• sadece iskenderiyle değil kayseri mantısı ve hatayı aratmayan künefesiylede kayserinin vazgeçilmezlerindendir.
    denemek isteyenlerin sipariş verebileceği adres
    http://www.kayseriye.com/
    (bkz: yiyin gari)
  • başlarda beğenerek gittiğim, lüks bir yemek yeme tercihi. zamanla ne olduysa iskender gelip, üstüne otomatik olarak gelmesi gereken tereyağı gelmeyip istediğimizde "biz yeteri kadar koyduk abi" denilen yer. başka yerlerde olmayan bir çok çeşit bulundurur, ama başka yerlerde buraya nazaran daha kaliteli yiyebilirsiniz, buradaki fiyatlar biraz yüksektir.
  • kayseri'deki maalesef tekeldir.

    bir misafiriniz geldiğinde götüreceğiniz alternatifi bulunmamaktadır. gelen kişiye, niyetinize göre başka yerlere de götürebilirsiniz orasına karışmam tabi de.

    rekabetin güzel bir şey olduğunu anlamamıza yardımcı oluyorlar. mecbursunuz ne de olsa onlara.

    fiyatları da oldukça tuzlu. kendi yaptırdıkları, melikgazi belediyesinin karşısında bir binaları da var. 4 katlı ve her gün binlerce kişiye yemek veriyolar. yanlış anlaşılmasın kendileri vermiyor, kodoman kayseri halkı veriyor.parasıynan.

    çarşıdaki yeri daha sıcak en azından.
  • 3. gunum kayserideki. ve daha 12 gun daha burada olacagim dusunuldugunde, tekel olmasindan da mutevellit, bana epey bir kilo aldiracak yerdir. henuz, porsiyonlarinin buyuklugunden korkup da iskenderini deneyemedim ama yedigim kadariyla yaglamasi ve yaprak sarmasi mukemmel. bamya corbasina ise denk gelirseniz sakin kacirmayin derim.

    fiyatlara gelince, istanbuldan sonra bana heryer ucuz gelmekte efendim.
  • yemeklerinin lezzetine diyecek yok ama servis kalitesi düşündürücü. ortalıkta boş boş dolaşan bir sürü garsona rağmen, içecekler yemekler geldikten nice sonra, bizim hatırlatmamızla gelmiştir. kallavi porsiyonlar sonrası içilmesi şart olan çay ise, sipariş etmemize rağmen bir türlü gelememiştir. tek seferle mekan değerlendirmek çok doğru olmayabilir ama garsonların suratındaki bıkkınlık ifadesi, genel bir problem izlenimi veriyor.
  • sivas caddesi'nde bulunan şubesinde* cuma günleri 12.30-13.30 arasında(yani öğle yemeği vaktinde) hizmet verilmemektedir. bilin bakalım niye?

    (bkz: cuma namazı)
  • 9 sene öncesine kadar müdavimi olduğum ve iskenderdeki tadını deli gibi özlediğim lokanta.
  • kayserinin meshur iskendercisidir.ama en cok yaptıgı salatalara bayılırım
  • bundan 15-20 sene önce çok daha iyi iskender yapıyorlardı.kayseri meydanının yakınındaki iskender şubeleri bariz bir şekilde daha iyi iskender yapmaktadır.elmacıoğlu iskender'de sadece iskender değil çok çeşitli yöresel yemekleri de yiyebilirsiniz.genelde dışarıdan misafirleri gelenlerin ilk götürdükleri yerdir ve sizi mahçup etmezler.küçükken babam takdir al sana 1,5 yada 2 iskender ısmarlayayım derdi bende salak gibi her seferinde fit olurdum :)
  • sanılanın aksine en başarılı yemeği ne mantı ne de iskender olmayan, kayseri'nin çok sağlam restoranı.
    (bkz: etli yaprak sarma)
hesabın var mı? giriş yap