• son bir aydır bu adamın videolarındaki gibi antrenman yapıyor, besleniyor, uyuyor, meditasyon yaparak bedenimi rahatlatıyordum. fizyoloji ve antrenman olayına bilimsel yaklaşımı zaten hayvani bir bilgi birikimi olduğunu belli ediyordu.

    nitekim 6 yıllık bir bb ci olarak bir ayda elde ettiğim güç kazanımı birçok ağırlıkta % 20 ye yakın ve steroid gibi boklara bulaşmadan insan sınırının gelebileceği noktaya gelmiş bulunuyorum. güç ve bir miktar kas kazanımı dışında kendimi her daim deli gibi enerjik hissediyorum

    bir videosunda izlediğimde okuduğu kitaplar arasında mevlana'yı dahi gösteriyordu.

    adam antrenmandan bahsederken evrimsel süreçten, ilk insanlardan başlıyor, uzak doğu felsefelerine gidiyor, beden- enerji olaylarına giriyor ve modern bilimden, bilimsel verilerden çıkıyor.

    tüm bunların yanında psikoloji bilgisi de muazzam.

    tamamen geyiğine izleyerek başladığım "nasıl kızları etkilersiniz, kızlar nelerden hoşlanır vs." gibi kişisel konulardan bahsettiği ikinci video kanalındaki konular gün geçtikçe en az antrenman videoları kadar ilgimi çekti. çünkü adam tüm sorulara aynı antrenman videolarında olduğu gibi hayvani bir bilgi vererek yanıt veriyordu. ve bugün sadece bu adamın videolarını izleyerek edindiğim bilgilerle muhtemelen hayatım boyunca çıkabileceğim en taş hatunu ayarlamış bulunuyorum. yo elliott!!!
  • vücut geliştirme ehli kişi. kanalında kendine gelen soruları çok açık ve iyi şekilde anlatıyor. vücut geliştirme tv' de de türkçe altyazılı olarak bazı videoları bulunmakta.

    türkçe altyazılı videoları

    youtube kanalı
  • yeni denk geldim de adamdaki bilgi ve konuşma entellektüel yaklaşımı hiç kimsede görmedim şimdiye kadar. gerçekten başarılı bir yaklaşıma ve tarza sahip. ayrıca kitaptan para kazansın kardeşim, kitap bu çalıp çırpmıyor ya adam.
  • (bkz: broscience)
  • valla zor zamanlarda bana psikologlardan çok ama çok daha fazla destek olabilmeyı becerebilmiş bir insan. süper bir öğretmen.
  • zamanında medine fukaralarından farksız olmamasını, kendisinin çıkış yolu olarak gören mentor. aynı zamanda kendisi vücut-beyin korelasyonuna çok önem verir. zeki mi zeki, araştırmayı seven mi araştırmayı seven, x mi x bir abimiz. bilhassa "elliott hulse" kanalını baz alarak söylenebilir ki insanlığa yardım etmek için gönderilmiş. nitekim öyle de yapıyor. vakti zamanında benim de bir e-mail'ime cevap vermişliği vardı. yihhuuu.

    günde 1-2 video dozajını aldıktan sonra en az 3, en fazla 6 ay içinde hayatınızın bir çok evresinde (kişisel gelişim, iş, hayattan alınan zevk, başarı, aşk/meşk vs.) gelişmeler görebilirsiniz.
  • strength camp'in kurucusu strongman/powerlifter. youtube kanalına yüklediği yakın plan çekim, ağırlık kaldırma/motivasyon üzerine konuşmalarını içeren vidyoları ile şöhret kazanmıştır.

    son dönemde malesef eski günlerini aratmaktadır. meditasyon/yaşam koçluğu işine fazlaca sarmış olup, oldschool powerlifter imajından biraz uzaklaşmıştır.

    ek bilgi olarak: bir dönem steroid kullandığını fakat sonra bıraktığını söyler.
  • bir çok takipçisine ışık tutan aziz insan.
    milletin the father figure i've never had'i.
    "the body is the mind"
  • errrkek.
  • şu videoda oldukça değerli bilgiler bulunmakta, bunlar sizin kendinizi keşfedeceğiniz kafanızda bir ışık yakacağınız, durumlara ve olgulara farklı bakış açısı kazanacağınız içeriklerden.

    işte bazen bu yüzden, bayağı bir kişisel gelişim kitabı okumak yerine, bunu okumuş, aralarından seçip önermiş veya bunu uygulayıp sonucu görmüş kişilerin bilgileri çok daha değerlidir.
    son zamanlarda şu kitabı önermekte kendisi, vakit bulduğum gibi okumayı düşünüyorum;
    https://www.amazon.com/…te-strong-men/dp/1949572056

    kitap okumak, bazı satırların altını çizip geçmek, bu adamın videolarından notlar alıp tekrar bir okumak, aslında tüm bunlar, bakış açısı ile ilgilidir.

    insan; olan, olmakta olan, olmuş olan her olaya kendi tepkisini seçerek verebilir. bu her ne olursa olsun böyledir. işte bu yüzden tüm o kitaplarda altı çizilen, videolardan medet umulan hoşunuza giden bilgilerin cümlelerin kaydedilmesi, hayattaki sıkıntılarınızın işaretidir. bakış açısı aslında her şeydir.

    elliott'u bu sebeple gerçekten sever ve takip ederim. örneğin geçtiğimiz yıl omad yerine nomad yaparak, insanı bilenen alanından çıkarıp başka bir bakış açısı yakalaması için kendi içinde zihinsel sıçramasını sağlayan bir yöntem yaratmıştı. 5 gün boyunca içeçek ve bazı mineraller dışında yemek yememek üzerine farklı bir bakış açısı kazanma yöntemiydi bu. kaçımız kazandığımız bakış açılarını kolaylıkla farkedip bir olaya atfedebiliyoruz? aileden birinin ölümü, yıkıcı bir ayırılık, kaza vb. şok edici durumlar dışında yalnızca büyüdük ve farklı düşünüyoruz gibi hissediyoruz.

    aynı stoic meditasyonlar gibi; yerde yatmak, bir gün hiçbir şey yememek, sevdiklerinin ölümlerini düşünmek ve yaşanılacak duyguları hissetmek ve bunları olağanlaştırmak, yani kısacası her neyde iyi hissediyorsanız bunu kaybedeceğinizi size hissettiren bu gibi olgular ile her daim akılcı, rasyonel, duygulara yenilmeyen birini yaratmak, farklı bir bakış açısını bile isteye kazanmak aslında mümkün.

    hem elliott takip edilmeli, hem de o kitaplar okunmalı.

    edit: elliot in tavsiye ettiği kitabın yazarı 6 mayıs 2020 dek kanserden ölmüş. (bkz: stefan aarnio)
hesabın var mı? giriş yap