• tam adı emir taha çiftçi olan, ingiltere'de yaşayan genç bir müzisyen.

    adele coverı ile keşfettim ve normal koşullarda özellikle sevdiğim şarkıların coverlanması hiç hoşuma gitmez ama bu güzel olmuş. youtube kanalı da şu; link
  • spotify discover weekly zımbırtısını yıllardır bir boka yaramıyor. bana en fazla 4 kişi keşfettirmiştir, biri de emir taha. geçen hafta listeye million years agoyu eklemiş emir taha'dan. karışık modda playlist çalıyorken bulaşık yıkıyordum, cover inanılmaz sardı, bitince eldiveni çıkarttım, kimmiş lan bu adam, dedim. türk olduğunu görünce inanılmaz şaşırıp sanatçı albümünü karışık modda açtım. adamın sesi mi, aksanı mı, duygusu mu nedir bilmiyorum ama çok beğendim. bulaşık bitince instagramına bakıp ingiltere'de yaşadığını öğrendim. e tabi, dedim. türkiye'de çıkmaz.

    favorilerim ise, million years ago, 7 years, come and see me şimdilik. umarıım daha da başarılı olur.

    (bkz: as bayrakları)
  • spotify sağolsun keşfettim bu kardeşimizi, coverladığı şarkı tercihleri beni benden aldı; fake love, starboy, sidewalks, come and see me, party monster, shape of me. çok güzel sesi var, güzel de değiştirmiş şarkıları, severek takip ediyorum.
  • youtube'da cover playlistimi güncellerken takıldığım, özellikle starboy cover'ı oldukça başarılı olan müzisyen. o yaşında teknik olarak kendini bu denli geliştirmiş olması muazzam gerçekten.

    sesinin kendine özgü bir doğası var ve yorumunu oturtmaya başlamış. r&b alanında adından bahsettireceği benziyor. yolu açık olsun.
  • gecenin korunde uyutmadi herif, sesi o kadar iyi ki kiskancliktan catlamak uzereyim ve spotify'i kapatamiyorum.

    spotify weekly discover'da karsima cikti; cover yaptigi sarki million years ago ve adele oldugu icin, arpej kulagima ilk geldiginde orijinalinden daha iyi olmasina ihtimal vermemistim ancak su bir gercek ki; sarki orijinalinden daha iyi olan cover'lar listesine girecek vaziyette.

    yuh be oglum, ne yaptin sen?

    normalde on yargi ile "daha iyisi olamaz gene dandik bir cover olsa gerek" diye degistirebilirdim , o an bir isle ugrastigimdan degistiremedim ve kendisiyle tanismis olduk.

    son zamanlarda (10 sene) benzer yetenekte cocuklarimizi youtube'dan kesfettik ancak cogu unlu olamadi. muzik dunyasinda unlu olmak icin maalesef muzik degil kic bac acma ve/veya farkli imaj gerekiyor; olayin muzikle alakasi yok maalesef.

    bu nedenle gecmis istatistiklere dayanarak ve pesimist davranarak bu cocugun harcanacagini dusunuyorum. umarim yamulurum, ses rengi muthis cunku.
  • spotify sayesinde kesfettigim, harika coverlar yapan eleman. sidewalks/king of the fall parçasi harikadir.

    ileride buralar bol bol dolacaktir.
  • yeni şarkısı deep sea diving çıkmış, spotify'da son 1 saattir dinlediğim şarkıdır. bu adam hala daha nasıl keşfedilmemiş bir yetenek olarak kalır, insam hayret ediyor.
  • duyduguma gore bu gunlerde "kesfedilmek" uzereymis. uluslararasi alanda basarilar diledigim genc ve yetenekli muzisyen.
  • ses tonuna bayıldığım insan. birkaç yıl önce keşfetmiştim bayadır dinlemiyordum sabah bir aklıma geldi dinleyeyim dedim, tüm coverlerını silmiş.. adele coverlarına bayılıyordum halbuki... akustik gitarla sesinden daha çok verim alıyorum umarım geri yükler.

    edit: kendisi 1996 doğumlu. türkçe kaynaklarda (a haber dahil) 2001 doğumlu diye yazıyor, küçül de cebime gir yani... (sanki 96lı olunca ne yetenekli çocuk demeyeceğiz, röportajlarında kasıtlı olarak söylediyse çok ayıp..)
    spotify hesabında hakkında kısmında gerçek yaşını ve biyografisini bulabilirsiniz.
  • kendine gel isimli şarkısını az önce youtube'de paylaşmış. çok beğendim.

    link
hesabın var mı? giriş yap