• ilk defa bir türk takımının da yer alacağı, counter strike global offensive' in 2018' deki ilk major turnuvası.

    sistem değişikliği ile birlikte son offline elemeler iptal edilip 24 takımlı bir turnuvaya dönüştürülmüştür. bu sayede temsilcimiz space soldiers minor kontenjanından direkt katılma hakkı kazanmıştır.

    şaka maka yeni sistemle birlikte son turnuvaya katılan bütün takımlar direkt olarak bu turnuvaya da katılma hakkı kazanmış oldu.

    detaylı bilgi için tık.
  • space soldiers türkiyeyi bir çok turnuvada başarıyla temsil etmiştir. şuan ki katıldığı turnuva da şampiyonlar ligi gibi bir şey başarılı olması ayrı oraya katılması bile gurur vericidir.
  • milyonlarca insanın takip edeceği counter-strike global offensive turnuvası.

    https://www.twitch.tv/eleaguetv

    türk temsilcimiz space soldiers türkiye saati ile 23:00'da sahneye çıkacak.
  • simdiden 2 adet mirage kutusu düşürdüğüm turnuvadır
  • igl’den lurker olmayacağını öğrenmiş olduk. size bir tavsiye vereyim, bu lafı 2 majör title’ı olan vincent schopenhauer/cervoni a.k.a. happy’nin yanında etmeyin :) bana kalırsa happy’nin oyun stili allah parasıyla 5 kuruş etmez ama işe yaradığı zamanlar oldu.

    ss’te temel sıkıntı maj3r’in flank oynaması değil. bu takım 3 yıldır anti force/eco oynamayı bilmiyor. sprout ne güzel oynadı mesela. sprout’un igl’i denis öyle oynatmayı gob b’den öğrendi mesela. gob b’nin anti eco anlayışı basittir. dağılma/lurk hiçbir şey yapmadan ünite halinde haritanın bir yerinden girmektir. eğer 5 kişilik ünite halinde gezersen tabancaların şansını çok azaltırsın çünkü en fazla 2v2 trade vererek bir site’a girersin ve raund orada biter. onun dışında 15. raunddaki o midround call hangi kafanın ürünüydü merak ediyorum.

    bence awper esas mesele değil. kaldı ki ct-side awper oyunculuğu da öyle zor bir şey de değil. ama şu taktiksel saçmalıkların giderilmesi lazım. 12-3 bitecek ilk yarının 9-6 bitmesiyle belliydi maçın gidişi.
  • ss çok kötü bir oyunla turnuvanın en zayıf rakiplerinden birine kaybederek başladı. maçı 0 awp katkısı ve 0 igl katkısı ( hiçbir call pozitif sonuçlanmadi neredeyse, özellikle ilk yarı sonu double fake süre bitmesi fln komikti) ile bitirdik maçı.

    paz'ın clutchı, xantares ve nginin bireysel bişeyler yaptığı bir kaç round hariç ortaya bişi koymadik. calyx çok kötü bir maç geçirdi.hele son roundda dropu dışarıdan tutarken yere düştü ve ses verdi öyle öldü. takımın ne kadar dağıldıginin göstergesi gibiydi.

    inanılmaz kötü bir ct savunması yaptık ve t tarafında sürekli ecolara round verdik.

    yine de yarın yeni bir gün. liquid ve c9/envy kaybedeniyle eşleşmedigimiz sürece maça yine favori olarak çıkacağız. bir yerden başlamak lazım.

    liquid bugün fazei inanılmaz zorladı hatta maçı sattı. koclariyla oynamak zorunda kaldıkları için pek şans verilmiyordu ama zewsi bot olarak kullanıp elige, nitro ve twist gibi iyi 3 riflerını verimli kullanmak uzere sağlam bir oyun planı kurmuşlar. sk de tacoyu benzer şekilde kullanıyor. zews sknin eski koçu muhtemelen bir bağlantısi vardır. umarim ss ile eşleşmezler.

    yarın ss psikolojik olarak tazelenip özgüvenli şekilde gelirse maçı oynamaya hala ciddi bir şansımız var. umarım başarırlar.
  • ct oynarken awper'ın önemini en belirgin haliyle görmek için kennys'in nuke'da oynadığı maçları bir seyredin derim. 1.6 döneminde markeloff bile öyle dominasyon kuramadı awp ile.

    üzücü olsa da space soldiers hak ettiği bir mağlubiyet aldı. eco oynayamadılar, utility'lerini pek etkili kullanamadılar, xantares ve ngin haricinde de iyi performans gösteren yoktu diyebilirim. takımmış gibi oynamıyorlar ve çok heyecanlı gibiler.

    olur da bir şekilde üst turlara çıkarlarsa, bir de astralis, sk gibi aşmış igl'lara sahip takımlarla eşleşirlerse hezimet olabilir.
  • bu takımın en büyük sorunu iletişim. majer doğru düzgün türkçe konuşamıyor, anlık gelişen aksiyonlara gerekli cevapları veremiyor, oyunu okusa bile ne yapılması gerektiğini anlatamıyor. her maç bir oyuncunun öne çıkması gerekiyor.

    not: son maçı izlemedim. yorumları okuduktan sonra son bir yıldır izlediğim takımı yorumladım.
  • ss'in awp sorunu olmadığını söylemek harbiden deli saçması olmuş. takımın en iyi ct side oyuncusu paz elinde awp ile hayalet gibi geziniyor, biz maçların cogunu awp katkısı almadan bitiriyoruz ama awp sorunumuz olmuyor.

    woxic küstürülmeden bu takıma getirilebilseydi şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. calyxin dp'den ayrılış şekli türk cs sahnesine bir takım ve en iyi awp oyuncusunun küsüp avrupaya gitmesine mal oldu (yine de woxic için daha iyi olduğu kanaatindeyim). dp hala devam ediyor ama vp'ye top 3 olduğu dönemde kafa tutan takım yok olup gitti.

    ss'in elinde xantares gibi bir entry fragger var ki adam tribe fln girmeden her seferinde bal porsugu gibi dalıyor ortama.

    paz gibi kalbur üstü bir rifler ve cidden çok özel bir ct oyuncusu var.

    calyx gibi defansif oynamayı seven ve sonlara kalıp clutch oynayabilen bir oyuncu var.

    takımdaki tek eksik parça fark yaratacak bir awp oyuncusu. despe fark yaratamiyor, woxic süreç yönetilemedigi için takıma gelmiyor ve biz yine elimizde bir dolu potansiyelle, taşlar yerine oturamadigi için boğuluyoruz.

    majore gitsek bile bu takımın mutlaka awp oyuncusuna ihtiyacı var. eski optic kadrosu (tarik,mixwell,stanislaw,rush ve naf) bizim oynadığımız şekilde belirgin bir awpsiz oynuyordu ve sonu belli ki o kadro bizimkinden daha üstteydi.

    her mapte farklı bir oyuncunun awp oynaması gibi saçma bir anlayış olamaz. hele ct siteda awp kolay iş hallolur diye bir salaklik hiç olamaz. az biraz hazırlanıp gelen tier 5 takımı eline verir bakakalirsın.
  • esas mesele değil ile mesele değil kelime gruplarının anlamları arasındaki farkı bilmiyorsanız bana değil türkçe hocanıza çemkirin. demeye çalıştığım awp meselesinden daha büyük ve öncelikli sıkıntıların varlığıydı ama ekşi’nin okuduğunu anlayamayan sığırlarla dolup taştığını bir an için unuttum, sorry.
hesabın var mı? giriş yap