• emine bulut kameraya dönünce '' aaağaaah''diyor bir de kalıbını siktiğim. o telefonu götüne sokup kadına bi ilk yardım yapmak aklına gelmedi dimi lafa gelince delikanlısınız hepiniz
  • bu denli vurdumduymazlık cezasız bırakılmamalı! ben videoyu izleyemiyorken o canlı canlı videoya alıp hiçbir şey yapmıyor! bu kadar olmaz artık ya.

    edit:
    bana salak muamelesi yapan arkadaşlara sesleniyorum: önünüzde bir insan bıçaklansa ve herhangi bir çocuk orada perperişan halde ise ve siz buna tanık iseniz gerçekten sadece videoya mı çekersiniz? gerçekten? belki evet video sonrası bir şeyler yaptı ancak böyle bir sahneyi kaydedebilmekte şaşırtıcı doğrusu! ben yapamazdım!

    video olmasaydı olay patlamazdı evet. zaten sıkıntı da bu değil mi! zaten temel problem bu değil mi?

    yeni edit: buyrun https://tr.sputniknews.com/…campaign=url_shortening
  • elbette bende tasvip etmiyorum lakin video çekmeseydi,şuanda yaşanan olaydan haberi olan kaç kişi olurdu.
  • sunu hatirlatayim, bu adamin cektigi video olmasaydi su anda emine bulut'u bilmiyorduk. cinayet 4 gun once islendi, ama bu video sayesinde biz o agitlari isittik, vahseti yasadik, gercek yuzumuze vurdu, haberlerde cikti.

    yoksa standart 3. sayfa olaylarindan biriydi yurdumda. donup hanginiz bir baslik actiniz?

    tamam allah belasini versin haklisiniz da, orada zaten onlarca kisi var, hangisi yardim etti? edebildi? ilk yardim hakkinda kim ne biliyor, ne kadar biliyor? okullarda ne kadar ogretiliyor?

    edit: videoya cekeni savundugumu dusunenler olmus, yazdigimi tekrar okumalarini tavsiye ederim.
    ben durumun ikiyuzlulugune ve mobese'de gorunen 50 tane davarin hicbirinin yardim etmemesine, bu tarz durumlarda ne yapilacagini kimsenin bilmemesine vurgu yapiyorum.

    edit2: @karoaspapaz'in mesaji ile henuz gerceklesen ama cok ses getirmeyen bir cinayetin daha haberini buraya koyuyorum. uzaklastirma cezasi var ama cocuklarinin onunde esini olduruyor. memleketten manzaralar. ne denir ki
    https://www.ntv.com.tr/…uldu,y-qmwlh_a0kn-meyw2p6mg
  • öncelikle öyle bir ortamda video çekmek gerçekten berbat birşey. boğazı kesilmiş bir insan önündeyken onun yüzüne telefonunu dikmişsin ve videoya çekiyorsun. gerçekten black mirror senaryosu gibi bir hadise.

    video çekmeseydi ne yapabilirdi konusuna gelince, yine izlemek dışında birşey yapabileceğini sanmıyorum. herkes yapamaz, yapmamalı da. ne yapacağını bilmen lazım, karşında boğazı kesilmiş bir insan var.

    çekilen bu videonun sonuçlarına gelecek olursak da her ne kadar “bu yaşanırken video mu çekilir” desek de bu olayın yankı bulmasının en büyük nedeni bu çekilen video.

    emine bulut bu sene öldürülen ilk kadın değil. kendisini konuşuyor ve aksiyon alınması için uğraşıyorsak söz konusu video sayesinde oldu.

    kararı verecek hakimin bile kararı bu videodan bizim istediğimiz yönde etkilenecek buna emin olabilirsiniz. verilecek cezanın indirime gitmemesi için oluşması gereken şartlar adına olumlu bir video.

    bu demek değil ki önümüzde biri öldürülürken video kaydedelim artık. ama yapacak birşey kalmadıysa ve elimizden birşey gelmiyorsa bunu yapmak faydalı olabilir. videoya çeken kişinin de çekirdek çitleyip gülümseyerek durumu videoya aldığını sanmıyorum. herkesi linç etme huyunuzdan kurtulun lütfen konu videoya çeken kişi değil.
  • evet şok edicidir ancak videoyu gör, gör ki engellemek için sen de bir şeyler yap. o kadının kızının çığlıklarını duy ki rahat uyuyabilmek için sen de kılını kıpırdat.
  • tampon yapması gerekirken öyle bir ortamda video çekmeyi tercih ederek büyük bir vebal almıştır bana göre.cezası olmalı.
  • bu konu hakkında önce çok kızıyordum ama sonra da duyarlı birisi olabilir diye düşündüm. cinayet işlenirken, katili videoya almaya çalışıyor olabilir diye düşünüyorum.

    edit: böyle düşünmemin sebebi şudur. videoyu hemen hemen izlemeyen kalmadı.

    video kaydını alan kişinin, video bitimine doğru son anda bir bağırmasını duyuyorsunuz. video'yu çeken kişi, kadını o halde görünce korkuyor ve bağırıyor, kayıt sona eriyor.
  • o kişi normal insani duygulara sahip olsa bu olay sonrasında kahrından,vicdan azabından ölürdü. normal bir insan olsa o videoyu da çekmezdi. nitekim insan değildir o yüzden hayvandan beter duygularıyla sözlükte gündem olmaması gereken kişi.
  • bu ön yargılarınız yüzünden oluyor ne oluyorsa.yahu bir düşünün bir empati yapın videoyu çeken kişi belkide olayın bu denli büyük bir şey olduğunu bilmiyordu?
    sonuçta kadının önündeki kanı görünce video bitiyor durumun vehametini anlıyor belki?
    videoyu çekenin tek amacı sıradan bir tartışma olduğunu sanmasıydı belki?
    kadını öldürecek kadar gözü dönmüş cani o kadına tartışma öncesi bağırmış olabilir bu nedenle sadece bu tartışmayı çekecekti?

    empati yapmadan şöyle etraflıca bir düşünmeden niyet okumacılığı yapmayın.
hesabın var mı? giriş yap