• 2017 yılı yapımı ispanyol filmi. yönetmenliğini álex de la plaza'nın yaptığı film, madrit'in işlek bir yerinde bulunan barda toplanan müşterilerden ikisinin bar çıkışı vurularak öldürülmesi ve cesetlerin aniden kaybolmasından sonra barda mahsur kalmalarının hikayesi. tek bir mekanda geçen ve kapalı yer korkusu olanların izlemesini tavsiye etmeyeceğim sıradan bir gerilim.
  • yönetmenligini ispanyol ironi ustasi (bkz: alex de la iglesia) nin yapmis oldugu filmdir.

    --- spoiler ---
    konusunu filmi izlemeden tahmin edemezsiniz , yine kendine göre guncel bir konu secmis. yine bazi dini motifler mevcut film boyunca. isin ucunda ölum olunca kim neye donusuru gösteriyor ve hepimiz ayni pisligin icindeyizi fiziksel olarak da yasatiyor. iyi olan kazaniyor bu sefer.
    --- spoiler ---
  • son on dakikasını aşırı stres içinde, hop oturup hop kalkarak, yüreğiniz ağzınızda izleme ihtimaliniz yüksek film. ben öyle izledim, sizi bilemem tabii.

    tanım: holivud görünümlü espanyol filmi.

    her ne kadar tek mekanda (bar içinde geçiyor olsa da ) az bir kısmında -geçen sene epeyce turladığım- madrid sokaklarını gösteriyor ama bu bölümler bile holivudvari idi, madrid değil de newyork sokakları gibiydi. açıkçası başından sonuna dek ispanyolca dublajlı holivud filmi gibi izledim. ama iyi vakit geçirtti, arthouse filmlerden gına gelmişti bu aralar, canım arada bir aksiyon çekiyor, bir doz alıyorum (zaten bir doz kalmış--- bu espriyi filmi izleyince anlayacaksınız)
  • konusunu sevenlere, cok buyuk beklentisi olmayanlara, guzel bir filmdir.

    --- spoiler ---

    o degil de o tek doz siringa artik ne mikim viruse care bilemem ama bu kadar pislikten sonra bence her turlu geberirsin.

    film guzel dedik ama bir takim sacmaliklar sunlardi:

    -o enfekte eleman yuzunden anladik bardaki herkesi olduruyorlar, ama herif neticede elli bin tane insan icinden gecmistir oraya gelene kadar. (hadi cok takilmayalim, belki bu bar benzeri bir kac tane daha operasyon vardi diyelim, olabilir)

    -diyelim ki bu risk cok buyuk, oyle lastik yakalim, sonra girelim filan sacma. sen daha dakika 1'de 2 kisiye head shot cekecek kadar gemileri yaktiysan, filmin daha 10. dk bitmesi lazim.

    -bodrumda yangindan kurtulmalari bence abes. hadi onu da bardaki yangin cinayetleri saklamak icin kisaca cikarip hemen sonduruldu diyerek gecistirelim.

    -bodrumdan yukari cikinca gene kimsenin farketmemesi bunalari sacma. dedigim gibi bu kadar radikal kararlar verecek kadar ciddiyse durum, bir kere oncelikle bodrumda da bulurlar bunlari, hadi bulmadilar, en azindan bodrumdan yukari cikanlari farkederler.

    -keza, durum bu kadar kritikken sanirim kanalizasyonlar da tutulur. hepimizin aklina ilk gelen sey o zaten boyle hapis kalmalarda, devlet mi dusunemeyecek bunu.

    -hadi herseyi gectim, su kumarbaz kari kendini oldurdukten sonra kalan 3 kisi 3 siringayi aliyor. sonra ses duyuyor, noluyor la diye sese dogru gidiyor. hic bir mantik o raddeye kadar siringa icin birbirine girmis bu 3. kisinin daha siringayi alir almaz saniyesinde kendisine vurmamasini aciklayamaz. gerekirse kosarken vurursun amk.

    -bu arada filmdeki enfekte kendine vurmadi mi siringayi, bence vurdu ama ise yaramadi. yani birseyi kacirmadiysam bizim hatun da buyuk bir enfeksiyona sebebiyet verebilir (devam filmi hazir yani gerekirse).

