunmalı.
  • o da birşey mi. ekşisözlük'ün sahibi aktroll. aynı zihniyet. para için yapılmayan şaklabanlık yok. özgür demirtaş ile olan meselede de zihniyet iyice ortaya döküldü.

    burası ne zamandan beri böyle oldu diye soranlarınız olabilir. herkesin kendisine göre bir miladı vardır. benim miladım 2014 yerel seçimleri. burası melih gökçek'ten reklam aldığı günden beri aktrollerin cirit attığı, onlara karşılık verenlerin uçurulduğu bir platform oldu.

    zamanınız var ise dudayeva için yazılan tüm entryleri okuyun. başlık açıp entry silmeler, tutmayan başlık için entry yazıp yazıp silmeler. neler neler. yıllarca birşey yapılmadı. hadi o zamanlar birkaç hesap vardı sadece. onlar da ara sıra gündem yaratıyordu. şimdi ise sözlük tamamen zıvanadan çıktı.
  • sözlük yönetiminin bu organize çetenin yaptığı provokasyonlar umurunda bile değil. mayışları o vermiyor nasolsa. devletlümüz kapatıverir şalteri neme lazım.
  • eksiup izinsiz giris ve hakaret fikri beni huylandırdı, doğruysa buralar karışır
  • sözlük yönetiminin detaylıca bir açıklama yapması gereken mesele.
  • ekside istedigi şeyi gündem yapan bir reklamcı yok muydu geçenlerde? burayı biraz fazla abartıyorsunuz bence. para elbette ki konuşacak istesekte istemesekte. ama böyle giri sildirmeler baslik yok etmeler falan, üzücü yani.
hesabın var mı? giriş yap