• 2003 yilinda theranos isimli sirketi kurmak icin stanford'i terk eden girisimci. stanford'i terk edip sirket kurmaya karar verdiginde 19 yasindaydi. sirketi icin venture capital firmalarindan 6 milyon dolar yatirim almis. sirketi biotech ve microfludics uzerine kurulmus bir sirket. bu hafta ilk urunlerini pazara sunacaklar.
  • 31 yaşında 4.5 milyar dolarlık servetiyle forbes'un listesine girmiş en genç kadın.
    link
  • babalarinin kurdugu imparatorluklara mirasci olmus yuzlerce kadinin aksine kendi cabalariyla dolar milyarderi olmus birkac iskadinindan biri.
  • bloody brilliant
  • yıllar sonra gelen edit:
    https://www.youtube.com/watch?v=4gdvrrtutae

    öncelikle yukarıdaki video'yu izleyin.
    bu kadının nasıl bir sahtekar olduğunu öğrenin. yani ben ilk başta kanmşım da bir sürü milyarder, eski siyasetçiler, generalleri de kandırmış. alttaki entry de kendime ibret için kalsın. detayına hakim olmadığın konuya elinde tuzlukla koşmamak gerekmiş.

    kan testlerini ucuzlatacak bir yöntem bulunduğunu duymuştum ama bunu bir genç kızın hayalini başarması olduğunu öğrenince çok mutlu oldum.
    tabi 10 yıldır tatil yapmadan çalışıyor, evinde tv yok gibi detaylar ödediği en kolay bedellerden bir kaçı olsa da normal bir fani için ürkütücü.

    http://www.haberturk.com/…ilyon-dolar-yatirim-cekti
  • --- spoiler ---

    age: 32

    net worth: $4.5 billion

    country: us

    elizabeth holmes is the youngest female billionaire in the world thanks to the success of her pain- and needle-free blood-testing company theranos. when she was 19, holmes dropped out of stanford to found the company and has dedicated her life to it. according to a 2014 new yorker profile, the ceo lives in a "two-bedroom condo in palo alto...no longer devotes time to novels or friends, doesn't date, doesn't own a television, and hasn't taken a vacation in ten years."

    though holmes' image is that of a well-intentioned hard worker, she's facing harsh criticism for reports claiming dodgy business practices. "this is what happens when you work to change things," holmes fired back. "first they think you're crazy, then they fight you, then you change the world."

    --- spoiler ---
  • sinemada jennifer lawrence'ın canlandıracağı theranos'un kurucusu.
  • ulan ne düşüş, ne düşüş? böyle bir düşüş yok. 19 yaşında şirket kurup (theranos) zaten zenginken daha da zenginleşip milyarder olan, forbes'un listesine giren, "yeni steve jobs" falan denilen birisiydi elizabeth holmes. ne oldu? şimdi en ünlü dolandırıcılardan bernie madoff'la adı anılıyor (madoff'la ilgili the wizard of lies filmini tavsiye ederim). steve jobs'tan bernie madoff'a... vay arkadaş. hatırlıyorum dahi muamelesi yapılmıştı kadına, el üstünde tutulmuştu. şimdiyse dava açılmış dolandırıcılıktan. gel de gülme. ama sorun kendisinde değil, bu dolandırıcı hanfendiye "steve jobs" muamelesi yapanlarda. şimdi bunlar dururken gel de türkiye'de çiftlik bank'a paralarını kaptıranlara kız. neyse, 15 yıl sonra da olsa gerçeğin ortaya çıkması, kadının yargılanacak olması güzel bir haber.
  • silikon vadisi yatırımcılarını dolandırıp, 1 milyar $ dan fazla para toplayıp, ürettiği ürünün balon çıkmasından sonra düşüşe geçen amerikanın (bkz: mehmet aydın) ‘ı. hatta çok çok daha büyüğü.
hesabın var mı? giriş yap