• 1.000 kilometrede sadece 5 ytl elektrik yaktığı ilan edilmiş bisiklet türü. faturası gelmeden inanmayız!
  • fiyatları 750 - 1600 ytl arası değişiyormuş, daha yakından incelemeye değer bir alete benziyor.

    öncelikle sesi önemli, gerçekten sessiz çalışıyorsa bu büyük bir artı.

    ikinci olarak, şarj etme süresi, şarj boşalma süresi önemli, şarjı çok az olup 2-3 günde bir bitiyorsa insana sadece stress kaynağı olur: "hanım elektriklimi şarj ettin mi?"*

    üçüncü önemli özelliği ise gücü... beni ve bir arkadaşımı dik bir yokuştan rahatça çıkarabilmesi yine olması gerekenler arasındadır.

    bu üç özellikten başka klasik özellikler gelir, ağırlığı, manevra kabiliyeti, şıklığı vs vs

    bütün testlerden alnının akıyla çıkarsa, 1000 ytl makul gibi görünebilir.
  • evet efendim, ufak bi gezinti sayesinde yukarda sıraladığım sorulara cevap bulabildiğim alet bu.

    şarj süresi olarak 8 saat civarı, yani bitince 8 saat şarj edince tam olarak doluyo genelde hepsi. tam şarjın boşalması da 40-50 km arası değişiyor. günde benim gibi 8-10 km yapması gereken bi kişiyseniz, 5 günde bir 8 saatlik şarja takmanız gereken bisiklet türü bu.

    beni asıl şaşırtan 180-250 w arası değişen motor güçleri... hp cinsinden merak edenler için: 1 hp = 746 w bu da demek oluyor ki bu bisikletlerin motor güçleri 0.24 - 0.36 hp arası değişiyor. bu da daha önceden yeterli hız almazsanız dik bir yokuşu rahatça aşabileceğinizin şüphe altında kaldığıdır.

    hafif ve sessiz(?) olması, ehliyet ve plaka gereksinimi olmaması iyi özelliklerinden fakat şarj etme ve motor gücü düşündürüyor. akabinde 1600 ytl ye scooterlar var, 8 hp ile rahatça gezesiniz diye yapmışlar. 900 daha koyarsanız, 2500 ytl civarı çok şık motorlar da var. sonra hayabusa da var*...

    edit: ikoo daki alet 600w, top speed 18 mph = 26 kph demişler... türk sitelerindeki 180-250 w lık aletler acaba ilerleyebilirmi diye düşünüyorum artık...
  • bircok cesidi olan, ozellikleri motoru ve piline gore degisen ulasim araci. motorunun gucu genellikle 200-250 watt civarinda olmasina ragmen 1000w olanlari da gorulmustur. maksimum hizi genellikle 15-20 mph civarinda degisir (satildigi ulkeye gore) ama 30mph'ye cikanlari vardir http://www.optibike.com/ .

    pillerinin de bircok cesidi vardir, en sik kullanilan kursun-asit pili cok agir olmasi ve guc yogunlugunun az olmasi nedeniyle yavas yavas yerini daha guclu ve hafif olan lityum-iyon veya lityum polimer pillerine birakmaktadir. sanirim bunlarin en iyisi ve yenisi de lifepo4 (lityum-demir bilesimi) pilleridir.

    en populer oldugu ulke tabii ki cin'dir, fakat yavas yavas avrupa'da da, ozellikle hollanda, isvec ve italya gibi ulkelerde de popularite kazanmaktadir. en bilinen ve iyi kalite elektrikli bisiklet markalari kalkhoff, powacycle, powabyke, wisper, cytronex ve giant olarak sayabiliriz. bunlarin disinda kendiniz de bir set satin alarak kendi bisikletinizi elektrikli bisiklete cevirebilirsiniz. en iyi bilinen set markalari ise: bionx, ezee ve heinzmann'dir.

    bisiklet kullanarak gunluk yasantisina biraz egzersiz eklemek isteyen, fakat yokuslardan tirsan insanlar icin ideal bir ulasim aracidir.
  • motosikletten daha tehlikeli olduğunu düşündüğüm alet. hız sınırı fazla olmasada hiç ses çıkarmıyor ve dolayısıyla arkadan gelen motorlu bisikletin farkına varamıyosunuz. ve kullananlarda hiç dikkatli değil her an yanınızdan geçebilir. anca geçtikten sonra farkadersiniz bisikletliyi.
  • kullandım ve onaylıyorum. gayet rahat, sessiz ve sarsıntısız. aks mesafesi kısa olduğu için biraz dengesiz, bisiklet motorsiklet arası birşey. güçsüz olduğu için son hızı düşük ancak çabuk hızlanıyor. cep telefonunun tekerlekli olanını düşünün işte. adaptörü bile var.
  • bursa inegöl'de bol miktarda görebileceğiniz alet.bölge esnafı gayet benimsemiş kurye olarak baya kullanan var.
  • bir anda hemen yanıbaşınızda aniden belirmek suretiyle ''ananıskiim!!???!'' efekti çıkarmanıza yarayan araçtır.
hesabın var mı? giriş yap