• yeni kabul edilen bir yasayla, emekli olmuş akademisyen vekillere geçilen kıyaktır. beyzadeler hem emekli vekil maaşı hem de akademisyen maaşı alacaklar. üstelik istedikleri üniversiteye geçme hakkıyla birlikte.

    --- spoiler ---
    tbmm milli eğitim komisyonu’nda akp milletvekillerinin oylarıyla akademisyen milletvekillerine milletvekilliğinin bitmesinin ardından istedikleri üniversitede çalışma imkanı getirildi. emekli milletvekilleri, bu uygulamadan maaşlarıyla birlikte öğretim üyeliğinden de maaş alarak yararlanacak.
    --- spoiler ---

    link
  • akp'nin yeni çıkardığı yasa ile ortaya çıkan kıyak.

    şu videonun ilk 15 dakikasına bakın detaylarıyla anlatılıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=xdn0gekopo0

    yurtta kızlar yanarken akpliler bununla uğraşıyor. akademisyen emeklisi vekillere 5.500 lira fazladan maaş verilmesini öngörüyor bu tasarı.

    bitmedi!!! bu tasarıya göre bu vekiller vekilliği bittiğinde kendilerinin istedikleri üniversitede akademisyenliğe devam edebilecekler. yanlış duymadınız. adam dese ki ben boğaziçi'de hoca olacağım, odtü'de hoca olacağım, itü'de hoca olacağım, direkt orada hoca olabilecekler.

    ekleme: neyseki tasarı çıkmadı rahatladık.
  • akp döneminde bir gece yarısı gerçekleşivermiş...

    https://mobile.twitter.com/…atus/870751278779043843
  • “yasaya eklenen iki madde sözcüsü olduğum komisyonu ilgilendiriyor. bunlardan birisi tarafımızdan üç kez püskürtülen ama inatla getirilen öğretim üyelerinin vekilliği bittikten sonra üniversiteye döndüklerinde hem kendi hem de emekli milletvekili maaşını birlikte almalarını sağlayan madde. ancak bir başka öğretim üyesi vekil olmayan emekli olduktan sonra tekrar üniversiteye döndüğünde sadece kendi maaşını alacak. bu maddeyi 24 ve 26’ncı dönemde getirmek istediler ama getiremediler torba tasarı içinde. türkiye kan ağlarken herkes 13 şehidinin yasını tutarken gece yarısı komisyona yine bu tasarıyı getirip milletvekili emekliliğine ikinci bir maaş eklediler. bu ramazan ayında herhangi bir şey yediğiniz zaman oruç bozuluyor. peki hak yediğiniz zaman bozulmaz mı oruç, kabul olur mu? türkiye şehitlerine ağlarken gece yarısı milletvekillerinin kendilerine böyle bir kıyak yapmaları acaba ne kadar ahlaki ve onurlu bir davranış? ikinci madde ise iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili. türkiye iş kazalarında avrupa birincisi dünya üçüncüsü. 50’den az işçi çalıştıran iş yerlerinde işverenin kendi imkanlarıyla iş sağlığı güvenliğini sağlayabilmesine olanak tanınıyor. iş kazalarında ölüme devam deniyor yani”

    http://www.arti49.com/…fte-emekli-maasi-819316h.htm
hesabın var mı? giriş yap