• bir tiyatro oyunu.

    bir sahnesinde oyuncu allah konuşuyor izlenimi vererek bir kişiyi keklemetedir.
    bu esnada önce salonda bulunan türbanlı arkadaşlar dışarı çıkarlar. ardından dinci arkadaşlar tarafından salon basılır ve oyun durdurulmaya çalışılır.
    uzun süren çabalar sonucu olay sahneye aksettirilmeden kapatılır. ama oyun bir daha sahnelenemez...

    sene: 1997
    yer: marmara üni. göztepe kamp.
  • uzmanlık alanım
  • bizim tiyatro'nun * turnelerinden birinde oynadığı yargı adlı oyun da basılmış allahtan bir sorun çıkmadan tatsızlık bastırılmıştır.
  • en bi güzel kurabiye çeşidi.fırından yeni çıkmış olacak,mis gibi kokacak,ağızda eriyecek,üzerinde pudra şekeri olacak falan.
  • mükemmel bir lezzet. gerçi elmanın her türlü şekerli hamur işine gittiğini düşünüyorum. meyveli pastalar içerisinde birinci tercihim elmalı olanlar. elmalı olanların içerisinden ise kurabiye.
    tabi tarçınlı tercihde her daim bir adım öndedir diğerlerine nazaran.
  • kurabiyelerin en nefisi. içine bol tarçın ve ceviz konursa daha da enfes olur. ayrıca kendisi yapmaya değer bulduğum ender hamur işlerindendir.
  • tarifini ilk olarak ekside aradigim, bulamayinca hayal kirikligina ugradigim kurabiye. benim gibi eksiyi bazen tarif icin de kullanan ese dosta kolaylik olsun diye tarifini de yazayim tam olsun;
    1 paket yumusamis margarin( petegin uzerine koyup orda unutmayin, temizlemesi zor oluyor)
    1 cay bardagi yogurt
    1 cay bardagi siviyag
    1 su bardagi pudra sekeri
    kabartma tozu
    3-4 su bardagi un

    ici icin
    3 - 4 tane elma
    dovulmus ceviz ya da findik ici
    3- 4 yemek kasigi seker
    tarcin

    un, margarin, yogurt, siviyag ve pudra sekerinin yarisi ve kabartma tozu ile hamuru yogurun. uzerini ortun, dinlenmeye birakin. diger taraftan, elmalari rendeleyin ve bir tavada elmalarla sekeri biraz pisirin(elmalar suyunu cekene kadar). cevizleri de ekleyin. atesten aldiktan sonra da tarcini ekleyin, karistirin, sogumaya birakin.

    hamurdan kucuk yuvarlaklar alip acin(elinizle duzlestirin) ortasina icten koyun ve karsilikli iki kenari bohca gibi kapatin. ya da ceviz kadar parcalar alip merdane ile acip kare seklinde kesin. sonra da onu ucgenlere ayirin. ucgenin genis kenarina elmali ici koyup sigara boregi gibi sarin. sekil size kalmis yani. hafif yaglanmis tepsiye ya da yagli kagit serilmis tepsiye dizin. 180 derecede onceden isitilmis firinda pembe pembe olana kadar pisirin. firindan cikardiktan sonra uzerine kalan pudra sekerini serpip servis yapin.
    bosverin servis yapmayi, oturun afiyetle yiyin. ben oyle yaptim, oyle daha lezzetli oluyor..
  • üşenmeyip yapılsa hergün bıkmadan usanmadan yenebilecek harika kurabiye.
hesabın var mı? giriş yap