• skandallariyla, engin civan ' ıyla ve toplu konut projeleriyle ünlü, görev zararlarından dolayı kapatılıp, ziraat bankasına devredilmiş ex-devlet bankası.
  • istanbul liginde top koşturan basketbol takımlarıdan.
  • mülga devlet bankası
  • bir zamanlar voleybol takiminda oynadigim spor klubunun adi. ne gunler be, sonradan ziraat bankasina verdiler butun spor komplekslerini heba oldu gitti.
  • 3 haziran 1926'da emlak ve eytam bankası olarak kuruldu. bankanın yeniden yapılanması amacıyla 1 eylül 1946 tarihinde türkiye emlak kredi bankası anonim ortaklığı kuruldu. 1964'de türkiye emlak kredi bankası t.a.o. adını aldı. banka ankara’da çalışmalarını sürdürürken istanbul’da 1961 yılının aralık ayında buğday bankası a.ş. ile türk ekspres a.ş.’nin birleşmesi sonucu anadolu bankası kuruldu.

    8 ocak 1988 tarihinde bu iki kamu bankası birleştirilerek türkiye emlak bankası a.ş faaliyetlerine başladı. 29 kasım 1992 tarihinde ise denizcilik bankası t.a.ş. emlak bankası’na devredildi. emlak bankası ise bddk kararı ile 2001 yılında ziraat bankası'na devredildi.

    1953-88 yılları arasında ankara-yenimahalle, ankara-telsizler, istanbul-levent, istanbul-koşuyolu, istanbul-emekli subay evleri, istanbul-ataköy, izmir-bostanlı, edirne-mimar sinan, eskişehir-yunuskent, urfa, çankırı ve diyarbakır konutlarını, 88'den itibaren ise kapatılana dek istanbul-ataköy, ataşehir, bahçeşehir, mimaroba, sinanoba, ankara-bilkent, elvankent, konutkent, izmir-gaziemir, mavişehir projelerini yürüttü.
  • bankacılık faaliyetlerinden çekildikten sonra emlak gayrimenkul yatırım ortaklığı ismi ile emlak konusundaki faaliyetlerine devam etmektedir. logosunu da bu yeni yapıya taşımıştır. http://www.emlakgyo.com.tr/
  • battığından beri hiçbir şey eskisi gibi olmadı... imar bankası bile aynı tadı verememekte şu sıralar.
  • zamanında çok eleştirilmiş, hatta skandallarla gündeme gelmiş bir kurumdu. bir süre sonra kapatıldı ve yeri toki adlı devlet kurumu tarafından doldurulmaya çalışılıyor. lakin bir emlak bankası tarafından yapılan konut projelerine bakıyorum (istanbul'da levent, ataköy, bahçeşehir; izmir'de mavişehir; izmit'te yahyakaptan) bir de toki'nin yaptığı konut demeye dilimin varmadığı hepsi birbirinin aynı ucubelere, zamanında emlak bankası'nın çok ahını almışız demekten kendimi alamıyorum. üstelik mesele yolsuzluksa, toki'nin de emlak bankası'ndan daha masum olmadığı aşikar.

    not: emlak bankası evlerinin toki evlerine oranla biraz daha üst gelir grubuna hitap ettiği doğru, ama yine de bu durum toki evlerinin kalitesizliğini ve estetik yoksunluğunu haklı çıkarmaz, çıkarmamalı.
  • 4 ekim tarihli para dergisi'nde yer alan habere göre, yılbaşından sonra tekrar finans sektöründe faaliyete geçebilecek banka.
hesabın var mı? giriş yap