• tam adı muhammed emin el hüseyni. hacı emin olarak da bilinir. 1895 – 1974 yılları arasında yaşamış filistin milliyetçisi ve kudüs müftüsü. osmanlı ordusunda topçu subayı olarak görev yapan el hüseyni, bir süre izmir’de yaşadı. kudüs’e döndükten sonra 1916 yılındaki arap isyanında aktif rol alarak, lider konumuna geldi.

    osmanlı idaresinden sonra filistin topraklarından yahudileri çıkarma çalışmalarına girişti. anti-semitist * gösteriler, sabotajlar düzenledi. filistindeki ingiliz yönetimi kendisini 10 yıl hapse mahkum ettiyse de şam’a kaçtı. 1921’de askeri yönetim sivilleşince yeni ingiliz yüksek komiseri kendisinden özür diledi. aynı tarihte de müftü oldu.

    1936’da filistinde çıkan büyük arap isyanının lideri olarak, yahudilere toprak satışını, filistine yahudi göçünü önlemeye çalıştı. ingilizlerle yine arası bozuldu ve ingilizler dini liderliğini tanımadıklarını ilan ettiler. 1937’de lübnan’a kaçtı.

    emin el hüseyni’nin en ilginç politikası 1933’den itibaren nazilerle yakınlaşması oldu. reinhard heydrich, heinrich himmler, adolf eichmann ile irtibata geçti. 1941’de berlin’e giderek bizzat hitler ile görüştü. yahudileri filistinden atmak için destek talep etti. hitler resmi bir taahhüt vermedi ancak söz ile, filistin ideallerini almanya’nın paylaştığını beyan etti. kafkasları tamamen ele geçirince yahudileri filistinden atacağını da ekledi. himmler’le yaptığı görüşmede de balkan müslümanları ile arasının iyi olduğunu, almanya için silahlı bir kuvvet oluşturabileceğini söyledi . (bkz: handschar)

    savaştan sonra isviçre’ye kaçan el hüseyni, tutuklandı ve fransa’da ev hapsine alındı. buradan da kaçmayı başarıp, kahire’ye gitti. nazi avcısı siyonist gruplar ingiliz hükümetine başvurup, müftüyü savaş suçlusu olarak yargılanmak üzere geri istediler. ingilizler bu başvuruyu reddetti. çünkü halen hem mısır hem de filistin’de kontrol ellerinde idi ve böyle karizmatik bir liderin yahudilere teslim edilmesi ile yaşanacak büyük bir kaostan ürktüler.

    1948’de gazze şeridinde filistin hükümetini kurduğunu ve hükümet başkanı olduğunu ilan etti. bu hükümet, mısır, suriye, lübnan, ırak ve suudi arabistan dışında hiçbir islam ülkesince tanınmadı.

    1974 yılında beyrut’ta öldü. kudüs’e gömülme vasiyetine rağmen, israil tarafından bu talep reddedildi.
  • fotograflarina, führer ile yaptigi goru$menin ozetine, buyuk nazi-islam dostlugu ve kendisi hakkinda daha bir cok bilgiye adreslerden ula$ilabilir:

    http://www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/
    http://www.libertyforum.org/…panded&sb=5&o=21&part=
  • çıkarları uğruna nazilere yaltaklanmaktan çekinmeyen eski kudüs müftüsü. http://commons.wikimedia.org/…lligen.jpg?uselang=tr
  • 1897 doğumlu, 1974 ölümlü eski kudüs başmüftüsü.
  • netanyahu'nun, yahudi soykırımının esas tertipçisinin hitler değil emin el-hüseyni olduğunu belirtmesi, popülist siyasetçinin bugünü ve geçmişi nasıl istediği şekilde çarpıtabileceğini göstermesi açısından ibretliktir. pes.
  • (bkz: #55720574)
  • ikinci cihan savaşı günlerinde emin el hüseyni , eski efendisi ingilizlere baş kaldırarak nazilerin yanında yer almıştır.

    ve hitler lehine ‘cihat’ fetvaları çıkarmıştır.

    ayrıca italya’ya gitmiş , mussolini’ye hizmet arz etmiştir.

    özellikle balkan müslümanları hitler yanında savaşa çağıran radyo konuşmaları yapmıştır.

    hitler ordusuna kattığı müslüman askerlerin osmanlı fesine benzeyen başlıklarına bir nazi kartalı , bir nazi haçı ve bir de kuru kafa koyduran emir el hüseyni , hitlerle bizzat görüşebiliyordu.

    kudüs müftüsü kadar etkili olmamakla birlikte , müslümanları allah ile aldatarak hitler’in saflarına iten sözde ‘ din adamlarından biri de ıraklı bir şeyh oğlu şeyh olan seyyid raşid el-geylani’dir.
    1933- 1941 yılları arasında ırak’ta başbakanlık koltuğuna 3 kez oturmuştur.

    hüseyni ve geylani’nin hitler ve mussolini ile ilgili allah ile aldatma oyunlarından en hayasızcalarından biri şuydu ;
    bu adamlar , hitler’in esasında ‘haydar’ adıyla gizlice müslüman olduğunu , mussolini’nin ise yine gizlice müslüman olup ‘ musa nili ‘ adını aldığını yayıyorlardı.
    filistin’den kafkaslara kadar. propaganda o kerteye gelmişti ki bazı müslüman gruplar şöyle nakarat tutturuyorlardı ;

    ‘’ ne monşer ne mister . gökte allah , yerde hitler. ‘’
  • meşhur bir arap ailesine müntesip olan kudüs müftüsü. ailesi, 1914 senesinde, kudüs petrolleri için standard oil isimli amerikan menşeli bir petrol şirketiyle anlaşmıştı ki, bu şirket bir rockefeller kuruluşuydu. emin el hüseynî, meşhur yahudi okulları alyans mektebinden mezun oldu. mektebin kudüs müdürü, mustafa kemal'le bir dönem dostluk icrâ etmiş, siyonist aktivist albert antebi idi. birinci cihan harbinde ittihatçılarla birlikte teşkilat-ı mahsusa'da çalıştı. cemaleddin afgânî gibi ingiliz yetiştirmesi masonlardan ders aldı. harpten sonra filistin'deki ingiliz yüksek komiseri tarafından kudüs'e müftü tayin edildi. herbet louis samuel, bu atamayı yapan kişiydi ve sıkı bir siyonistti. kendisine 'birileri' tarafından yahudi karşıtı isyan çıkarma görevi verildi, hüseynî bunu gerçekleştirirken, yanında charles richard crane vardı ve onu maddî olarak destekledi. bu isyanın ardından, birinci dünya savaşında alman şark istihbaratında görevli olan, ermeni tehcirini destekleyen ve müslümanları cihada çağıran baron von oppenheim vasıtasıyla hitler ile görüştü. von oppenheim'ın ailesi, ünlü bir tapınakçı ailesidir ve kendisi de bir yahudidir. ama oppenheim, ikinci dünya savaşında nazileri destekledi. hitler ile birlikte müslüman gençlerden bir ordu kurdu.

    israil'e bir vatan tesis edilmesinde kilit rol oynamış, fazla akıllı olmayan ve gayrı muteber bir müslümandı.
hesabın var mı? giriş yap