• eau claire des merveilles'in yoğun* versiyonu sayılabilecek hermes kokusu. erkekler nedense pek hazzetmiyor ama bence gayet katmanlı ve çok tatlı bir koku. narenciye+vanilya kokusu gibi ağırlıkla. içinde portakal, yasemin ya da nar çiçeği var mı, bilmiyorum ama var gibi.* çok derinlikli olduğu için "alt notalar" gerçekten* var bu kokuda. oryantal/egzotik arası bir parfüm olup bir sıkıldığında yıkanmazsanız 2 gün filan gider üzerinizde...*
  • kesinlikle karakterli bir parfüm. koklayınca iki dakikalığına başka yerlere gidiyor insan.
  • "muhteşem parfüm nedir, nasıl olur?" sorusunun cevabı.

    oryantal fujer sınıfına dahil imiş kendisi. yani hem odunsu ve sıcak baharat notaları (oryantal), hem de aromatik otları (fujer) içeren bir parfüm. bu melez genellikle erkek parfümlerinde kullanılıyor aslında, bir de unisex kokularda görmek mümkün; kadınlar için oryantal fujeri mumla ararsınız. ararken de böyle elixir des merveilles ile karşılaşır, çarpılır kalırsınız. gerçi bunu da kadın parfümü filan demeyip kullanan nice erkek var zaten, çakallar. neyse.

    şimdi bu parfümün içinde vanilya şekeri (doğrudan vanilya değil, vanilya şekeri) ve karamel var. okurken insanın burnuna gelen koku kesinlikle tatlı bir koku ama değil. hatta bence tuzlu. şişesine ve rengine çok uygun bir şekilde portakal ve reçine kokusu baskın. tatlı bir şeyleri de çağrıştırıyor ama uzaktan.

    çok değişik bir koku, benim bugüne kadar kokladığım hiçbir parfüme benzemiyor. bir de her kıyafetle ve her durumda kullanamıyorum bunu. spor bir kıyafetle kalkıp da tek taş yüzük takmak gibi oluyor bazen sıradan bir gömlek ve pantolonla bunu sıkmak. elbise istiyor, ince çorap istiyor bence. o yüzden de benim gibi bir kadın için kesinlikle gündelik parfüm değil. olmuyor öyle palaçor giysilerle.`
  • bir hermes parfümü.

    kör alım yaptığım birkaç parfümden biri. daha elime bile geçmedi. inşallah beni hayal kırıklığına uğratmaz.
  • hermes kokularını kaliteli harmanı ve yayılımı yüzünden çok seven biri olduğumdan bu kokuyu kör alışla aldım. parfümün harmanı her zamanki gibi gayet kaliteli. şişe tasarımı çok şık. bu parfümdeki tek sorunum kendimle ilgili.

    kadın - erkek ayırt etmeden (kendim ve erkek kardeşim yüzünden) evde yıllardır pek çok parfüm koklayıp kullandığımdan sanırım parfümlerde çok seçici hale geldim. biraz da burnum parfümlerin tarzlarına alıştı sanırım.

    benim için bu kokuda çok hafif şekerli portakal ve amber / kehribar tarzı reçinemsi kokular yanında biraz da diğer bir sürü bir şeyler kokan güzel bir koku. çok güzel ama başyapıt falan değil. uygun giyim tarzında erkekler bile kullanabilir. yani o kadar şekerli değil. fakat bu parfümü kullandığımda çevremdeki herkes çok beğeniyor ve soruyor.

    parfümün yayılımı 3-4 hatta 5 saat çok güzel. çoğu hermes parfümü gibi çok geniş olmayan kapalı ortamlarda "selam ben geldim" der gibi dolduruyor. zaten dikkat çeken noktalardan biri de kaliteli kokması. üstelik kimseyi de baymıyor. yani tam kapalı ofis ortamında dahi kullanılabilecek bir koku. 5 saati geçince daha tene ve kıyafete yakın kalıyor. ortamı doldurmasa bile 50cm altında yaklaşanlar kokunuzu rahatça alabiliyor. 7 saati geçince iyice ten kokusu haline geliyor. hep orada ve buram buram kokuyor ama etrafa yayılmıyor.

    yukarıda dediğim gibi benim için mükemmel değil ama etrafımda beğenmeyen çıkmadı. erkeksi değil ama doğru kıyafetle erkek bile kullansa sırıtmıyor. ofis ortamına rahat gideri var. bir de hepten ergen yaşlardaki genç kızlara bir tık olgun gelir. bence 20 yaşı geçin yeter.
  • unisex olarak kullanılabilir. şeker kokusu çok geride, odunsu kokusu önde. erkek parfümlerini daha çok seven beni benden almıştır.
hesabın var mı? giriş yap