• başkasının yaptığını, geliştirdiğini, yarattığı eseri saygı ile karşılamak. eser beğenilmese veya karşıt görüşlü bir fikri temsil etse de o eseri korumak, yok etmemek

    en basitinden ekmeği yere atmamak olarak algılanır bu tutum.
    ideoloji olarak karşıt görüşlü bir insanın heykelini kırmak da emeğe saygısızlıktır. heykeltraş uğraşmıştır bununla. bir sanat eseri olması gerekmez.
    her türlü vandalizm de emeğe karşı gösterilen saygısızlık örneğidir.

    emeğe saygı göstermek emeği meydana getiren kişiye karşı saygı göstermektir
  • tam üretim olmayan alanlarda, sanat mevzularında bol miktarda sömürülen kavram.

    bir işi değerlendirmeyi imkansız kılan bir duvar örer bu anlayış. kötü iş yapılmış denemez, ne kadar az uğraşıldığı, kıçıyla yaptığı bilinse de bok gibi film çekmiş dedirtmez.
  • tümüyle işyerlerinden oluşan apartmanımızın asansör lambrilerine, muhtemelen yemek getiren birisi tarafından anahtarla kazınarak hatırlatılmış kavram: "bahşiş veriniz, emeğe saygı gösteriniz".
  • emeğin niteliği, amacı ve sonuçları ile değerlendirilmesi gereken mevzu. misal bi naneye yaramayan ama güzel gözüken lakin binlerce insanın sömürülmesiyle varolan piramitler delilik mahsülüdür. tıpkı günlerce uğraşılmış ama hiç bi naneye benzemeyen ama ressamı tarafından yere göğe sığdırılamayan resim veya gaz odası gibi. delilik saygı duyulan değil hoş görülmeye çalışılan bir nanedir.
  • saygı getirir..
  • manasız bir laftir. onemli olan hangi konuda emek harcandigi ve sonucta neye varildigidir. hayati boyunca keman calmayi beceremeyecek bi insan 20 yılını bu işe vermis ve hala calamıyorsa emegine saygi filan duymam, niye gidip becerebilecegi bi konuda azim etmememis bu armut surat diye dusunurum. ayni sekilde buyuk bir emek sonucu arka arkaya sekiz igne yutup sonra bunları burnundan cikarabilen bi insana saygi duymak icin hic bi sebep goremiyorum. ayni mantikla gidersek buyuk emek harcanip yapilmis filmler eger kotuyse kotudur, emeklerine yazik olmustur insanlarin, saygi duyulcak bir yani yoktur, kaynaklarin bosa harcanmasidir...
  • emek olduğunu hisseden kişi beğense de beğenmese de bir bütün olarak emeğe saygı gösterir,hor görmez yani.. bir açıdan emeğe saygı göstermek her emek verilen şeyi sevmek zorunda olmadığımızı da hatırlatır..
  • (bkz: #20237677)
  • emege saygi gostermek bence cok acik soyluyorum insanin kendi bulasigini kendi yikamasidir. hayir bekle, daha da iyisi, yeni utulenmis kiyafetleri karis kurus etmeden dolaba yerlestirmek, saga sola atmamaktir. annenin, babanin, sevgilinin, en olmadi kendi emegine yazik be o kadar ugrasmis/sin, didinmis/sin sonra o emeklere yazik oluyor sirf kicini iki dakka daha kipirdatip tam yapmadigin icin bi seyi.

    annem bi insani sevmek emegine saygi gostermektir derdi.
    var mi artiran?
hesabın var mı? giriş yap