    --- spoiler ---
  • ilginç bir konuya sahip 2017 yapımı bir ispanyol filmidir.

    ispanyol filmlerindeki sürprizli sonlara, yalancılara, söylediği adam çıkmamalara alışkın bünyem film bitene kadar hep bir bit yeniği aradı. hatta micheal douglas'ın the game filmine benzeyen bir finali olacak diye bile düşündüm ancak film tamamen düz bir çizgide ilerledi. benim gibi sürprizli final manyağına bağlamazsanız film izlemeye değer.
  • bir cinayete tanıklık edip, o sırada bulundukları bar/kafeden çıkamayan bir grup insanın yaşadıklarını anlatan ispanyol filmi. bende ispanyol filmlerinin kredisi yüksek olduğu için hiç imdb'ye ya da yorumlara bakmadan direkt izliyorum ama bu sefer beğenmedim işte.

    tüm karakterler absürd olunca çekilmez oluyor bi yerden sonra. e bence bitmemesi gerektiği bir şekilde bitince de "ee bu muydu" oluyor insan.

    netflix'te mevcut ama izlemeyin, gerek yok.
  • son zamanlardaki garip ispanyol gerilim filmlerinden biri daha. en azından benim denk geldiklerim ve de netflix'te izlediklerimden. öncelikle belirtmek gerek, netflix'i içerik yetersizliğinden dolayı birkaç ay önce kapatanlardandım ama dün netflix'in eski üyelerine 1 ay deneme ücretsiz deneme opsiyonunu gördüm ve tekrardan 1 ay deneyeyim, dedim. bu minvalde de film karşıma çıktı ve oyuncu kadrosunda blanca suarez gibi yeteneksiz ama güzel bir oyuncu olduğu için ve mario casas gibi yetenekli ve başarısız yapımların oyuncusu biri olduğu için bir gözatayım dedim.

    film elbette beklentilerin altında kalıyor; çünkü ispanyol gerilim sineması birkaç istisna dışında gerçekten bizden daha kötü bir yerde. bizde en azından yerellikten evrenselliğe gibi çok doğru bir ilke benimsenmişken izlediğim kadarıyla ispanyol gerilim filmleri farklı argümanlarla durumu kotarmaya çalışıyor.

    --- spoiler ---

    öncelikle gerçekten çok arada kalmış bir film ve anlatı vasatın da ötesinde kötü. karakterlerin arkaplanı son derece dağınık ve yetersiz. konu içerisinde salgın hastalıktan tutun da, bu insanların kesişme noktalarına kadar pek çok açık uç var ki bu da hikâyeyi daha da sıkıntılı bir duruma sürüklüyor.

    --- spoiler ---

    toparlamak gerekirse ben izledim, siz izlemeyin. o kadar vakit kaybı. yani belki blanca suarez'i izlemek istiyorum derseniz kotarılabilir.
  • ironi ağırlıklı, zayıf oyunculuklar ve diyaloglarla başlayan film ilerleyen zaman içinde standart bir gerilime evriliyor.
    jose saramago 'nun körlük romanı ile de büyük benzerlikler var:
    --- spoiler ---

    bulaşıcı bir hastalık, burnunu dışarı uzatanın indirildiği bir karantina; hayatta kalma mücadelesi sırasında insanlıktan çıkanlar, çıkmayanlar, arada kalanlar... bir silah ve bu silahın sahibine iktidar ve beraberinde yozlaşma getirmesi gibi unsurlarla konu bulaşıcı hastalıktan insanın ne kadar alçalıp ne kadar yücelebileceğine geliverdi, hastalık mizansen oldu.
    --- spoiler ---
  • netflix de komedi olarak gözüküyor ama alakası yok. bildiğin gerim gerim geren bir gerilim filmi.

    --- spoiler ---

    filmin başında abartı ve karikatürize oyunculuklar yüzünden kötü çıkacak diye beklediğim ama beni şaşırtan film. bir barda sıkışan insanlar, bardaki bir adamın sahip olduğu virüs yüzünden içerdiklerden iksiinin kafalarını çıkarır çıkarmaz keskin nişancılardan tarafından vurulması ve ölmeleri, içerdekilerin şoku, devletin hemen olayı kapatmak için medya ile ortak komplo düzenlemesi falan iyiydi.

    bazı mantık hataları var ama sürükleyiciliği bunları kapatıyor. tek bir kötü taraf son üç doz kalınca anında kendilerine yapmamaları. bunu kimse açıklayamaz bana.

    insanın bencilliği ve ölüm korkusunu iyi yansıtmışlar.

    7/10 verdim açıkçası. ispanyol filmleri beni şaşırtmıyor. genelde eli yüzü düzgün oluyor, belli bir seviyedeler hep.
    --- spoiler ---
  • çok fazla mantık aramadan, izlerken gerilip arada bir gülmek için ideal film. gerilim severler için iyi, izlenebilir
    --- spoiler ---

    nedendir bilmiyorum ama dilenci adamın kanalizasyon deliğinde sıkışıp kalmasına çok güldüm allah affetsin
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap