• 1989 doğumlu amerikalı basketbol ve voleybol oyuncusu. 1.96 boyuyla oyun kurucu olarak oynarken, diğer yandan voleybolda orta oyuncu olarak görev yapıyor. 2009'dan sonra voleybolu bırakıp tamamen basketbola odaklanmış ama zor durumlarda kendisinden faydalanmak mümkün. güzel ve yetenekli bir abla yani. koy forvete gol atsın. o derece!
  • delaware forveti ve 2013 wnba draftı potansiyel lottery pick'i.

    edit: gün itibari ile 33 sayısı kentucky karşısında galibiyete yetmedi ve sweet 16'den öteye gidemediler. griner ve diggins'e dönüyoruz.
  • ismi fenerbahçe ile anılan oyuncu.

    http://en.wikipedia.org/wiki/elena_delle_donne
  • kardesi lizzie delle donne ile cok ozel bir iliskisi olan basketbolcu. universite ogrencisiyken kardesine ve ailesine yakin olmak istemis, university of connecticut'ta sadece iki gun kalip delaware'e geri donmustur.

    https://www.youtube.com/watch?v=skwhrjdn5py
  • nihayet ulan. üniversite günlerinden beri transfer dedikodularının çıkacağı günü bekliyorum. gelsin de çocuk kesme oranlarında patlama yaşatsın. penny reyiz ve vera'dan sonra aşık olduğumuz kadın basketbolcumuz kategorisine de hızlı bir giriş yapmış olur.

    yeri gelmişken penny'yi de anmadan geçmeyelim. unutursak kalbimiz kurusun.
  • şöyle bir yazıyla gözlerimizi doldurmuş basketbolcu, sporcu, kadın.. insan gibi insan;

    http://www.theplayerstribune.com/…lle-donne-sister/
  • eşcinsel olduğunu açıklayarak erkek hayranlarını üzdüğünü düşündüğüm güzel ve başarılı basketbolcu kadın. https://www.google.com.tr/…78-haberi/?client=safari
  • 2013'te chicago tarafından draft edildikten sonra, 2017 itibariyle washington mystics takımına geçen oyuncu. dört kez all-star oldu, iki kez 'ligin en iyi beşi'ne seçildi, bir kez sayı kralı oldu, chicago ile bir kez wnba finali oynadı. sık sakatlanan bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz, kendisi sahadayken washington ligin en iyi takımlarından biriyken, kendisi olmayınca takımı berbat bir seviyede oynuyor.

    bireysel güzelliği ve müthiş saha performansı yanında, kendisini en özel kılan noktayı da not edelim. birçok wnba oyuncusunun aksine, lig bittiğinde avrupa veya asya'da oynamıyor, ablasıyla ilgilenmeyi tercih ediyor. bunun nedenine gelirsek, ablası lizzie otizmli, serebral palsi, doğuştan göremiyor ve duyamıyor. elena sadece maddi olarak değil, bireysel olarak ve manevi olarak ailesinin yanında durmayı kendisine görev edinmiş, bunu öğrendikten sonra kendisine sevgim ve saygım daha da arttı.
  • kariyerindeki 148. wnba maçında 3000 sayı barajını aşarak, 3000 sayı barajını en az sayıda maçta geçen oyuncu olan güzel basketbolcu. bunu yaparken %44 ikilik, %36 üçlük ve %94 serbest atış isabeti bulmuştur.
  • wnba kariyerini %93.4 faul atış yüzdesi ile devam ettiren yıldız. karşılaştırmak adına nba lideri kariyeri boyunca stephan curry ve steve nash %90.4 ile faul atmışlar.
hesabın var mı? giriş yap