*

  • teknolojik gelişmeleri kötü amaçlarına alet etmek isteyen odakların son icadı.
    bu elektronik yankesicilik sayesinde dokunmadan tüm kredi kartı, pasaport ve kimlik bilgilerine ulaşılabiliyor.
    ilgili haber videosu için buyrun:
    http://www.wreg.com/…ing-story,0,5636726,full.story

    (bkz: rfid)
  • yine yeni yeniden yurdumdan çıkmış bir dolandırıcılık türü. efendim adamlar kalabalık toplu taşama araçlarına poslarla girip temassız kartları olanlardan 35 tl ye kadar para çekiyorlarmış. dikkatli olalım derim.

    buradan

    edit; şöyle bir bilgi var lutfu kullanıcısından teknik detayları bilmediğimden aynen aktarıyorum, haberi dolandırıcılık konusunda sınır tanımayan "türk zekasına" bir örnek olduğu için teknik olabilirliğini kontrol etmeden eğlence amaçlı yayınladım.
    ***

    seyyar pos cihazının temassız karttan ücret tahsil edebilmesi icin ana terminalsen en fazla 3m uzakta olması gerekir. dolayısı ile mümkün değildir.
    ***

    edit 2 : mesafe olmaksızın çalışır diyen arkadaşlar da var bilemedim, bundan sonra araştırmdan paylaşım yapmayacağım :)
  • kaydı bulunabilir bankaya kayıtsız pos alınmaz küçük meblağ diye sineye çekmeyin araştırın bulunur
  • yıllarca milletin fortlandığı ve ses çıkarmadığı bilgisinden yola çıkılarak bide cüzdanı fortlayalım demişler. bu türk milletinin orospuçocukluğuna çalışan kafası keşke biraz doğru işlere çalışsa. kimin aklına gelir bu ? gerçi hortumlanma konusunda bu denli ses çıkarmayan bir millet daha görülemez. kimisi büyük kimisi küçük hortumluyor.
  • rfid engelleyici cüzdanlar gördüm geçen amazon'da. ne için diye düşünmüştüm, demek bunun içinmiş. her kötü şey gibi yurdumuza tez gelmiş.

    gerçi buradaki nfc sanırım.
  • mümkün değildir. o kartın hemen hemen pos cihazına değmesi gerekir ki cep+cüzdan üzerinden imkansızdır. işin ticari olmazına girmiyorum bile. neyse özetle, mümkün değil.
  • dolandırıcı şahıs kalabalık otobüsleri tercih ederek dikkat çekmiyor. hedefte ise cüzdanı gözle görülebilir noktada olan şahıslar var. hedefteki şahsın yanına yaklaşan dolandırıcı cihazı şahsın cüzdanına doğru yaklaştırıyor ve işlem gerçekleşiyor. bazı arkadaşlar temas şart demiş ama manyetik alan belli bir yakınlıkta etkili olduğu için temas şart değil.
  • yapmanın göt isteyeceği dolandırıcılık. biri ekstresinde görüp de şikayet ederse o posun sahibini sikerler. bu kadar net.
hesabın var mı? giriş yap