• son seçimlerde %0.9 oy alan sosyalist parti, ip kadar oy olmasına rağmen sözlükte altında kendisiyle ilgili entry bulunmamasını ise büyükşehirlerde fazla isimlerinin duyulmamasına, ve kendilerini popülist politikalara alet etmemelerine bağlıyorum en azından ateş hattı'nda hiç emepli görmedim.
  • tdkpnin geleneginin uzantilarindan bir tanesidir. emek partisi kapatilinca, 996'da bu partinin yerine kurulmustur.suan ki genel baskani levent tüzel'dir.bir dönem can yücelin kurucusu ve üyesi oldugu parti.ortadoguda suregelen soykirima ve uygulayicisi israil'e karsi en net tavri ortaya koyan, f tipi ve ohal uygulamalarina karsi duran, ab ve nato türü yayilmaci siyasetin araclari olan olusumlarla iliskiyi kesmeyi savunun, sendikal ve siyasal örgütlenmelerin özgürlügüne önem veren, kdv basta olmak üzere kimi vergilerin kaldirilmasini saglayacak, yök basta olmak üzere birtakım faşist oluşumların tasfiyesini baslayacak, imf-dünya bankası çözümleri hayır diyen,populist soylemden uzak, öncelikli duyarlılıklarının demokratik halk iktidari, işçi ve emekçi örgütlenmesi olduğunu belirten, türkiye'de "yasal" bir sol parti olmanın zorlukluklarını yaşayan, sözde yasal olmayan örgütlerden başka başka amaçları olan oluşum. gunluk evrensel gazetesi,evrensel kültür ve ozgurluk dunyasi dergileri emegin partisi'nin yayinidir.

    (bkz: emep)(bkz: emek platformu)(bkz: sivil yurttas girisimi)(bkz: can yücel)(bkz: metin göktepe)(bkz: sunay akin)(bkz: evrensel basim yayin)

    http://www.emep.org/
  • 3 kasım 2002 seçimlerine de katılacak olan siyasal parti.
  • ayrıca geçtiğimiz haftalarda odp,shp ve hadep ile birlikte seçime bi isim altında girme çabaları vardı fakat olumsuz sonuclanmisti.
  • hackerlerin web sitelerini hackleyip "türkiye bir bütündür, bölünemez. bu ülkeyi size yar etmeyeceğiz” yazdiklari parti
    http://www.emep.org/
  • emeğin partisinin 27 kasım 2005 tarihli kongresiyle yeniden aldığı isim.
  • diğer sosyalist hareketlerle karşılaştırıldığında gelişmiş zihinlere, medeni yönetim ve taraftar kitlesine sahip, görüşlerine katılınmasa bile saygı duyulup, en azından kendini ifade etme özgürlüğünü kullanması-kullanabilmesi konusunda desteklenmesi gereken, evrensel gazetesini çıkaran siyasi parti.
  • stalinist bir partidir ayrıca.

    zamanın ötesinden edit: eğer parti stalinist değilse ve stalinizm kötü bir şeyse yahut tam stalinist değil de staline pozitif bir bakışı varsa sözlükteki emek partililer beni uyarabilirler hoşgelirler sefa gelirler, yalnız eğer parti stalinistse neden kötüleniyor anlamış değilim. bu arada eğer kötüleyenler partili/sempatizanı değilse iyice anlamış değilim, en mantıklı açıklama herhalde onlar gerçekten stalinist değil gerçek stalinist bizleriz saikiyle kötüleniyor olmasıdır.
  • 22 temmuz s2007 eçimlerine dtp'nin bağımsız adaylarla girdiği illerde ve büyük illerde katılmayacak olan, geri kalan 45 ildeyse mecburen aday gösteren siyasal parti. zira iki defa üstüste seçime katılmamak partilerin kapanmasına yol açıyor.
  • ilk adı emek partisi olup kapatıldıktan sonra emeğin partisi adını almış olan partidir. 2005 yılında ise mahkeme kararıyla ismine tekrar kavuşarak tekrar emek partisi olabilmiştir.

    22 temmuz seçimlerine bağımsız adayları destekleyerek katılmıştır. siyasi partiler yasası nedeniyle 45 ilde seçimlere usulen katılmış, buna rağmen %0,08 oy almıştır.
hesabın var mı? giriş yap