• iyisiyle kotusuyle, dogru bildiklerini insanlarla payla$maya cali$mi$; kantitatif olculer ile vurgulamak maharet ise hatiri cokca sayilir bir zamanini sadece bir dogrultuda harcami$ bir insanin hayal kirikligina ugramasidir.
    bir kizin pe$inden ko$arsiniz, onu birazcik tebessum ettirebilmek icin olmadik maymunluklar yaparsiniz, elini tutabilmek icin kar yagmasini beklersiniz. sonra ne olur? nerden ciktigi mechul biri gelir, butun yaptiklarinizi ve daha onemlisi "sizi" bile unutturur o kiza.
    veyahut; sozlugun ba$indan saatlerce kalkmazsiniz, en zor sinavlariniza cali$tiginiz zamandan kisarsiniz ama yine "gunde iki sigara" gibi azalttiginiz tiryakiliginizi birakamazsiniz. sonra bir bakarsiniz ki caylak olmu$sunuz, bir korku sarar apansizin titrersiniz. hayatta emegin ne kadar kiymetli oldugunu bir daha gorursunuz, bin defa pi$man olursunuz. bilmezsiniz ne du$unur ulu eskiler, aynen o guldurmeye cali$tiginiz guzelin ne du$undugunden haberiniz olmadigi gibi.
    yapabilecek fazla bir $ey yoktur, onemli olan insanlarin emeklerini biriktirmeleri degil onlari payla$maya olan meyilleridir. hicbir sifat istemeden yapabilirseniz, sadece yazdiklarinizin sozluge epistemik bir katkida bulunmasi ise cabaniz, oturur entrylerinizin yarisini silersiniz. vakia ki farkedile, temenni ki yayila, seviye yukseltile. (cuvaldizim elimde durmakta)
  • allah'in cezasi bir ders vermek zorundasinizdir. bir sinif dolusu cocuk kar$inizda kurulmu$, soylediginiz her $eyi pur dikkat dikte etmektedirler. iclerinde en son yapilan sinavda yamulmu$ bir matematik ozurlu de bulunmaktadir. size durmadan $evke gelmi$ bir bicimde sorular sorar, halbuki sordugu sorularin cevabi tahtada siritmaktadir.mesela:
    v=p.y/m e$itliginde* m (money supply-para arzi) artarsa ne olur, neden soylemiyorsun, ben bunun icin mi geliyorum bu derse, humppphhhffm, grrrr, $eklinde havlar bu cocuk. sordugu sorunun abesligini, komikligini goremeyecek seviyede matematik bilgisi olan bir 4. sinif ogrencisidir bu. hicbir $ey diyemezsiniz, yine anlatirsiniz.
    sonra gider bu abu$, bir sonraki sinavda ayni soruyu yanli$ yapar. gotunuzle gulersiniz ama uzulursunuz de. emekler bo$a gitmi$tir, mankafalinin tekine ufacik bir bagintiyi izah etmek icin 20 dakika ugra$mi$sinizdir, halbuki o vakitte 5 tane bolme i$lemini bilen cocuga bir ust seviyedeki konuyu rahat rahat anlatabilirdiniz.
  • iki hafta boyunca bir proteini aritmaya calisip, son dializden sonra tüpü devirip proteini buzlarin üzerine sacmak olayi..
  • ihtimali dahi insanın içini karartan ve ateşin sigarayı yiyip bitirmesi gibi insanı bitiren bir durumdur. sen elinden gelen her şeyi yapmışsındır ama senin elinde olmayan sebeplerden ötürü amacına muvaffak olamamışındır. emekler zayi olmuşsa, insanlar da zayi olmuştur. zira insan dediğin şey de emek değil midir?
  • (bkz: emekler sümek oldu)
    (bkz: heba)
    (bkz: emek emek)
  • çok fazla bu duyguyu yaşayınca insanda acı bir gülme etkisinden başka bir şey yaratmıyor.
  • patronların tarafından şirketin için çok acil olarak tanımlanan bir yazılım için aylarca kafa patlatırsın(veritabanını nasıl dizayn etmeliyim, hangi yazılım dilini kullanırsam daha doğru sonuç üretirim vs .vs. ). birçok kez yazılımı acil olarak tanımlayanlarla ve departman sorumlularıyla bir araya gelirsin- projeye yöne verirler bir nevi- onlarla birlikte yapar geliştirirsin. ama iş biter proje tamamlanır. patronların ve departman sorumlusu biz bunu satın alalım der. mal gibi kalırsın.
  • emek verdiğin şey boşa gidebiliyorsa motivasyon kaynağında sıkıntı vardır. inattan emek verilmiştir, çaresizlikten emek verilmiştir. ziyanlığı daha başından bellidir dediğim durum.
  • gençliğimi geri verseleer..
    bu kez en çok kendimi severim..
    veririm o yaride..
    kime sevdirirse sevdirsin..
    kimi öldürürse öldürsün
    kimi güldürürse güldürsün
    umurumda değil kaşı gözü gül yüzü..
    aah..
    yıllarım gitti !
  • acıdır.
hesabın var mı? giriş yap