• murathan mungan 'ın üzerinde çalıştığı kitaplardan derlediği elli parçayı biraraya getiren özel kitap. yazarın çalışma masasına giriş bileti.
    http://www.metiskitap.com/ adresinden ön sipariş vermek mümkün.
  • bunun 10 yil önceki versiyonu icin:
    (bkz: murathan 95)
  • "2005'in en özel kitabı" deyu lanse edilen kitap.
  • 2005 yılından sonra baskısı yapılmayacak olan, bu nedenle "bir 2005 kitabı" alt başlığını taşıyan kitap.
  • her ne kadar bu tür kitapları ticari girişim olarak nitelemekten yana olanlar çoksa da,yazarını sevenler ve takip edenler için nasıl bir nimet oldukları gerçeğinin gözden kaçırılmaması gereken kitapların en nadidelerinden.
    yıllardır beklenen şairin romanı ,harita metod defteri, ikinci hayvan ,yedi kapılı kırk oda projelerinden ipuçları içermesi önemli. murathan 95'te göz kırpan,kendisini bekletmeye başlayan, ancak bitirilmesi ve yayınlanması 2002 yılını bulan yüksek topuklar'ın yarattığı durumun, beklentinin benzerini yaratıyor.
  • murathan '05 dense yeri olan kitap. murathan '95'ten bir farkı da onun gibi geçmiş parçaları içermemesi, sadece gelecekteki çalışmalara açılan bir kapı olması.
  • murathan mungan'ın gelecekte çıkacak 'aşk' adlı romanının da sinyallerini verdiği,aşkın kediler ve kedi resimleri yoluyla anlatıldığı bölümler içeren kitaptır.aşk hakkında söylemek istediği herşeyi bu gelecekteki aşk kitabına sığdırıp,bir daha aşk hakkında bir şey yazmayacağını da belirtmiştir kendisi gece-gündüzprogramında.
  • murathan mungan'ın, 50. yaşına ithafen hazırladığı kitabıdır 50 parça. 40. yaşında murathan 95 kitabını yapmıştı, sınırlı sayıdaki baskısı kısa sürede tükenmiş ve yıllar sonra pek çok okurunu sahaflara düşürmüştü. murathan mungan hayranlarına öncelikle tavsiyem, birkaç gün evvel çıkan bu kitabı bir an önce almalarıdır. çünkü murathan 95 gibi, bu kitap da bir daha basılmayacaktır.
    murathan mungan, bu kitabını "yazılmış" değil, "yapılmış" bir kitap olarak anlatıyor. murathan 95'i okuyanlar hemen anlayacaktır zaten ne kast ettiğini. geçmişe ve geleceğe dair notları, yıllar sonra çıkacak kitapların izdüşümlerini ve yarım kalmış aşkları bu kitapta görmüştük. sanıyorum ki 50 parça da böyle bir kitap.
    murathan mungan'ı okuyabilenler için her kitap bir heyecan gündemidir. fakat bununla birlikte, 10 yıllık periyodlarda çıkan bu hayat ansiklopedileri bambaşka bir tad verir, adeta kudurtur okuru. murathan mungan, 50 parça'da okurunu bir 10 yıl daha başucundan ayırmayacağı bir derya armağan etmiştir. murathan 95'in yaprakları arasında izlerini gördüğümüz kitaplar bu seneye kadar çıktı. örneğin paslı çiviler bazı okurlar için timsah sokak şiirleri kitabından bir şiirdir; fakat murathan 95'in içinden geçenler bilirler ki, aslında o kitabın gerçek adıdır, ruhudur, her şeyidir "paslı çiviler". 95'ten sonra çıkan tüm kitapların parçalarını bulabilirsiniz murathan 95'te; bu yüzden derim ki; "50 parça, murathan mungan'ı 60 yaşına kadar kullanma klavuzudur."
    kitabı henüz koklama, kapağını okşama, sayfaları arasında alçak uçuşlar yapma aşamasındayım. bu nedenle önümüzdeki günlere, aylara, yıllara bırakıyorum eksik kalmış sözlerimi. ve diyorum ki murathan mungan'a: çok yaşa!
  • murathan munganın sadece bu sene basımı yapılacak, geçmişin toplaması değil geleceğin müsveddesi kitap.
hesabın var mı? giriş yap