• elektrik motorlarının tork canavarı olduğunu bilmeyen yok. yani itmeye, çekmeye, sürmeye gayet uygun bir teknolojidir. tarlada herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaktır elektrikli traktörler. içten yanmalı araçlardan daha az mekanik parçası olduğu için daha az arıza yapar, daha ucuza tamir olurlar. bu da olumlu. tek olumsuz veya dikkat edilmesi gereken konu pil. arazi şartları mevcut pil teknolojisini ne kadar zorlar, otomobildeki kadar yalıtımlı yapılabilir mi ? pil maliyetleri + elektrik, sübvansiyonlu mazotla rekabet eder mi bunları tartışmak lazım.
  • elektriği götümüzdeki santrallerden ürettiğimiz için çiftçiye ilaç gibi gelecek olan traktördür.
    5'li pulluğu toprağa geçirdin mi görürüm ben o 7 saatlik şarjı!
  • şimdi yaşı belli bir yere ermiş olan ve salak sözlük ak çomarlarının hatırlayamayacağı son 18 senenin siyasetini göz önüne alırsak böyle bir sürü haber çıkıyordu.

    onu yaptık bunu yaptık falanca şöyle filanca öyle çok rerö çok über gibi haberlerle bu gelişmeler çıkar. sonra....

    sonra...

    sonra bir bok olmaz unutulur gider...

    bakın bu olayın ben takipçisi olacağım arada bir burayı dirilteceğim. umarım yanılırım. umarım yanılırım da ak çomarlar benimle dalga geçer...
  • çiftçinin sırtındaki en büyük yüklerden birisi mazottur. millet mazotu kurtarmıyor diye tarlayı ekmiyor. güzel bir gelişme yerli üretim fiyatı da makul olur sayısı artarsa memleket çiftçisi için çok güzel bir gelişme olacaktır.
  • ciftci ve muhendisim sektorun icinde birisi olarak sunu soyleyebilirim hala dunyanin 20 sene arkasindan geliyoruz basligi acip guzelleme yapan arkadas autonom tractor yazar ve arastirirsa gorecektir modelleri ve ekipmanlari. adam traktore spektral kamera takmis tohumu toprak sicakligini ekim derinligini starteri bununla veriyor ayarliyor veri elde ediyor. simdi sana soruyorun bunu turkiyede hangi ciftci alip uygulayabilir ya da kullanabilir. hayal dunyasinda yasamayin da aramiza donun azicik.
    edit: bi arkadas tarimda devrim demis tarimda devrim 1 dekardan 1200 1600 kg misir almak demek degildir tarimda devrim amerikadaki ortalama rakam olan 3000kgin kat be kat ustune ciktigin zaman elde edilir bu da bilmekle bilimle olur yagmur duasiyla elhamla kelkevserle olmaz hem insanlari hem kendinizi kandirmayin artik
  • elektrikli traktör göklerde bu başlığa girilmesi gereken en ciddi yorumdur. umut taşıyan girdiler saçma hayali girdilerdir. yok çok iyi olurmuş da çiftçinin belini mazot büküyormuş da. tanım: yurtdışında üretilirse 50 yıl sonra fiyatları düştüğünde çiftçinin 2. ellerini satın alabileceği teknoloji.
  • dma (derindere motorlu araçlar) katkısıyla üretilen traktördür. elektrikli araçlar konusunda deneyimli ve başarılı olan dma'dan dolayı başarılı olma ihtimali çok yüksektir. güzel bir gelişmedir.

    dma

    edit
    pili 50 bin dolarmış

    örn.:
    türk malı elektirikli otomobil incelemesi ( dma )
  • aslında kağıt üzerinde devlet çiftçilere bir sürü destek yapıyor.ama bürokrasi bunları hayata geçirmek için en büyük engel hala eş dost yandaş paylaşıyor bu pek bilinmeyen destekleri
  • pakdemirli ekşide yazıyor beyler... diye düşünürten başlık.*

    (bkz: https://www.bundlehaber.com/…-a8a7-9656e2d3e55b?l=1)
  • made in elazıg. powered by gakko.
hesabın var mı? giriş yap