• elektrik enerjisi ile çalışan silah.

    sivas'lı lise öğrencisi mert turmuş'un tasarladığı silah.

    çıkan haberi aşağıda alıntı yapıyorum.
    silahın deneme atışları kaynak linkinde mevcut. merak edenler oradan izleyebilir.

    --- spoiler ---

    sivas'ta mesleki ve teknik anadolu lisesi raylı sistemler bölümü 12'inci sınıf öğrencisi mert turmuş bilim farı proje çalışmaları kapsamında baruta gerek duymayan 'elektromanyetik silah' tasarımı yaptı. okulundaki 3 boyutlu yazıcıdan çıktı alarak yaptığı silahı 1 yılda tamamladı. elektromanyetik silahın yaklaşık 3 bin liraya mal olduğunu söyleyen turmuş, amacının son zamanlarda yaşanan terör olaylarına karşı bir şeyler yapmak olduğunu söyledi.

    hiç bir patlayıcı madde yok
    silahın yapım aşamasını anlatan turmuş, "barutsuz elektromanyetik bir silah tasarladım. günümüzün terör sorunlarına karşı bir şeyler yapmak istedim. burada biz 220 voltluk elektriği 1200 volta çıkardık. bu 1200 voltu depo ettikten sonra silahın üzerinde bulunan bobin üzerine deşarj ediyoruz. burada anlık bir manyetik patlama oluyor. bu manyetik alanın etkisiyle de mermi ivmelenmeye başlıyor. tüfeğin çalışma mantığı tamamen bu şekilde. bu tüfeğin yapımında ben deneme yanılma yoluyla çalıştım. daha önceden bir bilgiye sahip değildim. tüfeğin mermileri de tamamen metalden yapıldı. hiçbir şekilde patlayıcı madde kullanılmadığı için tetiğe basınca ses de çıkarmıyor. ayrıca silahta hiç bir geri tepme de yaşanmıyor" dedi. turmuş, şimdilik yakın mesafelere atış yapabilen silahın menzilini geliştirmek için çaba göstereceğini ifade etti.
    --- spoiler ---
    kaynak
  • (bkz: meslek lisesi)
  • çin'in oldukça etkili versiyonuna sahip olduğu iddia edilen silah.
    çin, bir gemiye elektromanyetik silah koyan ilk ülke olmuş olabilir. bu silah, wuhan’da eski bir çıkarma gemisinde tespit edildi ve görüntüleri internette hızlıca yayıldı.
hesabın var mı? giriş yap