• izmir eski foça'ya bağlı yeni bağarası köyü ile yeni foça arasındaki tali yolda bulunan, eğer yeni bağarası tarafından girmişseniz yaklaşık 1-2 km ileride bulabileceğiniz derme çatma bir kulübe ve yanında ondan hallice tek göz ahşap bir barakadan oluşan gözleme evi.

    yeri öyle sapa bir yerdedir ki insan ilk görüşte burası ancak sinek avlar diye düşünebilir. lakin gözler mekanın önüne park etmiş arabalara çevrilince kişi bu düşüncenin yersiz olduğunu hemen anlayacaktır. yerin hiçbir albenisi yoktur. oraya giden insan sadece emine bacı'nın nefis gözlemelerine odaklanmış bir şekilde gider. neye oturduğunun hiç mi hiç önemi yoktur. bu belki plastik bir sandalye olur belki de eskimiş bir koltuk. orada olmak anneannenizin eskimiş evinin bahçesinde olmak gibidir. her şey eskidir ama pis değildir.

    müşterisi sadıktır emine bacı'nın. gözlemesini yiyen bir dahakine yanında başka arkadaşlarıyla gelir. o arkadaşlar da başka arkadaşlarına tattırır bu gözlemeyi. böyle gittikçe büyüyen bir müşterisi vardır buranın.

    öncelikle bir gözleme için o kadar yol tepmeye değer mi demeyin. hemen gidin ve kendinize otlu-mantarlı-peynirli bir gözleme söyleyin. tercihinize göre daha başka çeşitlerde gözlemeler de var ama benim favorim dediğim gibi otlu olanı. yaklaşık 15-20 dk. sonra bildiğin büyük plastik çay tepsisi içinde devasa gözlemeniz yanında foça ayranıyla hazır olacaktır. eminim tattıktan sonra benim önceden yediğim gözlemeler gözleme değil de neydi ya da onlar gözleme ise bu nedir diye düşünmeden edemeyeceksiniz. çok da pahalı bir şey değildi hatırladığım kadarıyla. bir gözleme 5 lira falan olması lazım. her kuruşu helal olsun emine bacı'ya.

    edit: emine bacı'yı ve gözlemesini görmek isterseniz ahan da videosu.

    http://www.dailymotion.com/…otlu-gozlemes_lifestyle
  • yediğim en lezzetli gözlemelerin yapıldığı yer. bütün o güzel gözlemeler, lays reklamındaki teyzenin gözleme versiyonu bir teyze tarafından yapılıyor. çok enteresan da bir menüsü var. fiyat olarak çok uygun, lezzet olarak mükemmel bir yer. ayrıca bulunduğu yer itibariyle risk budur diyebilmiştir.
  • hayatiniz boyu gorup goreceginiz en salas, en zevksiz, hatta pismis hissi yaratan, en sapa yerinde bulunan gozlemeci... gozlemeler enfes olsa da siparisi verirken biraz tuz koyuverin demeyi unutmayin. aksi taktirde tuzsuz hic bir seye benzemiyor!
  • tv, instagram derken artık sosyal medyada her yerde karşıma çıkan meşhur mekan. sonunda bu haftasonu gidip görme imkanı bulduk ve bayıldık.

    sanırım izlediğim görüntülerde gözlemelere odaklandığım için mekana hiç dikkat etmemişim. dünyanın en salaş gözlemecisi olabilir. kapalı alanında bir soba var, şark köşesi gibi divanlar konulmuş. bahçesinde ise koca taşı masa yapmışlar, evdeki eski koltukları bahçeye çıkarmışlar, sandalyeler deseniz her biri ayrı telden çalıyor ama amaç gözleme olduğu için bu ayrıntılara pek takılmadık. yine de mekan düzgün olsun takıntısı olanlar varsa gitmesin çünkü yemek yerken kafanıza incir düşebilir, koltuğunuza kedi çıkabilir.

    gözlemelere gelecek olursak, çeşit çeşit gözleme var ve her birinin acısız, az acılı ve acılı seçeneği mevcut. biz bir tane acılı patlıcanlı mantarlı, bir tane de az acılı otlu peynirli söyledik. gelen gözlemeler karşısında şok olduk çünkü başka yerlerde yediğimiz gözlemelerin iki katı büyüklüğündeydi. sevgilim ve ben obur insanlar olduğumuz için hepsini yedik ve hayatımızda yediğimiz en güzel gözlemelerdi. mutlaka tekrar yiyeceğiz.*

    emine bacı'nın emine bacı olduğu her halinden belli. tatlı, tonton bir teyze. azcık sohbet etme imkanı bulduk ve ona meşhur olduğunu söyledik. o ise bize "meşhur oldum ama zengin olamadım kuzum" dedi. inşallah olursun teyze dedik. gelen araçların plakalarına baktığımızda hep başka illerden olduğunu gördük. bizim gibi sosyal medyadan keşfeden insanlar olduğunu düşündük.

    buradan sözlükteki suserlara sesleniyorum. egeliyseniz, yolunuz ege'ye düşerse bu emine bacı'ya mutlaka uğrayın, gözlemesini yiyin, azcık sohbet edin. belki o zengin olur, olmasa bile siz harika gözlemeler yemiş olursunuz.*
  • artık gözleme yapmayı bırakmış ne yazık ki.

    bugün ilk defa gittim foça - bağarası'ndaki yerine, ancak yeme fırsatı bulamadım. meğer 3 yıl önce bırakmış emine hanım bu işi. önce covid-19, sonrasında da her şeye gelen zamlar yüzünden zarar ettiğinden vaz geçmek zorunda kalmış. daha az malzeme koyarak, gözlemesinin kalitesinden ödün de vermek istememiş.

    gözlemesini yiyemesem de kendisine olan güveni hayran bıraktı beni. ayak üstü konuşurken, daha önce onun yaptığı gözlemeyi yiyip yemediğimi sordu, yemediğimi söyleyince de, “çok iyi olmuş, yoksa başka yerde gözleme yediğinde beğenmezdin o yediklerini” dedi.
hesabın var mı? giriş yap