• kingdeki oyunlardan biri. amac en az eli kazanmaktir.
  • asil amaci hic el almamak olan, alinan her el icin belli miktarda ceza puani kazanilan* king hedesi..
  • her el başına -50 puan giren ceza. oyunda en son ele bırakıp zorunlu ceza halinde oynamak süper zevklidir.
    eğer birisi bu cezayı kendi sırasında direk söylüyosa diğer 3 oyuncudan en az birinin yüzü ağlamaklı bir hale bürünür. burdan anlaşılan arkadaşın elinde kraliyet ailesinin resmi geçit yaptığıdır. akıllı oynayarak bazen alınabilecek el sayısı azaltılabilir. iyi kağıt saymak ve doğru yerde doğru kağıdı kaçmak çok önemlidir böyle durumlarda. elinizde dışarı el verecek kağıt bulundurmalı ve zorunlu olarak alacağınız birkaç elden sonra eli dışarı vererek bütün desteyi önünüzde toplamaktan kurtulabilirsiniz. aksi durumda 10-11 eli yiyip eksi 500-550 puan gibi bir cezayı yersiniz ki çıkarmak çok güçtür.
  • batakta da eger eliniz hic almiayacaksa soyleyebilirsiniz. eger el alirsaniz 50'ye batarsiniz, el almamayi basarirsaniz 50 puan alirsiniz. ama eger masadaki kare saglamsa size mutlaka el aldirirlar o yuzden hic tesebbus etmeyin derim 2 deyin 20'ye batin daha karli oluyo..
  • ilk turda almaktan özellikle nefret ettiğim oyun türü...kaç olursa olsun kasılıp alta yatma sanatı...
  • king oynamayı bilip bilmeyeni belirleyen en zorlu cezadır.
    gercek kingciler el almaz'ı ilk turlarda söylerler. 1-2 alıra el almaz söylemek en karlısıdır, önemli olan söyleyip digerlerinde patlatmaktır.
    el almaz oynamak, el almayı ve nerde el satılcagını bilmeyi gerektirir.
  • king'in toplamda en pahalı cezası.
    650 ceza puanı* yiyen kolay kolay dogrulamaz. ortalama bir el almaz eli yememek** iyi oyunculuk ister; yemekse devamını da yemeye yakındır.
  • alicagini bastan alip kasmayacaksin gibi bi felsefeside vardir bu oyunun.semsiye ve acilma muhabbeti gibi.ama usta oyuncularla oynayinca eger elindeki az sayidaki kagidi bilerek yiyip sonrada buyukleri orasi donunce kacmak gibi bi stratejiye girilirse yanlis yapilir anlarlar dondurmezler oyuj ordan.en guzel ritueli birinin bes atip baslamasi ve milletin sirayla dort uc iki sekilnde altina girmesidir.atiyorum iki ve uc attilar elindede buyuk bir kagit ve ve bes yada alti var cikip bes yada altiyi atarsan cok sacma olur,abuyuk kagidi basip sonra bes yada altiyi basicaksin.yemesen bile bi dah ki tur ordan donunce eli cikartmakta sorun yasarsin.yere ilk kagidi atan dezavantajli en son atanda en avantajlidir.millet iki uc dort attiktan sonra en son sen as basarsan en azindan sana bi avantaj saglayabilir bu.ve cezayi soyleyen kisinin mecburi soylememisse elinin ufak oldugunu ve ceza soylendigi an yuzu asilanin elinin buyuk oldugunu baz almalisin oynarken.
  • sınavda soruları okuduktan sonra cebinden kalemi çıkarmaya bile gerek duymayan öğrenci repliği.
hesabın var mı? giriş yap