• doğrudur. zira mesela dirençleri ele alalım. bunların kalitesizleri üzerindeki değer +/- %5 değerindedir gerçekte. daha kalitelileri +/- %1 veya binde bir değerindedir. tabii fiyatları da astronomik olarak artar. bu nedenle çoğu ekipmanda +/- %1lik değerde dirençler kullanılır. ve elektronik aletin kalitesi de bu cihazların bir ortalamasıdır. bir direnç değerinden biraz fazla diğeri biraz eksikse cihazın komple fail etme olasılığı da artar. aynı zamanda bu direnç kapasite ve endüktansların bozulma olasılıkları da vardır ve çok düşük bozulma olasılığı olsa da bu durum gerçekleşebilir ve küçük bir dirençin bozulması cihazın komple kullanım dışı kalmasına da yolaçabilir.
  • gerizekalı insanların avutma amaçlı kullandığı laf.
    elektronik nasıl şans işi olur lan? teknoloji nasıl şans işi oluyor böyle bir dünya var mı?

    para verdiğim ürün nasıl şans işi olabilir? o parayı kazanmak için çalışıp didinen insanlar varken sen bozuk ürüne nasıl şans işi dersin?

    elektronik şans işi falan değil birader. hatta şansın en etkisiz olduğu alan. hakkını sonuna kadar arayacaksın.
  • bunu diyen servis elemanını nispeten anlayabiliyorum. çünkü belli ki aldığın ürün bozulmus ve adam da kendince teselli ediyor. ama satış elemanları bunu diyince insanin içi bir hoş oluyor. halbuki empatik de bir insanım.

    adama "acaba hangisi dayanıklı?" veya "şöyle şöyle problem olur mu?" diyorsun. cevap elektronik şans işi oluyor. bir sessizlik oluyor. sanki ben nimet ablaya hangi bilete ikramiye cikar diye sormuşum gibi bir mistik hava. e o zaman bir yarim lg bir de çeyrek samsung alayım, öyle deneyeyim şansımı. kardeşim media markt diye girdik milli piyango idaresi çıktı amk.
  • "... abi mesela aynısı benim amca oğlunda var taş gibi ama bak seninki böyle çıktı" minvalinde devam eden kapat aç mühendisliği'nin akrabası, elektronikte bir teselli cümlesi.
  • tüm mühendislik alanlarını bir çırpıda sikip atan esnaf kafasına ait söz.
  • olasılıkçılık ekolünden geliyordur.
  • bunu diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. adamın ayıplı malı sana satması nasıl şanssızlık oluyor amkdum dalyarağı.
    tamam sakinim.
  • kesinlikle şans işidir. (çok şansımız bu konuda)

    zamanında iphone 4 almıştım telefonun resmen arka kasası yamuktu 1-2cm sola doğru kaymış bir şekildeydi, garantiye verdim değiştirdiler. daha sonra lg marka bir televizyon almıştım ışık sızması mevcuttu garantiye verdim değiştirildi. daha sonra iphone 6 aldım flaş çalışmıyordu, yenisi ile değiştirildi 5 ay kullandım yeni telefon da titreşim çalışmıyordu garantiye verdim titreşim motoru işlev görmüyor diye not düşülmüş yenisi verildi. hp marka laptop almıştım kendi kendine kapanıyordu 2 kere harddısk’i değişti daha sonra baktılar olmuyor yenisini verdiler. iphone x aldım 2018 yılında telefondan bi anda karşı taraftan ses gelmemeye başladı garantiye verdim değişim oldu yeni gelen cihazda ise dokunmatik sorunu mevcuttu onu da servise verdim yenisi geldi. en son ise airpods 2 aldım 5-6 ay kullandım sıkıntı yok son 1 aydır sol kulaktan az ses gelmeye başladı garantiye verdim sol kulaklık değişti. velhasıl bu işlerden ilk başta da belirttiğim gibi hiç şansım yok ama en azından sorunlarım çözülüyor o güzel bişey
    birileri de yukarıda küfür etmiş olum salak mısınız mesela 2 kişi aynı anda aynı telefonu alıyor birisinde bi problem çıkıyor diğerinde ise çıkmıyor bu şanstır, hakkını ararsın tabi o ayrı bişey garantiye verirsin falan filan sonuçta kusursuz değil bu teknolojik aletler.
  • sadece sansa yasanilan 3. dunya ulkelerinde gecerli olabilecek onermedir.
    1. gurup icin bin/ 1 bile degildir.
  • tamamen olmasa da büyük oranda şans işidir.
hesabın var mı? giriş yap