• yeni bir eve taşınıyorsanız sictiginizin resmi olan adım. parayı verir kontratını yaparsın, simdi sıra elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinde. su aboneliği ve doğalgaz aboneliği bir kac dakika alırken elektrikte 1 saat vakit geçirmek de neyin nesi a dostlar? napiyor lan bu millet? keyfe keder abonelik mı iptal edip tekrar başlatıyor? madem bu kadar yeni abone var, neden bu insanları su ve gaz aboneliğinde görmüyoruz? derdimi sikeyim ya!
  • dün akşam duyurulan bir gelişmeyi aktarmak isterim. cumhurbaşkanı yardımcısı fuat oktay, "mart ayı itibari ile elektrik, doğalgaz ve gsm operatörlerine abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

    e - devlet sistemini birçok sistemle entegre etme çalışmalarının devam edildiğini belirtmiş kendisi. birçok enerji firması kendi internet sitelerinde abonelik, abonelik iptali, fatura itirazı gibi konularda online işlem zaten alıyor. ama e - devlet üzerinden de bu işlemlerin gerçekleştirilebilecek olması veri tabanından tüm bilgileri çekeceği için özellikle gerekli evrakları toplama yükünden kurtaracak. maalesef tek olumsuz tarafı zamanla internet üzerinden yapılan işlemler çoğaldıkça fiilen bu işlemleri gerçekleştiren çalışanların sayısının azalacak olması.
  • e-devlet üzerinden yapmayacak arkadaşlar abone merkezlerine evin kullanımında hak sahibi olduklarını gösterir (tapu, kira sözleşmesi, veraset ilami, vb.) belgelere ek kimlik ve dask ile gidebilir. eski aboneliğe ait fatura götürürseniz işiniz kolaylaşır, fatura bulamıyorsanız abonelik veya sayaç numarası da iş görür. eski aboneden kalan sayaç fotoğrafını da çekerseniz önceki kullanımlardan kaynaklı ödemeden kurtulabilirsiniz.
  • bazı iskan sorunu olan dairelere elektrik firması artık abonelik vermiyor. birçok kişi bundan dolayı kaçak elektrik kullanıyor. bu da enerji tüketiminden sistemde ortaya çıkıyor ve adamlar sayacı söküp gidiyor, ayrıca yüklü de ceza yazıyorlar. hatta hapis cezası da var ama para cezasına çeviriliyor. üzerine biraz gittiğinizde sizin dairenizin sayaç kısmına bir elektrikçiyi çağırıp bazı ölçülerde istedikleri ölçüde elektrik panosu takıyorlar ve sayacı bu şekilde içine koyup elektriğinize de aboneliğinize de kavuşuyorsunuz. tabi elektrikçiye biraz ücret ödüyorsunuz pano vs. pano da normal panodan büyük olduğu için oldukça saçma bir görüntüye sahip fakat yine de
    yollara başvurmadan ve suç işlemeden işiniz hallediliyor
hesabın var mı? giriş yap