• chp grup başkanvekili özgür özel tarafından, kurban bayramı’nda yaklaşık 1650 tl tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verilmiş. aslinda tüm partilerin heybesinde benzer secim vaatleri vardı. eskiden olsa "akp'nin oylarıyla genel kurulda reddedilir" derdim ama mhp kelek yapmazsa kabul edilir.

    bu ikramiyeden emekli milletvekilleri, bakanlar ve cumhurbaşkanları muaf tutulmuş.
  • kurban bayramı ve ramazan bayramı öncesinde 1000'er lira emeklilere ikramiye verileceği verileceği, başbakan binali yıldırım tarafından açıklandı.
  • seçim sonrası çok acı tedbirlerle finanse edileceği besbelli böyle bir ödemeyi seçimi kazanması garanti bir ittifak niye yapsın diye düşündürten haber.

    seçimi atlatalım ne olursa sonra olsun mantığı ülkeyi ekonomik çöküşe götürür.
  • (bkz: ulufe)
  • cumhurbaşkanı vadettikten 24 saat geçmeden doların 5 kuruş zıplamasıyla, daha cebimize girmeden satın alma gücü erimeye başlamış olan para.
    korkarım cebimize girdiğinde 'kalp para'dan farkı kalmayacak!
  • emeklilerin maaşları gerçekten çok ama çok düşük. özellikle bağ-kur emeklileri aldıkları o maaşlar ile nasıl geçiniyorlar anlamakta zorluk çekiyorum. bizim insanımız balık hafızalı olmasa emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını unutmayıp faturasını keserler. yılda 2 kere insanlara kendi ceplerinden veriyormuş gibi ikramiye veriyorlar ve bu gerçekten günümüz şartlarında devede kulak kalıyor. insanlara uyguladıkları politika tamamen kul etme politikası. bunu toplumumuz çok güzel yemekte. yılda 2 kere insanlarda algı yaratıyorlar biz sizi düşünüyoruz şeklinde ama diğer 10 ay düşündükleri yok. ekonomiye gelince o kadar çok israf var ki emeklilere yapılan bu ödemeler fazlasıyla helal gibi geliyor bana.
  • emekli maaşım yatmaya başladıktan sonra takibe aldığım başlık *
  • desttek.com isimli haber sitesinde 6 haziran 2020 tarihinde “asgari ücretli çalışanlara kurban bayramı’ndan önce 3.500 tl ikramiye verileceği” iddiasını içeren bir haber paylaşıldı. haberin devamında ise asgari ücretle çalışan kişilerin bundan böyle her yılın aynı ayında 3.500 tl ikramiye alacakları söylenmiş.

    tbmm’nin kanun teklifleri ve kanunlar sayfası ile resmi gazete’de araştırıldığında konu ile ilgili hiçbir çalışmaya rastlanmıyor. bu sebeple haberde yer alan iddia yanlış.

    detay: https://www.dogrulukpayi.com/…ye-verilecegi-iddiasi
  • kurban ve ramazan bayraminda emekliye en az 1 net asgari ucret kadar verilmesi gereken destektir.
    suan da millet ittifakindan baska emekliyi düşünecek kimse de bulunmuyor.
hesabın var mı? giriş yap